Ada Kiriazi

Αρχειονόμος-Βιβλιοθηκονόμος MSc Επιστήμη της Πληροφορίας - Υπηρεσίες Πληροφόρησης σε Ψηφιακό Περιβάλλον

MyKerkyra και "Моя Амфора"στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας

0 0

Το MyKerkyra και η ρωσική μας έκδοση  ταξίδεψαν για ακόμη μία χρονιά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας (13-15 Μαρτίου) όπου έτυχαν μεγάλης απήχησης από το ρωσικό κοινό και όχι μόνο.

Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο σχεδόν όλους τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας και άλλων χωρών, όπου προβάλλονται τα προγράμματα για τη νέα τουριστική περίοδο,  ελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν την αγορά των διακοπών τους.

 

Το MyKerkyra όπως πάντα συνέβαλλε στην προβολή του νησιού μας αλλά και της χώρας, διαφημίζοντας και προωθώντας στην αγορά το πολυποίκιλο τουριστικό μας προϊόν και εκδίδοντας το πρώτο τεύχος του έτους 2018  στην καρδιά της Μόσχας με άρθρα ποικίλης ύλης. Τα περιοδικά μας διετέθησαν στην έκθεση στα decks της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και της HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σε Ελλάδα, Ρωσία και Λευκορωσία.

Το επιτελείο μας συγκέντρωσε άφθονο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο με συνεντεύξεις και συμμετείχε επίσης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς, η  Γενική Πρόξενος της Μόσχας, πρέσβης κα  Ελένη Βακάλη, και ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου. Μέρος της συνέντευξης Τύπου θα παρουσιαστεί στην εκπομπή μας « My Kerkyra Live» με την Ειρήνη Βλάχου από το Corfu TV.

Στην κάμερα μας μίλησαν επίσης, ο κ. Βασίλης Καββαδίας (Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Παιδείας Κέρκυρας), η κα. Καλλιόπη Βέτα (Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής), ο κ. Νίκος Κάνουλας (Πρόξενος Ρωσίας στην Κέρκυρα), η κα. Ελένη Δημοπούλου (Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής) και πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες.

 

Συναντήσαμε επίσης την κα. Δώρα Γιαννίτση (Διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα) η οποία μας μίλησε για το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας και η συνέντευξη της φιλοξενήθηκε στην εκπομπή μας και προβλήθηκε από το Corfu Tv την Τρίτη 3 Απριλίου.

Η Ελλάδα βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, παρέλαβε από τους διοργανωτές το ειδικό βραβείο. Η Ελλάδα έχει δυναμική παρουσία στην κορυφαία αυτή έκθεση της Ρωσίας και το περίπτερο του ΕΟΤ λαμβάνει πολλά θετικά σχόλια για την εικόνα και παρουσίαση του. Τα εγκαίνια έγιναν από την κα Κουντουρά η οποία απηύθυνε χαιρετισμό,  ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και συνομίλησε με όλους τους συνεκθέτες, εκπροσώπους Περιφερειών και προορισμών της Ελλάδας, συμμετέχοντες φορείς  και τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, αναφέρθηκαν οι υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, η  διαρκής  άνοδος στις αφίξεις Ρώσων τουριστών, η δυναμική ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών εμπειριών που προσφέρει η Ελλάδα, όπως επίσης και η τουριστική συνεργασία στο πλαίσιο του  Έτους  Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018.

 

Ειδική σημασία δόθηκε επίσης στο θέμα της βίζας. Η διαδικασία δεν  θα υπερβαίνει το 24ωρο από τη στιγμή που ο φάκελος με τα απαραίτητα έγγραφα φθάνει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτό θα συμβαίνει στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει κόλλημα με τα έγγραφα.

Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην είμαστε περήφανοι για αυτή την παρουσία και συμμετοχή μας, βάζοντας ένα λιθαράκι στην προβολή και διαφήμιση της χώρας μας αλλά και των επιχειρήσεων της, καθώς επιφυλασσόμαστε για τα καλύτερα στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε την ομορφιά και τις δυνατότητες του τόπου μας.

Σχόλια

Similar Articles