Είναι ευρέως γνωστό ότι η περιοχή της Βορειοανατολικής Κέρκυρας είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για όσους αγαπάτε την όμορφη θάλασσα, ένα καλό φρέσκο ​​ψάρι, πράσινο τοπίο και ηρεμία. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτών αποτελεί και η παραλία στο Αγνί.

Πρόκειται για μια πανέμορφη μικρή παραλία – λιμανάκι καλυμμένη με βότσαλο ανάμεσα από το Καλάμι και τη επίσης μικρή και γοητευτική παραλία Καμινάκι. Πολλοί λουόμενοι προσεγγίζουν την περιοχή μέσω θαλάσσης εξ ου και οι ξύλινες προβλήτες που εξυπηρετούν βάρκες και ταχύπλοα, υπάρχει όμως και δρομάκι που οδηγεί σε αυτήν.

Πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι το κύμα, πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά που βαθαίνουν απότομα, ησυχία και απομόνωση είναι τα χαρακτηριστικά ενός ακόμη μικρού επίγειου παράδεισου στο νησί.

Θεωρείται από τις πιο γνωστά must visit σημεία του νησιού για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ειδικά του φρέσκου ψαριού καθώς στις εξαιρετικές παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στο κύμα μπορείτε να απολαύσετε, εκτός από παραδοσιακά Κερκυραϊκά πιάτα, τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά με θέα το γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους.

Η παραλία διαθέτει λίγες ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και κέντρο καταδύσεων, προσφέροντας συναρπαστικές ευκαιρίες για επίδοξους δύτες, για να εξερευνήσετε την πλούσια θαλάσσια ζωή του κόλπου. Η περιοχή ενδείκνυται επίσης και για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου.

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την εκδρομή σας, από εκεί αναχωρούν καΐκια που σας μεταφέρουν σε άλλες κοντινές περιοχές, όπως το πανέμορφο Καλάμι. Πάνω από την παραλία υπάρχουν και μερικά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για όσους ενδιαφέρονται να παραθερίσουν εκεί.

Το Αγνί είναι η απάντηση σε όσους αναζητούν την γαλήνη και την απλότητα σε ένα παρθένο περιβάλλον και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες αλλά και ζευγάρια.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe