Η λέξη φιλοξενία και η λέξη ζεστασιά περικλείονται στην εμπειρία κάθε ταξιδιώτη που έρχεται στην χώρα μας. Το νησί της Κέρκυρας είναι ξακουστό και για την φιλοξενία και για την ζεστασιά με την οποία υποδέχεται ο ντόπιος τον επισκέπτη. Στις αμέτρητες επιλογές που μπορεί να έχει κανείς, υπάρχουν κάποιες που ξεχωρίζουν και διατηρούν επί χρόνια την πρώτη θέση στην προτίμηση των επισκεπτών.

Ένα παλιό καφέ-παντοπωλείο έμελλε να μετατραπεί σε ένα εστιατόριο που τιμά τις Κερκυραϊκές γεύσεις, τοποθετημένο σε προνομιακή θέση με απαράμιλλη πανοραμική θέα.

Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη της κυρίας Ανδριάννας και του κυρίου Παναγιώτη για προσφορά και δημιουργία,  από το μικρό τους καφέ-παντοπωλείο σε μία μικρή βεράντα στο παραδοσιακό χωριουδάκι, το Σπήλαιο, όπου κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου και έγιναν σημείο αναφοράς για κάθε συνάθροιση.

Ήταν το 1982 όπου και αποφάσισαν να μετατρέψουν την επιχείρηση σε μια οικογενειακή, παραδοσιακή ταβέρνα και να εξελίξουν τις ιδέες και τα όνειρα τους .

Η θέα που απλώνονταν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών ενίσχυσε τη θέληση του γιού τους του κ. Τάσου στο να επεκτείνει την επιχείρηση και να λάβει επάξια τη σκυτάλη συνεχίζοντας το όνειρο των γονέων του. Έτσι το 1993 πραγματοποιήθηκε η επέκταση του μαγαζιού, στο μπροστινό μέρος του πατρικού τους σπιτιού και το “75 steps restaurant” μπόρεσε να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες του νησιού, που αγάπησαν τον οικογενειακό χαρακτήρα του μαγαζιού και τα πεντανόστιμα παραδοσιακά του πιάτα κάτι που διατηρείται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.
Η ζήτηση οδήγησε στην προσφορά και στην συνέχεια χτίστηκαν και δωμάτια που φιλοξενούν τους επισκέπτες και παρέχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους πελάτες του μαγαζιού, εντάσσοντας τους στον τρόπο ζωής των κατοίκων του χωριού.

Όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος Τάσος και η οικογένεια του φροντίζουν να εμπλουτίζουν τις παροχές τους και να παρέχουν με αγάπη μια ολοκληρωμένη φιλοξενία στους επισκέπτες.
Μικρές αποδράσεις και επισκέψεις στην διαδικασία δημιουργίας του κρασιού, καθώς και πολλές ενέργειες που γίνονται ανά διαστήματα με πρωτοβουλία της οικογένειας Μαρκάτη, έχουν κατορθώσει να μυήσουν τους επισκέπτες στις συνήθειες και τις παραδόσεις του τόπου και να τους κάνουν να επιλέγουν το “75 steps restaurant” και τα διαμερίσματα κάθε χρόνο.

Η ονομασία του μαγαζιού, κρύβει και αυτή πίσω της την δική της όμορφη ιστορία.
Το 75 steps restaurant είχε μια χαρακτηριστική είσοδο με 75 σκαλοπάτια η οποία στο σήμερα έχει αντικατασταθεί με την παροχή ενός υπερσύγχρονου ανελκυστήρα αλλά και μερικών σκαλιών που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης ως εναλλακτική πρόσβαση για το εστιατόριο.

Οι πιο χαρακτηριστικές αγαπημένες ελληνικές γεύσεις.

Ένα μενού με έντονο ελληνικό στοιχείο και Κερκυραϊκές πινελιές με τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κάθε επισκέπτης του νησιού. Πλούσιες μερίδες και γεύσεις που σας γεννούν το οικείο συναίσθημα της απόλαυσης του σπιτικού, οικογενειακού φαγητού. Η εξυπηρέτηση και η φροντίδα στις λεπτομέρειες που επιμελείται η ίδια  η οικογένεια Μαρκάτη έχουν ήδη δημιουργήσει επί σειρά ετών, πολλούς και καλούς φίλους που επισκέπτονται το 75 steps restaurant κάθε χρόνο.

 

Βρείτε τις δικές σας αγαπημένες γεύσεις και απολαύστε τη μαγευτική θέα του 75 steps restaurant.

Email: info@75steps.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας : +30 2661075028

Social media:  75steps

Website 75steps.com

 

Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe