Σωκράκι. Άλλο ένα παραδοσιακό χωριό της Κέρκυρας.

1 1

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κέρκυρας , το χρωματιστό Σωκράκι βρίσκεται 23 χλμ μακριά από το κέντρο της πόλης και μπορείς να φτάσεις εκεί πέρνωντας το δρόμο για Ύψο και έπειτα στρίβοντας για Άνω Κορακιάνα. Αφού χαζέψεις και το χωριό της Κορακιάνας το οποίο είναι και αυτό απ' τα πιο παραδοσιακά του νησιού,σε περιμένουν περίπου 4 χλμ συνεχόμενων στροφών σε ένα πολύ στενό δρόμο μέχρι να φτάσεις στο Σωκράκι.

Μη φοβηθείς , η θέα θα σε ανταμείψει όσο ανεβαίνεις. Το Σωκράκι έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει υπέροχη θέα προς το βορρά και τα Διαπόντια νησιά, αλλά και προς το νότο σε ολόκληρη την πόλη της Κέρκυρας και τα νησιά Βίδο και Λαζαρέτο

Το Σωκράκι πρωτεμφανίζεται ιστορικά το 1343. Έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα, με ωραία πλακόστρωτα καντούνια, ελαιοτριβεία,  δύο πανέμορφες πλατειούλες, παραδοσιακά καφενεία και φυσικά εντυπωσιακές εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Συνεχίζοντας την περιπλάνηση μας ανάμεσα στα καντούνια , ανακαλύπτουμε πανέμορφα παλιά κτίρια γεμάτα χρώμα. Σύμφωνα με απογραφή του 2001 , κάπου 390 κάτοικοι διαμένουν μόνιμα στο χωριό , αν και εκείνο το πρωινό του Σαββάτου συναντήσαμε πέντε ανθρώπους όλους κ όλους.

Στην πλατεία του χωριού θα βρείς το Emily's Cafe και το καφέ Cherry , δυο παραδοσιακά καφενεία που σε περιμένουν για να σε ξεδιψάσουν αλλά και το Καφεπαντοπωλείο ο Βαρζας , για μια δροσερή τσιτσιμπύρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται για κατασκευές από ξύλο και όμορφες δημιουργίες , μπορεί να ρίξει μια ματιά σε αυτό το όμορφο κατάστημα που βρίσκεται πάνω στη πλατεία.

 

Επίσης: Διάβασε ΕΔΩ , το άρθρο μου για το χωριό του Πέλεκα.

Δές περισσότερα ταξιδιωτικά άρθρα μου εδώ : https://evitatravelstheworld.wordpress.com/

 

Απαγορεύεται η χρήση των εικόνων χωρίς την άδεια της κατόχου.

Comments

Similar Articles