Συνέντευξη του διακεκριμένου μουσικού Γεράσιμου Τσαγκαράκη!

3 1

Λίγο πριν την μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας και μετά την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του συναντήσαμε τον Κερκυραίο διακεκριμένο μουσικό Γεράσιμο Τσαγκαράκη. Ο ίδιος μοιράστηκε με χαρά πληροφορίες για την εκδήλωση, μίλησε για την μεγάλη του αγάπη στην μουσική και μας αποκάλυψε τα επόμενα του σχέδια. 

 

Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι ξανά στο νησί μας;

Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να μοιράζομαι στιγμές με τους αγαπημένους μου ανθρώπους και τους συμπολίτες μας. Ως ανήσυχο πνεύμα δεν σταματώ να έχω θέληση για εξέλιξη και γι αυτό τα βήματα μου με έχουν οδηγήσει μακριά για να επιτευχθεί ο στόχος μου, όμως η Κέρκυρα είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη. 

 

Ποια τα συναισθήματα σου για την επερχόμενη συναυλία;

Είμαι περήφανος που έχω την δυνατότητα να μοιραστώ αυτό που αγαπώ στον τόπο που ξεκίνησα.

Προσπαθώ κάθε φορά να παρουσιάζω τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά

Στην συγκεκριμένη συναυλία μέσω την συνεργασίας μας με την Βίκυ Μπισμπίκη απόφοιτο του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε στο κοινό ένα βίντεο animation που ντύνει οπτικά την μουσική σύνθεση της συναυλίας.

Με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει πιο ενεργά στα δρώμενα.

 

 

 

Ποιες οι μουσικές διαφορές της Ελλάδας και του νησιού μας, με τις εμπειρίας που έχεις συλλέξει στο εξωτερικό;

 

Το μόνο που έχω να πω είναι το ότι εδώ υπάρχει μια προσωπική σχέση καθώς εδω αισθάνεσαι το μουσικό αισθητήριο των ανθρώπων γύρω σου.

Αυτό είναι κάτι που εισπράττεις και στην σκηνή, ενώ στο εξωτερικό ολα ειναι κάπως πιο απρόσωπα.

Επόμενα σχεδία γίνεται ήδη η μετάφραση του βιβλίου μου "λεξικό μουσικών όρων για τα κρουστά όργανα" στα Κινέζικα.

Η σεζόν στην Κίνα περιλαμβάνει συναυλίες όπερας μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής σε Χόνγκ Κόνγκ, Μακάο, Κίνα και σε άλλα μέρη, οπότε έχω μπροστά μου μια αρκετά απαιτητική περίοδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν και σίγουρα θα επιστρέψω σύντομα ξανά στην Κέρκυρα.

Ελπίζω να έχω πάντα την δυνατότητα να μοιράζομαι το πάθος μου γι αυτο που κάνω και να συναντώ ανθρώπους με το ίδιο ενδιαφέρον που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που δίνουν το κάτι διαφορετικό στο κοινό.

Σας περιμένω όλους στην αποψινή εκδήλωση.

 

[ Ευχαριστούμε και τον υπέροχο χώρο του Soho cafe στον Πεζόδρομο Κέρκυρας που  μας φιλοξένησε ]

 

Με την σειρά μας θα σε ευχαριστήσουμε και θα επιστρέψουμε με υλικό από την εκδήλωση. 

 

Σύντομο βιογραφικό του Γεράσιμου Τσαγκαράκη.

Γεννήθηκε το 1983 στην Κέρκυρα και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας. Οι σπουδές του στα κρουστά ξεκίνησαν το 1997 στο Ιόνιο Ωδείο Κερκύρας με καθηγητή το Δημήτριο Δεσύλλα και συνεχίστηκαν στο Ωδείο Athenaeum απ’ όπου και αποφοίτησε το 2006 με δίπλωμα Άριστα Παμψηφεί, αποσπώντας ταυτόχρονα και το Χρυσό μετάλλιο του ωδείου. Επιπλέον, είναι πτυχιούχος ειδικού Αρμονίας (2004-τάξη Μ. Μωϊσίδη Ωδείο Athenaeum) και διπλώματος Αντίστιξης (2013 – Ωδείο Κέρκυρας).

 

 

 Έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ και νυν της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ., την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass, την Κρατική Ορχήστρα Δωματίου της Αρμενίας, το JUST BRASS QUINTET, τα μπαλέτα της Όπερας της Ζυρίχης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα από το Novosibirsk της Ρωσίας, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κ.Ο.Α METALLON, την Πειραματική Λυρική Σκηνή, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, το συνθέτη Γιώργο Κουμεντάκη, το σύνολο κρουστών «Σείστρον» και το συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη, ενώ αποτελεί μέλος του συνόλου κρουστών «ΤΥΜΠΑΝΑ».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τυμπάνων και κρουστών με τους Δημήτριο Δεσύλλα, Stephan Fougeroux, Saulius Astrauskas, Tim Adams, Jacques Rémy, Edgar Saksons, John Beck, Casey Cangelosi, Pius Cheung, Eriko Daimo, Wieland Welzel, Antonio Cattone, Marta Klimasara, Nebojsa Jovan Zivkovic και Celinho Barros και κατά καιρούς έχει αποσπάσει ποικίλες διακρίσεις (1ο Βραβείο στα κρουστά στους Πανελλήνιους Μουσικούς Μαθητικούς Αγώνες 2001, αναπληρωματικό μέλος στην Ορχήστρα Νέων της Ε.Ε. τα έτη 2005, 2006 και 2008 και στην Παγκόσμια Ορχήστρα Νέων (The World Orchestra) το 2011, μέλος της Ελληνο-τουρκικής Ορχήστρας Νέων 2008 υπό τον Vladimir Ashkenazy, «Έπαθλο Ραθ» από το Δήμο Κερκυραίων το 2007, 3ο Βραβείο στην Advanced κατηγορία Ταμπούρου στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κρουστών Οργάνων – Days of Percussion 2014 που διοργανώνει η Italy Percussion Association στην πόλη Montesilvano στην Pescara της Ιταλίας, κ.ά)

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος μετάφρασης από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ως υπότροφος του κοινωφελούς ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης παρακολούθησε μαθήματα βελτίωσης τεχνικής και μουσικής ερμηνείας στην Ακαδημία Franz Liszt της Βαϊμάρης στη Γερμανία με τον Markus Leoson. Με την αρωγή του ιδίου κοινωφελούς ιδρύματος συνέχισε τις σπουδές του στα κρουστά εκπαιδευόμενος στο οπερατικό και ορχηστρικό ρεπερτόριο δίπλα στον Edoardo Albino Giachino στην Accademia Nazionale di Santa Cecilia της Ρώμης στην Ιταλία (2012-2013) και στην Associazione Culturale Archangelo Corelli (2013-2014), ενώ έχει εκπονήσει το σύγγραμμα «Πολύγλωσσο Λεξικό Μουσικών όρων για τα κρουστά όργανα» το οποίο παρουσιάστηκε πρώτο στο Κερκυραϊκό κοινό πρόσφατα

 

Δείτε σύντομα την πλήρη συνέντευξη στην κάμερα του mykerkyra.com

στον λογαριασμό μας στο youtube :

MyKerkyra

 

Δείτε ενα μέρος της συνέντευξης :

 

Περισσότερα σύντομα στο

 

www.mykerkyra.com

 

 

 

Κέιμενο Επιμέλεια /Συνέντευξη:Marilia Makri

Κάμερα : Θωμάς Κατσαρός

Μοντάζ : Άντα Κυριαζή

για το mykerkyra.com

www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles