Εξερευνώντας τις απευθείας πτήσεις από Κέρκυρα: Μπρατισλάβα , Σλοβακία

7 1

Η άνοιξη ήρθε επιτέλους και μαζί της φέρνει τις αγαπημένες μας πτήσεις απευθείας προς διάφορους προορισμούς του εξωτερικού που τόσο στερούμαστε το χειμώνα. Αντικειμενικά , με το που μπει ο Νοέμβριος αποκοβόμαστε από τον υπόλοιπο πλανήτη και οι μόνες συνδέσεις μας πρός κάποια πόλη του εξωτερικού , είναι είτε μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Αυτό φυσικά , συνεπάγεται περισσότερη ταλαιπωρία και φυσικά περισσότερα έξοδα.

Οι περισσότερες πτήσεις της σεζόν , ξεκινάνε από αρχές Απριλίου και τελειώνουν συνήθως τέλη Οκτωβρίου , οι ναύλοι είναι πολύ οικονομικοί και οι πτήσεις αρκετά συχνές μέσα στην εβδομάδα , ακόμα και για ένα καφέ μπορείς να πεταχτείς που λέει ο λόγος!

Ποιοί είναι όμως αυτοί οι προορισμοί , που έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ,συνήθως πολύ οικονομικά και με διάρκεια πτήσης λιγότερη από τρείς ωρες; Σίγουρα έχεις δεί ονόματα πόλεων , που δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρουν και πολλές φορές δεν ξέρεις καν σε ποιά χώρα πέφτουν.

Εδώ έρχομαι εγώ να σε βοηθήσω να εξερευνήσουμε αυτούς τους προορισμούς

 

Προορισμός αυτού του άρθρου είναι η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Υπάρχει μια εβδομαδιαία πτήση από Κέρκυρα , εκτελούμενη από την Ryanair , με διάρκεια σχεδόν δύο ώρες. Από το αεροδρόμιο Bratislava - Ivanka , μπορείς εύκολα να πάρεις το λεωφορείο Νο61 και να βρεθείς σε περίπου μισή ώρα στο κεντρικό σταθμό τρένων. Απο εκεί τραμ σε μεταφέρουν σε όποια γωνιά της πόλης θέλεις.

Σου προτείνω να μείνεις μέσα στη παλιά πόλη , καθώς η διαμονή είναι πολύ οικονομική. Διάβασε για την δική μου διαμονή εδώ : https://evitatravelstheworld.wordpress.com/2018/11/16/check-in-austria-trend-hotel-bratislava/.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

1. Είναι μια ανερχόμενη πρωτεύουσα.

Από τις ελάχιστες πόλεις της Ευρώπης που συνορεύει με τρείς χώρες ( Αυστρία , Ουγγαρία και Τσεχία) και αποτελεί ιδανική βάση για φανταστικές διαδρομές με τρένο στις ανάλογες πρωτεύουσες τους , ενώ παράλληλα προσφέρει πολλές διαφορετικές εικόνες στον επισκέπτη , από την μπαρόκ παλιά πόλη μέχρι το φουτουριστικό UFO Tower , η Μπρατισλάβα αποτελεί ένα μικρό μυστικό , τουλάχιστον για το περισσότερο κόσμο.

2. O Δούναβης και η παλιά πόλη.

Ο αγαπημένος Δούναβης δεν γίνεται να σε απογοητεύσει ποτέ , ούτε φυσικά η κλασσική παλιά πόλη της Μπρατισλάβας που θα συναντήσεις. Πολύχρωμα μπαρόκ κτίρια , γραφικά στενά και κρυμμένα καφέ σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

3. Οι κορώνες της στέψης

Γνωστή ως η " πόλη της στέψης" , των Ούγγρων βασιλιάδων , μικρές κορωνίτσες στο πλακόστρωτο , σε οδηγούν από την πύλη του Αγίου Μιχαήλ που είναι και η είσοδος για την Παλιά Πόλη και  μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου. Κοίτα και λίγο κάτω για να τις ανακαλύψεις!

4. Η μπλέ εκκλησία

Ψάξε να την βρείς λίγο πιο έξω από τη παλιά πόλη , είναι πολύ όμορφη και προπαντός εξ'ολοκλήρου ..μπλέ! Τόσο στο εξωτερικό , όσο και στο εσωτερικό της γεγονός που την καθιστά την πιο διάσημη εκκλησία για γάμους στη πόλη! Η ουρά αναμονής είναι ατελείωτη!

5. Θάυμασε τη θέα από το UFO Tower.

Mόνο με 8 ευρώ , μπορείς να θαυμάσεις την θέα της πόλης και να απολάυσεις το καφέ σου σε αυτόν το φουτουριστικό πύργο. Δεν γίνεται να μην το δείς!

6. Είναι πολύ οικονομικός προορισμός.

Από τις πιο οικονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης , τόσο στις επιλογές διαμονής όσο και στο φαγητό ( το οποίο είναι πεντανόστιμο) , η Μπρατισλάβα είναι μια πόλη που θα σου επιτρέψει να την γνωρίσεις , χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις μια περιουσία!

 

Αν σου έχει κινήσει το ενδιαφέρον , μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο blog μου , σχετικά με την μοναδική αυτή πόλη. Διάβασε εδώ

Δές και το σχετικό video

Tα λέμε σύντομα , με νέο προορισμό!

Εβίτα.

Comments

Similar Articles