Ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων στην Κέρκυρα!

1 2

 

Η εταιρία RECYCOM είναι η πρώτη ελληνική εταιρία , η οποία εφαρμόζει στην Ελλάδα, με οργανωμένο , επιστημονικό και επαγγελματικό τρόπο, ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ως γνωστόν περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης  αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο. Δυστυχώς ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς είτε γίνεται εμπορεύσιμο προϊόν.

 

Η RECYCOM ευαισθητοποιώντας και σε συνεργασία με τους πολίτες, παραγωγικούς φορείς, φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιους οργανισμούς, ανακτά τα είδη, που είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, κατέληγαν μέχρι σήμερα στα σκουπίδια και τις χωματερές και τα επαναθέτει σε κυκλοφορία με ένα σύγχρονο τρόπο. Τοποθετώντας ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων κόκκινου χρώματος, σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα, καλλιεργεί τη σωστή νοοτροπία αναφορικά με τα ζητήματα ανακύκλωσης και προσκαλεί καθέναν να πάψει να αδιαφορεί. Είναι τόσο απλό σε όλους, να ανοίξουμε τον κάδο και να αποθέσουμε σ’ αυτόν τα είδη, που παλιότερα θα πετάγαμε στα σκουπίδια!

 

Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια.

 

Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος.

 

Η ανακύκλωση ρούχων που προτείνουμε συνεπάγεται τη διαχείρισή τους έτσι ώστε να καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%,ενώ από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, στουπιά, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων.

Τι κάνουμε τα ρούχα Τα ρούχα παραδίδονται στους φορείς του Νησιού μας, οι οποίοι μετά από μικρή διαλογή, προσφέρουν δωρεάν τα ρούχα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μέσα από τις οργανωμένες δομές τους, σε άπορα άτομα στην Κέρκυρα.

Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για αποστολή σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κ.ο.κ. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

 Η ανακύκλωση είναι δείγμα πολιτισμού

Η ανακύκλωση συνιστά γνώρισμα ενεργών και συνειδητών πολιτών

 

 

 

Τι μαζεύει η RECYCOM

Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά

Λευκά είδη, όπως μαξιλάρια, σεντόνια κλπ. Τσάντες / Ζώνες

Τι ΔΕΝ μαζεύει η RECYCOM

Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα

Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων.

Αζευγάρωτα παπούτσια.

Οργανικά απόβλητα

Πλαστικά αντικείμενα

Συσκευασίες Χαρτί Γυαλί Λάδι

 

 

Η εταιρία RECYCOM ® αντιμετωπίζει τα ζητήματα ανακύκλωσης όχι σαν ένα χτύπημα της μόδας, αλλά με βαθιά συναίσθηση της αναγκαιότητάς της .

Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης , της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας.

Σημεία περισυλλογής ρούχων στην Κέρκυρα :

Στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Στους χώρους της Καθολικής Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πρόσκοποι Κέρκυρας Κοισπε Νέοι Ορίζοντες - Κοινωνικό Παντοπωλείο Κέρκυρας Στις Γωνίες Ανακύκλωσης της Κέρκυρας Στον Κόκκινο κάδο, ο οποίος θα βρίσκεται έξω από το κτήριο της Νομαρχίας Κέρκυρας.

 

Για την Κοινσεπ Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας


www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles