Ο άνθρωπος πίσω από το αγαπημένο μας κρασί "Τρείς Μάγισσες" σε μια αποκλειστική συνέντευξη!

1 3

Είναι χαρά μας που έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον άνθρωπο πίσω από την δημιουργία του αγαπημένου μας κρασιού!

Ο κύριος Χρήστος Μπαραφάκας παρουσίασε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο για άλλη μια χρόνια τις ετικέτες κρασιών που δημιουργεί στο οινοποιείο του στην Νεμέα και μίλησε με αγάπη για τους αμπελώνες αλλά και για την Κέρκυρα μας.

Διαβάστε παρακάτω την αποκλειστική συνέντευξη για το mykerkyra.com

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τους αμπελώνες και το οινοποιείο;

 

Η οικογένεια μου είχε παράδοση στην ενασχόληση με την καλλιέργεια αμπελώνων και το οινοποιείο του παππού μου πίσω στο 1950 ήταν ένας από τους λόγους που τράβηξαν το ενδιαφέρον μου στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Νεμέα μας άλλωστε είναι η μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη των Βαλκανίων με συνολική καλλιέργεια 24 χιλιάδων στρεμμάτων, έτσι ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στον κλάδο της Γεωπονίας ξεκίνησα την δίκη μου πορεία για την καλλιέργεια αμπελώνων και την παραγωγή κρασιών.

 

Πόσες ετικέτες κρασιών παράγετε αυτή τη στιγμή; Ποιο θα ξεχωρίζατε ως δικό σας αγαπημένο;

 

Παράγουμε 8 ετικέτες κρασιών, το καθένα για μένα είναι ξεχωριστό και το αγαπώ για διαφορετικούς λόγους.

Όπως και οι ονομασίες τους και τα χαρακτηριστικά τους, έτσι και το καθένα έχει μια διαφορετική ιστορία που αποτέλεσε αφορμή για την δημιουργία του.

Συνηθίζω να λέω πως «Πίσω από το κάθε κρασί κρύβεται και μια ιστορία!» Όσο για το πιο θα έλεγα ως πιο αγαπημένο μου.. Το κρασί “τρεις μάγισσες”!!

 

Εξαιρετικά! Αυτό είναι και το δικό μας αγαπημένο! και εκεί θα ήθελα να σταθούμε για λίγο. 

Μιλήστε μας για το κρασί αυτό και το πως προέκυψε η ιδιαίτερη, χαρακτηριστική του ονομασία!

 

Είμαι περήφανος που το κρασί "Τρείς μάγισσες" έχει σημειώσει τέτοια τεράστια επιτυχία!

Η αγορά της Κέρκυρας το έχει αγκαλιάσει και για εμένα, η Κέρκυρα είναι το δεύτερο σπίτι του κρασιού αυτού, ίσως γιατί είναι ένα μαγικό-μαγευτικό νησί!

 

 

Η ονομασία του δεν είναι τυχαία, περιέχει 3 διαφορετικές «μαγικές» ποικιλίες κρασιού.

Αλλά εκτός αυτού έχει και τρία στοιχεία, στοιχεία γυναικεία και στοιχεία που του προσδίδουν την γλυκύτητα και την ιδιαιτερότητα του, αλλά και το πάθος με το οποίο δημιουργείται.

Το ίδιο πάθος που έχουμε για το αμπέλι, έχουμε και για τη γυναίκα, γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις σχετίζονται με τη σχέση μας με το αμπέλι!

Το αμπέλι είναι μια δουλειά που θέλει χρόνο για να δείξει, όπως οι σχέσεις του ανθρώπου, χρειάζονται φροντίδα και υπομονή.

Το κρασί είναι ζωντανός οργανισμός!

Ζει και αναπνέει!

Έτσι για να έχει κανείς το καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να του δώσει αγάπη, σεβασμό και φροντίδα.

  

Έχετε επισκεφτεί αρκετές φορές την Κέρκυρα, όπως μας είχατε πει και στη κάμερα του mykerkyra.com στην εκδήλωση Οινοδιαδρομες.

Ποια η εντύπωση σας για το νησί μας;

 

Πραγματικά, είναι χαρά μου το ότι έχω αποτελέσει μέρος της εκδήλωσης οινοδιαδρομες και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κύριο Τασουλα που με έχει προσκαλέσει όλες τις χρονιές.

Μια εκδήλωση σημαντική και για το κοινό αλλά και για τους επαγγελματίες που μπορούν έτσι να γνωρίζουν τα κρασιά για την σεζόν, από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Η Κέρκυρα για μένα είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας!

 

 

Όπως προείπα είναι κάτι σαν σπίτι, η χαριτολογώντας εξοχικό της δημιουργίας μου, του κρασιού «Τρεις μάγισσες» και μου δίνει χαρά το ποσό το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.

 

Ευχαριστούμε! Πιστεύουμε και εμείς με την σειρά μας, πως αξίζει και την αναγνώριση και την προτίμηση και ταιριάζει στις γεύσεις του νησιού μας.

Ας δούμε λοιπόν και την γενική εικόνα της χώρας.

 

Ποια η εικόνα του κρασιού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς ως παραγωγός;

 

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο κόσμος επιστρέφει στην επιλογή Ελληνικών κρασιών!

Αυτή η επιλογή τιμά τα προϊόντα της χώρας μας και ενισχύει την οικονομία της.

 

Θεωρώ πως το να επιλέγουμε Ελληνικά προϊόντα βοηθά εξίσου στην εικόνα που προάγουμε απέναντι στους επισκέπτες μας.

Έτσι κατορθώνουμε να εξαπλώσουμε το ποσό σπουδαίο, ζωογόνο και αναγκαίο είναι για την κοινωνία να υπάρχει ενεργή παραγωγή και καλλιέργεια στα ευλογημένα εδάφη της χώρας μας.

 

 

 

Βεβαίως! Άλλωστε το κρασί είναι και στην ταυτότητα μας ως Έλληνες. «Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου»

 

Ακριβώς! Πολύ σωστά και πολύ σοφά είπαν οι πρόγονοι μας.

Το κρασί πιστεύω αποκαλύπτει τα στοιχεία του κάθε ανθρώπου. Είναι μια διαδικασία θεωρώ που τον φέρνει πιο κοντά με τον πραγματικό του εαυτό.

Οι Αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν το κρασί, γιόρταζαν με αυτό, είχε τους συμβολισμούς του και με τον θεό Διόνυσο και τις γιορτές όπου ο οίνος έρεε άφθονος.

 

Το κρασί είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην κοινωνία ,αν σκεφτεί κανείς ότι για χρόνια τα σταφύλια και ο οίνος είχε τέτοια αξία που εκλεπτυσμένες ποικιλίες του ανήκαν μόνο στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.

Διόλου τυχαία ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης είχε συγκαταλέξει το αμπέλι στα στοιχεία που θα έφτιαχναν την Ελλάδα ξανά

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει, με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

 

Ποια τα επόμενα σας βήματα;

 

Αγαπάμε να εξελισσόμαστε και να πραγματοποιούμε τους στόχους μας.

Εάν θέλετε, ως επόμενος στόχος είμαι η δημιουργία ενός επισκέψιμου οινοποιείου , με χώρους φιλοξενίας ώστε να γνωρίσει ο κόσμος την παράδοση της καλλιέργειας αμπελιών  και την μαγεία της δημιουργίας των κρασιών στην Νεμέα..

..να μυηθεί στα μυστικά του και να θαυμάσει της ομορφιά της απέραντης θάλασσας αμπελώνων που φυλάσσει ο τόπο μας.

Επίσης ως ανήσυχα πνεύματα ετοιμάζουμε και πολλά νέα πράγματα!

Προσεχώς θα σας έχουμε δύο νέες ετικέτες κρασιών που πιστεύουμε θα αγαπήσετε και εσείς!

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ

και ευχόμαστε πολλές ακόμη εξαιρετικές δημιουργίες

και να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας, ωστε να υπάρξει και άλλη ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι που ειναι ουσιώδες και για τις βάσεις που θέτουμε στην στήριξη των τοπικών Ελληνικών μας προιόντων. 

 

 

Marilia Makri για το mykerkyra.com

www.mykerkyra.com

 

Βρείτε τα προιόντα στο Barafakas Winery / www.barafakawines.gr και επιλέξτε το δικό σας αγαπημένο κρασί μέσα απο τις ποικιλίες των θησαυρών της Νεμέας.

 

Σχόλια

Similar Articles