Συμμετοχή της Γαστρονομικής Κοινότητας Κέρκυρας στην Έκθεση Εxportof 2020

1 1

Η Γαστρονομική Κοινότητα της Κέρκυρας συμμετείχε στην 7η Εxpotrof στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, του προγράμματος που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή της γαστρονομίας κάθε τόπου της χώρας. Η συμμετοχή της Κέρκυρας ήταν εντυπωσιακή, τόσο για την παρουσία της, για το πανέμορφο έντυπο υλικό που συνοψίζει της γαστρονομική της προσφορά, για τα προϊόντα της, τα μαγειρέματά της αλλά και τα τρία βραβεία που απέσπασαν τα προϊόντα της.
Έτσι η δουλειά που έχει ξεκινήσει το 2019 στην Γαστρονομική Κοινότητα της Κέρκυρας, αλλά που οι ρίζες της βαστούν μια δεκαετία, από την εποχή του “η Κέρκυρα παράγει”, αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς. Παραγωγοί, εστιάτορες και εκπρόσωποι της φιλοξενίας του νησιού κτίζουν την γαστρονομική ταυτότητα της Κέρκυρας, γεγονός που θα εμπλουτίσει το Τουριστικό Προϊόν του νησιού.

 


Το stand της Γαστρονομικής Κοινότητας της Κέρκυρας ήταν γεμάτο από τα προϊόντα των μελών της που έδειχναν το πλούτο του αγροδιατροφικού κλάδου του νησιού. Ξεχώρισαν οι μπύρες της Corfu Beer του Σπύρου Καλούδη, που διέθετε και ένα δικό του περίπτερο απέναντι από τις Γαστρονομικές Κοινότητες και μας δρόσιζε με τις ποικίλων γεύσεων μπύρες του, τα προϊόντα της Lazaris Distillery & Artisan Sweetsτα ελαιόλαδα από τον Άγιο Ματθαίο και την εταιρεία  Olive Fabrica της οικογενείας Δαφνή που δημιούργησε το «The Governor», το πρώτο και μοναδικό μονοποικιλιακό ελαιόλαδο Λιανολιάς Κέρκυρας που εμφανίστηκε στην παγκόσμια αγορά και το πρώτο στον κόσμο με αναγραφόμενο Ισχυρισμό Υγείας.
Η Γαστρονομική Κοινότητα της Κέρκυρας είχε την τιμή, δύο από τα προϊόντα της που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό  τυφλής γευσιγνωσίας να διακριθούν. Στα Αλκοολούχα ποτά / Οίνος / Αναψυκτικά / Ροφήματα το liqueur limoncello -ένα γλυκό αλκοολούχο ποτό με βάση το λεμόνι, το οποίο ξεχωρίζει για την γεύση, το άρωμα αλλά την χρυσή συσκευασία του  της εταιρείας Lazaris Distillery & Artisan Sweets κατέκτησε το Πρώτο βραβείο Γεύσης και ταυτόχρονα και  το Χρυσό βραβείο καλύτερης συσκευασίας. Της ιδίας εταιρείας το γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ βαθμολογήθηκε με 2 αστέρια. Τα προϊόντα της εταιρείας κοσμούσαν το stand της Κέρκυρας και ο ιδιοκτήτης της πολυνίκου εταιρείας Κωνσταντίνος Λάζαρης, παρ’ ότι είχε και δικό του περίπτερο, έδινε συνεχώς την παρουσία του και στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων.

 


Μεγάλη εντύπωση στο stand της Κέρκυρας προκάλεσαν τα παραδοσιακά αλλαντικά της εταιρείας Comeco του  Χρήστου Λαβράνου, ιδρυτικού μέλους της Γαστρονομικής Κοινότητας της Κέρκυρας, τα οποία προσφέρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Για την Γαστρονομική Κοινότητα της Κέρκυρας μαγείρεψαν οι Κερκυραίοι σεφ Σπύρος Βουλισμάς,  Κώστας Ζέρβας, Λεωνίδας Χαλκιάς. Τα μαγειρέματα τους ήταν κερκυραϊκές συνταγές (μπουρδέτο, νερατζοσαλάτα, παστιτσάδο) που τις παρουσίασαν σε δημιουργική και εικαστική μορφή για τη φωτογράφιση αλλά και σε δεκάδες κεσεδάκια για φάει ο κόσμος και να χορτάσει!
Το περίπτερο της Κέρκυρας  τίμησε με την παρουσία του ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Νίκος Χειρδάρης που καμάρωσε την αξιοπρεπή παρουσία της Γαστρονομικής Κοινότητας του νησιού του.


 

Αναλυτική παρουσίαση και φωτογραφικό υλικό στο
https://www.greekgastronomyguide.gr/h-gastronomiki-koinotita-tis-kerkyras-stin-expotrof-2020/ πηγή: enimerosi.com greekgastronomyguide.gr

Σχόλια

Similar Articles