Γνωρίστε τον Γιώργο Βάλβη , τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες και το Soho 31!

2 3

Ένας καλλιτέχνης δημιουργεί, την πιο όμορφη ατμόσφαιρα στον Πεζόδρομο Κέρκυρας.

Γνωρίστε τον Γιώργο Βάλβη, γνωστό και με την υπογραφή των έργων του ως Valvi ..ο καλλιτέχνης, δημιουργός και ιδιοκτήτης του Καφέ Soho 31 στην Ιακώβου Πολυλά 31!

Κοντά του οι δικοί του άνθρωποι να τον βοηθούν και πολύ κόσμος που έχει κάνει το Soho 31 στέκι..

..για τον απολαυστικό Ελληνικό καφέ στη χόβολη, για τα σπιτικά γλυκά, το χαμόγελο, την εξυπηρέτηση και τα δημιουργήματα που βλέπει κανείς σαν μια μικρή έκθεση, εντός του καφέ.

 

 

Ο Γιώργος Βάλβης γεννήθηκε στην Αθήνα, τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στον Πειραιά, όμως οι νησιώτικες καταβολές του τον έκαναν πάντα να ξεχωρίζει, μιας και η Σαντορίνη, του είχε χαρίσει κάτι από την αύρα της στις ρίζες του που τον συνδέουν με το πανέμορφο αυτό νησί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες από νεαρή ηλικία τον έκαναν να αναζητήσει τρόπο έκφρασης, αρχικά σπουδάσε γραφικές τέχνες σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αθήνας  και έπειτα ακολούθησε σπουδές στο τομέα του Ελεύθερου και Γραμμικού σχεδίου. 

Ποτέ του δεν στάθηκε απλά σε αυτά που σπούδασε, όπως λέει ο ίδιος, πάντα αναζητά τρόπους έκφρασης και αυτό το έδειξε μέσα από την πορεία του.

Δημιούργησε σκηνικά για τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, ασχολήθηκε με την συγγραφή και τον σχεδιασμό κόμικς και αν σταθεί κανείς για λίγα λεπτά στο καφέ του εδω, στην Κέρκυρα θα εντυπωσιαστεί απο μικρές και μεγάλες δημιουργίες του!!

Μεγάλοι και μικροί πίνακες, διακοσμητικά, ακόμα και μια χειροποίητη κατασκευή που φιλοξενεί ένα τάβλι περασμένο με τζάμι, που λειτουργεί ως ένα πρωτότυπο τραπεζάκι που σίγουρα σε προκαλεί να το κοιτάξεις για ακόμη μια φορά.

 

Στοιχεία της παράδοσης, των συναισθημάτων, των εκφράσεων, ακόμα και προσωπογραφίες, τεχνικές διαφορετικές μεταξύ τους, που όμως δεν παύουν να μαγνητίζουν τα βλέμματα και να προκαλούν την περιέργεια σου να μάθεις τις ιστορίες που κρύβουν.

 

[Φωτογραφίες: Nancy Papadatou για το mykerkyra.com]

 

Πράγματα καθημερινά και απλά για κάποιους, αλλά για άλλους που αξίζουν τον τίτλο του καλλιτέχνη- του δημιουργού.. στοιχεία έμπνευσης και δημιουργίας.

 

 

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία

και συνεχή έκφραση

μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης. 

 

Το καφέ Soho 31 θα το βρείτε στον Πεζόδρομο της Κέρκυρας στην Ιακώβου Πολυλά 31!

 

 Marilia Makri για το mykerkyra.com

www.mykerkyra.com 

 

 

Σχόλια

Similar Articles