Μια επιχείρηση στη Κέρκυρα επέλεξε να τυπώσει καταλόγους σε σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών (Κώδικας Μπράιγ)

5 2

Και ενώ στα χρόνια του επιχειρείν οι περισσότεροι εστιάζουν στην ποιότητα και την εμφάνιση των καταστημάτων τους ένα σημαντικό κεφάλαιο της εξυπηρέτησης πολλών συνανθρώπων μας βρίσκει εμπόδια! 

Η είδηση από το πρώτο λεπτό μας συγκίνησε και τράβηξε το ενδιαφέρον μας ωστε να σας το παρουσιάσουμε αλλα και να θέσουμε κάποια ερωτήματα που μας παρουσιάστηκαν για την Κερκυραική επιχείρηση Στη Σέσουλα Souvlaki bar και τη πρωτοβουλία τους.

Μια επιχείρηση που εχουμε ξεχωρίσει ήδη για τη προσοχή της και στους δύο παράγοντες στους οποίους προαναφερθήκαμε.

 

Και εκει που θα έλεγε κανείς πως έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συνταγή της επιτυχίας, ανοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά σε ακόμα μια μερίδα ανθρώπων δειχνοντας τους σεβασμό και παρέχοντας τους πρόσβαση σε κάτι που για εμας ειναι καθημερινό.

_______________________________________________________

 

•Πως προέκυψε η ιδέα;

 

Η ιδέα ξεκινάει από ένα γεγονός που συνέβει στα τέλη του καλοκαιριού. Είχε έρθει ένα μεσημέρι μια οικογένεια στο μαγαζί , οι δυο γονείς και το παιδί πήγαν σε κοντινό Πολυκατάστημα για ψώνια και ο παππούς της οικογένειας που τυχαίνει να είναι τυφλός έμεινε στο μαγαζί περιμένοντας τους,αφού πιάσαμε συζήτηση μας πρότεινε να κάνουμε καταλόγους για ανθρώπους με πρόβλημα όρασης.

Του υποσχέθηκα πως θα το κάνω και στην επόμενη επίσκεψη του θα υπάρχουν. 

Ετσι και εγινε! 

 

•Δυσκολευτήκατε να βρείτε τρόπο να τυπώσετε τους καταλόγους;

 

Δυστυχως ναι, στο νησί όσο κ αν ψάξαμε δεν βρήκαμε τυπογραφείο που να κάνει τέτοιες εκτυπώσεις και αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε μεταφραστή και ανάλογο τυπογραφείο της Αθήνας.

 

 

•Θα προτείνατε κ άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας;

 

Φυσικά και πρέπει να το κάνουν κ άλλες επιχειρήσεις, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μπορεί να πάρει τον χρόνου του να παραγγείλει να κοιτάξει ξανά και ξανά τον κατάλογο , μέχρι να αποφασίσει, όπως κάνει ο καθένας μας δηλαδή.

 

•Ποσό εμπόδιο είναι το κόστος του για μια επιχείρηση;

 

Μεγάλο κόστος δεν υπάρχει αν αναλογιστεί κανείς πως προσφέρει έστω και το ελάχιστο στην κοινωνία και πως υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι και χρήζουν σεβασμού.

 

•Πως αγκάλιασε ο κόσμος αυτή τη κίνηση μέχρι στιγμής;

Πολύ καλύτερα και απ ότι περιμέναμε αμέσως έδειξε ευαισθησία, και μας έδωσε τα εύσημα για αυτή την κίνηση, είμαστε υπερήφανοι γι αυτή την πράξη μας που αμεσως αναγνωρίστηκε.

Τελος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Ευαγγελία Μαλλιαρου που εργάζεται στο μαγαζί για την πολύτιμη βοήθεια της, κάθε υγιής επιχείρηση, χρειάζεται και άξιους συνεργάτες.

_______________________________________________________

Ευχαριστούμε τον Κύριο Κολάγγη για την άμεση απόκριση στα ερωτήματα μας και όλους όσους συνετέλεσαν στη δημιουργία του, και ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και άλλες επιχειρήσεις!!

Και θα δώσουμε και εμεις με τη σειρά μας τα συγχαρητήρια μας για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία της επιχείρησης  που επέλεξε να δείξει σεβασμό σε όλους τους συνανθρώπους μας με αυτη τους την κινηση.

 

Marilia Makri για το mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles