Κέρκυρα..... ένας φωτογραφικός παράδεισος!!

4 2

"Αν τυχαίνει να είστε ένας από εκείνους τους ταξιδιώτες που καταγράφουν κάθε εικόνα που τους εντυπωσιάζει στην κάμερα τους, η Κέρκυρα είναι ο κατάλληλος προορισμός διακοπών για εσάς!"

Η ποικιλομορφία του νησιού θα σας εξασφαλίσει πολλες εκπλήξεις γύρω από σχεδόν κάθε γωνιά του.
Από τα ανισόπεδα βράχια της Παλαιοκαστρίτσας μεχρι  τον γαλανό ωκεανό που σπάζει κάτω, στους σχηματισμούς ψαμμίτη του Σιδαρίου και του Canal d'Amour, τα γραφικά ψαροχώρια της Κασσιόπης και των Μπενιτσών ή τα γραφικά ορεινά χωριά Χλωμός , Αγιος Δημήτριος και Άγιος Ματθαίος , η κάμερα σας θα κάνει κλικ σε ασταμάτητους ρυθμούς.


Στη συνέχεια υπάρχουν φυσικά και οι παραλίες με τις υπέροχες ταβέρνες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά.

Επιλέξτε ανάμεσα απο τις ομορφότερες περιοχές όπως το Μπουκάρι, τις Μπενίτσες, τον Αφιώνα, τον Αρίλλα, το Καλάμι, τις Περουλάδες ή το Πρασούδι.

 

Οσοι ειναι λάτρεις των ζώων δεν πρέπει να παραλείψουν την επίσκεψη στο Corfu Donkey Rescue. Τα λατρεμένα γαϊδουράκια απολαμβάνουν πραγματικά να "ποζάρουν" σε φωτογραφίες και μην ξεχάσετε να τους χαρίσετε ενα μήλο μιας και τα αγαπούν ιδιαίτερα και να μάθετε τα πάντα για αυτά, αλλα και τον τρόπο που μπορειτε και εσεις να τα βοηθήσετε ωστε να τραφούν η ακόμα και να «υιοθετήσετε» ενα εξ αυτών.

 

Φωτογραφία του Carolyn Pember

 

Κάντε μια βόλτα πίσω στο χρόνο και περιπλανηθείτε στο Κάστρο Γαρδικίου χτισμένο τον 13ου αιώνα ή στον Ι. Ν. Ιάσωνος και Σωσιπάτρου του 11ου αιώνα.

Περιπλανηθείτε 

στους σκιερούς κήπους του παλατιού Μον Ρεπό 

και στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου όπου φιλοξενείτε το Μουσείου Ασιατικής Τέχνης ή στο μοναδικό και πολυφωτογραφημένο Αχιλλείο....

....μέρη που έχουν χρησιμοποιηθεί σε σκηνές της ταινίας του James Bond “For your eyes only” του Roger Moore 

To Αχίλλειο χτίστηκε ως καλοκαιρινό καταφύγιο για την αυτοκράτειρα Elizabeth (Sissi) και τον αυτοκράτορα Frans Josef (1837 - 1898) και αργότερα το αγόρασε ο βασιλιάς Βίλχελμ ΙΙ (1907).

 

Φωτογραφία Adelia Cook

 

 

 

Δοκιμάστε γευσεις απο τα τοπικά οινοποιεία και τα τοπικά προϊόντα

όπως το λικέρ Kumquat, το Λιμοντσελο η τις μάντολες . Περιηγηθείτε στα καταστήματα με δημιουργίες απο ελιά αλλα και τις κεραμοποιίες και θαυμάστε τις υποδειγματικές ικανότητες των τεχνιτών.

Επισκεφθείτε οποιοδήποτε από τα οχυρά όπως το Παλιό Φρούριο, το Νέο Φρούριο ή το Αγγελόκαστρο και θαυμάστε την εκπληκτική θέα από τα υπερυψωμένα σημεία τους.

 

Φωτογραφία από τον Dick Mulder

 

Τα μουσεία είναι πάρα πολλά, όπως το Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό, τα μουσεία που σχετ΄πιζονται με τη Μουσική, με τη Θάλασσα και τους θησαυρούς της, αλλα και το Σερβικο, το Φολκλορικό Σιναράδων, το ξακουστό Μουσείο Σολωμου, αλλα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης ειναι μερικά απο τα μουσεία που θα βρείτε στο νησί της Κέρκυρας.

 

 

Ακόμα η Μονή της Παναγίας στην Παλαιοκαστρίτσα έχει θέα εκπληκτική και τα μοναστήρια της Βλαχέρνας και του Ποντικονήσιου (Ποντικονήσι) είναι σημεία που θέλετε να απαθανατίσετε στον φωτογραφικό σας φακό κατα τη διαμονή σας στο νησί.

Βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική σας μηχανή

διαθέτει μεγάλη κάρτα μνήμης!

 

Εξώφυλλο και Τελευταία φωτογραφία : παραχωρημένα από τον Dick Mulder - 'Green Island Corfu' 

 

Adelia Cook για το mykerkyra.com

Aποδοση\Eπιμέλεια: Marilia Makri

Σχόλια

Similar Articles