Δημιουργήθηκε η πρώτη μουσική δανειστική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα!

1 1

Περίπου 2000 δίσκοι βινυλίου,μέρος της τεράστιας συλλογής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, της μεγαλύτερης ίσως συλλογής, ραδιοφωνικού σταθμού ανά την Ελλάδα, οι οποίοι άγνωστο πώς και γιατί βρέθηκαν κυριολεκτικά πεταμένοι σε διάφορα σημεία του αμαξοστασίου στη Γανόχωρα ανακάλυψαν εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο τακτοποίησης και ανασύνταξης των αποθηκών στο αμαξοστάσιο του δήμου, εργασίες που υλοποιούνται με τον συντονισμό του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη.

Ο αναπάντεχος «μουσικός θησαυρός» από….. βινύλιο σύμφωνα με εντολή του Δήμαρχου Κατερίνης θα μεταφερθεί και θα φιλοξενηθεί σε χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.

 

Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε στο olympusmera.gr ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος δήλωσε :

«Είναι πραγματικά λυπηρό, μια πολύτιμη συλλογή να βρίσκεται κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Ευτυχώς όμως οι υπάλληλοι του δήμου ακολουθούν το παράδειγμά μας και έχουν ενστερνιστεί πλήρως τη θέληση και την πρόθεσή μας να μπει τάξη σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της δημοτικής μας περιουσίας. Όπως έχω επαναλάβει εργαζόμαστε μεθοδικά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σεβόμενοι το παρελθόν και σκεπτόμενοι τις επόμενες γενιές και κυρίως τη δημόσια περιουσία και την ιστορία του τόπου μας.

Το πολύτιμο και ιδιαίτερο αυτό μουσικό αρχείο θα τοποθετηθεί σε χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, στην οποία γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, θα ταξινομηθεί, θα καταλογογραφηθεί και σύντομα θα είναι έτοιμο να δανειστεί σε λάτρες και συλλέκτες βινυλίου.»

"Θα είναι η πρώτη Μουσική δανειστική Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, μια ιδιαίτερη βινυλιοθήκη, ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός χώρος "

[Φωτογραφικό υλικό olympusmera.gr]

Σχόλια

Similar Articles