Δίπλα από την είσοδο του Μον Ρεπό, ένας ανηφορικός δρόμος οδηγεί στον κατάφυτο από ελαιώνες λόφο της Ανάληψης, ή Ανάληψης Καρδακίου, όπως λεγόταν παλαιότερα, ο οποίος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ύψωμα της χερσονήσου, την άλλοτε ακρόπολη της αρχαίας Κέρκυρας (Παλαιόπολη).

Ακολουθώντας το περιτείχισμα του Μον Ρεπό βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα προάστια της πόλης, βουτηγμένο στο πράσινο και στους ελαιώνες και σε σημεία με μοναδική θέα.

Ανάληψη, οι εκκλησίες

Η περιοχή έλαβε το όνομά της από την εκκλησία της Ανάληψης που βρίσκεται εκεί, η οποία είναι όμως αφιερωμένη στο Σωτήρα Χριστό, όπως μαρτυρεί και η αξιόλογη παλιά τοιχογραφία του Σωτήρος, που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ναού, απέναντι από τη νεότερη εικόνα της Ανάληψης.

Στον ψηλότερο λοφίσκο της περιοχής βρίσκεται και η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Η θέα είναι πανοραμική αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βόρειο μέρος του νησιού, την πόλη, το νότιο μέρος αλλά και τον μεγαλοπρεπή όγκο της Ηπείρου.

Πηγή

ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΣ, Γεώργιος Χ. (2008), “Τοπωνύμια: γλωσσικές μαρτυρίες στην ιστορική διαδρομή της Κέρκυρας”, Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Κέρκυρας, Θεσσαλονίκη, β’ έκδοση, σελ. 22, σελ. 37

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Θωμάς Κατσαρός
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe