6 + 1 λόγοι που καθιστούν τη Κέρκυρα, έναν υπέροχο χειμερινό προορισμό.

4 1

Αδιαμφισβήτητα η Κέρκυρα είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος και ένας από τους διασημότερους προορισμούς διακοπών ανά το κόσμο. Μια μοναδική παλιά πόλη , εξωτικές παραλίες και γαλάζια νερά συνθέτουν ένα λαμπερό καλοκαιρινό σκηνικό που λαχταρά κάθε επισκέπτης. Το Πάσχα της Κέρκυρας , έχει γίνει πλέον θεσμός στην Ελλάδα , την εποχή εκείνη του χρόνου που το νησί βουλιάζει απο κόσμο που θέλει να γνωρίσει και να ζήσει από κοντά όλα τα πασχαλινά έθιμα και να νιώσει τη κατάνυξη που μόνο η Κέρκυρα μπορεί να προσφέρει.

 

Ποιός όμως μπορεί να φέρει αντίρρηση στο ότι η Κέρκυρα έχει μια άλη αύρα και γοητεία το χειμώνα και ότι μπορεί να αποτελέσει ιδανικό εναλλακτικό προορισμό για μια χειμερινή εξόρμηση; Σίγουρα κάποιος που δεν έχει ζήσει το νησί το χειμώνα. Γιατί από τη στιγμή που θα ζήσεις στη χειμερινή Κέρκυρα, ξέρεις πολύ καλά ότι είναι ένα μέρος που μπορεί να σε κρατήσει όλες τις εποχές του χρόνου, για διαφορετικούς λόγους.

 

1. Ποιοτικές στιγμές.  Κακά τα ψέμματα υπάρχει άλλη ποιότητα στις διακοπές σου και στην συνολική σου εμπειρία από ένα μέρος , όταν θα αποφασίσεις να το επισκεφθείς σε off season εποχή. Δεν θα υπάρχουν πλήθη κόσμου στα καντούνια , θα βρείς ευκολότερα υπέροχα μέρη να φάς και να πιείς το καφέ σου και θα νιώθεις πώς έχεις το νησί κατά-δικο σου.

 

 

2. Οικονομικότερη επιλογή. Στην εποχή εκείνη του χρόνου , που κέντρα του ενδιαφέροντος γίνονται κλασικοί προορισμοί όπως το Πήλιο , τα Ζαγοροχώρια , η Αράχωβα και όλα τα παρεμφερή , εσύ επέλεξε να επισκεφθείς ένα νησί! Όχι μόνο θα ζήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία αλλά θα βρείς πολύ οικονομικές επιλογές διαμονής σε ένα κατα τ' άλλα ακριβό μέρος.

 

3.Η γοητεία της Κέρκυρας αναδυκνύεται τους χειμώνες. Για όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στη Κέρκυρα από τον Οκτώβριο και μετά ξέρουν πολύ καλά οτι το νησί αυτό αναδυκνύει την γοητεία του μέσα απο τα σύννεφα και τα πρωτοβροχια , εκεί που τα φθινοπωρινά χρώματα και το πρώτο κρύο γίνοντα ένα. Η ιταλική φινέτσα ζεί για να παντρεύεται με το μουντό χρώμα των πλακόστρωτων και " τα βόλτα" , δηλαδή τις καμάρες στα κτίρια.

 

 

4.Γιατί υπάρχει ζωή! Η Κέρκυρα τους χειμώνες δεν ερημώνει όπως άλλα νησιά . Μην περιμένεις τις τρελές καταστάσεις αλλά υπάρχουν οι μόνιμοι κάτοικοι και οι φοιτητές να δίνουν πνοή στο νησί ακόμα και τις χειμωνιάτικες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα βρείς όμορφα καφέ , ιδιαίτερα εστιατόρια και μπαράκια για την νυχτερινή σου έξοδο.

 

5.Ο καιρός είναι σχετικά καλός. Σε επίπεδα θερμοκρασίας μιλώντας πάντα, γιατί ως γνωστόν στη Κέρκυρα βρέχει. Και όταν βρέχει, συνήθως ξεχνάει να σταματήσει. Αλλά ποιόν απότρεψε λίγη βροχούλα ;

 

 

6. Ώρα να εξερευνήσεις τα ορεινά χωριά . Ενώ το καλοκαίρι , οι παραλίες της Κέρκυρας κλέβουν τη παράσταση και με το δίκο τους , τη περίοδο του χειμώνα έχεις την ιδανική ευκαιρία να εξερευνήσεις τα ορεινά χωριά της Κέρκυρας και ίσως να ανέβεις και μέχρι το Παντοκράτορα , το ψηλότερο βουνό μας για να θαυμάσεις τη θέα.

 

Διάβασε για τα ομορφότερα χωριά εδώ : Πέλεκας / Σωκράκι / Αργυράδες

 

7.Πέρασε δημιουργικές στιγμές σε κάποιο μουσείο . Τα περισσότερα μουσεία του νησιού παραμένουν ανοιχτά για το κοινό και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου , ίσως με κάποιες μεταβολές στο ωράριο τους. Να μια καλή λύση για εκείνη τη βροχερή μέρα που λέγαμε.

 

 

Τι λές , σε έπεισα;

Εβίτα.

 

Βρές περισσότερα travel άρθρα μου στο προσωπικό μου blog https://evitatravelstheworld.wordpress.com/ 

Σχόλια

Similar Articles