Τρία χρόνια συμπληρώνει φέτος στην Ελλάδα το αμερικάνικο έθιμο Black Friday που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου!!

1 0

Τρία χρόνια συμπληρώνει φέτος στην Ελλάδα το αμερικάνικο έθιμο που ακούει στο όνομα Black Friday.

Τη φετινή χρονιά ειμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να το υποδεχτούμε στις 23 Νοεμβρίου 2018.

 

Στα Ελληνικά διαδικτυακά καταστήματα καλωσορίσαμε το Black Friday για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2016. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων η δημοτικότητα αυτής της αγοραστικής γιορτής αυθήθηκε ραγδαία!

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με το Black Friday σχεδόν 2 στους 5 Έλληνες δηλώνουν συμμετοχή στις εκπτώσεις του Black Friday ( 5% αύξηση απο πέρυσι )

Σημαντική ειναι και η συμμετοχή του κόσμου ιντερνετικά μιας και αναμένεται πως και για το 2018 ακόμη περισσότεροι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές τους μέσω του διαδικτύου.

 

Στη Κέρκυρα το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και καταναλωτών είναι και φέτος πολύ μεγάλο.

Μερικές από τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη λανσάρει τη φετινή τους συμμετοχή στο Black Friday ειναι : 

 

Electronet  Αφοί ΜΕσημέροι
Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας 54 
Σολάρι
Τηλ: 2661026289

 

Man to Man 

Ι. Θεοτόκη 5

Τηλ:2661047602

 

 

Elegant

Πολυχρονιου Κωνσταντα

Τηλ: 2661 303273

 

Oxygen Plus 
Σπύρου Αρβανιτάκη 7
Tηλ: 2661020500

Prospero 

Γεωργίου Θεοτόκη 6

Τηλ:2661 081850

Yamamay

Λ. Αλεξάνδρας 35

Τηλ:  2661026769


Spor Tech 
Γεωργίου Θεοτόκη 1 
Tηλ: 2661020009

Paul & Peter

 Ευγενίου Βουλγάρεως 65
Τηλ: 2661049633

Public

Ευγενίου Βουλγάρεως 82

 

 

Και πάμε να δούμε τι έδειξαν οι έρευνες σχετικά με τα πιο δημοφιλη προιοντα του Black Friday

 

  • Το 85% των Ελλήνων ξέρει τι είναι το Black Friday, και το 36% των ερωτηθέντων θα πάρει μέρος σε αυτήν τη γιορτή των διαδικτυακών αγορών,
  • To 64,5% από αυτούς που θα κυνηγήσουν τις προσφορές, θα πάει τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο, το 20,7% θα αναζητήσει ευκαιρίες μόνο σε φυσικά καταστήματα, ενώ το 14,8% θα επιλέξει μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα,
  • Το 2018 ο μέσος Έλληνας θα ξοδέψει κατά τη διάρκεια του Black Friday 206 €, αγοράζοντας κυρίως ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και παπούτσια.

Για την ιστορία

Ο θεσμός της Black Friday, επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, έχοντας στη διάθεσή τους προϊόντα με πολύμεγάλες εκπτώσεις αλλά και μοναδικές προσφορές. Σημειώνεται ότι πολλά από τα προϊόντα που θα βγουν σε προσφορά θα είναι περιορισμένης διάθεσης.

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Οι ερμηνείες που έχουν προταθεί για την προέλευση της ονομασίας είναι πολλές. Χαρακτηριστική είναι αυτή που πρότεινε η αμερικανική εφημερίδα «Philadelphia Inquirer» στο φύλλο της 28ης Νοεμβρίου 1981.

Τη δεκαετία του ’50, όταν οι εγγραφές στα λογιστικά βιβλία ήταν χειρόγραφες, οι λογιστές σημείωναν με κόκκινο μελάνι το παθητικό και με μαύρο τα κέρδη, που για τα εμπορικά μαγαζιά της εποχής εκείνης ξεκινούσαν από αυτή τη μέρα και συνεχίζονταν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή που δεν φαίνεται να επικρατεί, ο όρος «Μαύρη Παρασκευή» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, προκειμένου να περιγράψουν τη μεγάλη κίνηση που είχε στους δρόμους εκείνη την ημέρα και το φόρτο εργασίας για τους ίδιους, λόγω των εκπτώσεων και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Η πρώτη γνώμη που διατυπώθηκε για την προέλευση της ονομασίας Μαύρη Παρασκευή εμφανίστηκε στο περιοδικό «Factory Management and Maintenance» το Νοέμβριο του 1951.Αναφερόταν στην πρακτική των υπαλλήλων να κάνουν κοπάνα από την εργασία τους την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, προφασιζόμενοι ασθένεια, προκειμένου να απολαύσουν την τετραήμερη αργία.


Πηγές : black-friday.global/el-gr/, mononews.gr, 

Comments

Similar Articles