Έρευνα: Τα ταξίδια μας κάνουν πιο επιδέξιους και ευτυχείς!

3 2

Tο βαθύ θετικό αντίκτυπο που έχουν τα ταξίδια στους ανθρώπους νεαρής ηλικίας, από το χτίσιμο της καριέρας τους, τον καθορισμό στόχων και τη συμμετοχή τους στην πολιτική μέχρι την αυτάρκεια, τις διαφυλετικές διασυνδέσεις και τους ανοιχτούς ορίζοντες, αποκαλύπτει νέα έρευνα της Contiki.

Η έρευνα, στην οποία είχε ρόλο συμβούλου ο ψυχολόγος Adam Ganlinsky του Columbia Business School, διενεργήθηκε σε δείγμα 3.000 ατόμων από όλο τον κόσμο ηλικίας 18-35 ετών.

 

Ειδικότερα, έδειξε ότι

όσοι ταξιδεύουν περισσότερο στο εξωτερικό

αποκτούν πιο θετική αντίληψη

για τον εαυτό και τη θέση τους στον κόσμο (75%)


για το τι μπορούν να επιτύχουν στη ζωή (25%).

και είναι 19% πιο ευτυχείς σε σχέση με τους συνομηλίκους που δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

 

Οι ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας έχουν ισχυρότερες διαπροσωπικές σχέσεις και αναζητούν συνειδητά νέους φίλους (42%). Είναι πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά, καθώς διαθέτουν περισσότερες δεξιότητες (προσαρμοστικότητα, ανοικτό και δημιουργικό μυαλό) και δεν διστάζουν μπροστά σε νέες προκλήσεις.

Η αυξημένη πίστη τους σε διαφορετικούς πολιτισμούς και πολιτικές απόψεις τους οδηγεί να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σε παγκόσμια θέματα και θέματα οικονομίας.

Προκειμένου να αποτυπώσει την επίδραση αυτή των ταξιδίων στον άνθρωπο, η Contiki εντόπισε έναν κάτοικο της Νέας Υόρκης ο οποίος είχε μεταναστεύσει από τις ΗΠΑ, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να κάνει ένα ταξίδι έξω από την ρουτίνα του. Σε συνεργασία με τον παραγωγό Tom Gould, δημιουργήθηκε μια ταινία που ακολουθεί τον José Baez στο ταξίδι του στις ακτές της Αδριατικής.

Το βίντεο δείχνει τον Baez να αποκτά εμπειρίες από νέους πολιτισμούς, ανθρώπους και φαγητό σε ένα νέο περιβάλλον. Δείτε το…

 

Πηγές: tornosnews.gr , Contiki

Illustrations : Talented Jason Brooks !!

All rights reserved to its rightful owners no copyright infringement intended. 

Σχόλια

Similar Articles