Marilia Makri

Υπέρμαχος της έκφρασης μέσα απο ποικίλες μορφές τέχνης. Αγαπώ τη σύνταξη άρθρων πανω σε θέματα που μου τραβούν το ενδιαφέρον και το editing σε άρθρα σ...

Συνέντευξη με την Τατούμ Ο’ Νηλ!

2 3

Ένα πρωινό του καλοκαιριού οι απορίες μας και τα ερωτήματα μας έμελλαν να απαντηθούν.

 

Κείμενα με συναισθήματα, αγνά, αληθινά, νοσταλγικά, ρομαντικά αλλά και σκληρά, σκέψεις που περνούν από τον νου και χάνονται σαν δεν βρίσκεται κανείς να τις αποτυπώσει.. και εκεί με το ψευδώνυμο «Τατούμ Ο’ Νηλ» βρίσκουν καταφύγιο και λάμπουν σαν ατόφιος χρυσός στον διαδικτυακό λαβύρινθο των πληροφοριών!

 

Καλημέρα, χαιρόμαστε που θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για εσάς.. με την συμφωνία του να διατηρήσουμε το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα σας.

Τατούμ Ο’ Νηλ λοιπόν!

 

Καλημέρα κι ευχαριστώ!

Το ψευδώνυμο ξεκίνησε σαν παιγνίδι αλλά αποδείχθηκε αρκετά απελευθερωτικό.

 

 • Από που εμπνευστήκατε το ψευδώνυμο σας;

 

 • Το εμπνεύστηκε ο φίλος που με παρότρυνε να γράψω.Θυμίζει το μικρό μου όνομα και μου έβαλε και το Ο’ Νηλ, λίγο οι παραμυθάδες της Ιρλανδίας, λίγο ο Ευγένιος Ο’ Νηλ. Μου άρεσε και το κράτησα.

 

 • Γράφετε συχνά για το παρελθόν, με ονόματα και εικόνες της Κέρκυρας.Πως συλλέγετε πληροφορίες;

 

 • Η μνήμη, οι αναμνήσεις είναι μεγάλη δεξαμενή. Πίστευα ότι δεν θυμάμαι ιστορίες και λεπτομέρειες όπως άλλοι άνθρωποι. Όμως ανακάλυψα ότι κρατάμε μέσα μας ότι έχει συνδεθεί με συναίσθημα. Κι αυτά με το κατάλληλο ερέθισμα ανασύρονται μόνα τους. Ακόμη μια κουβέντα σε μια παρέα, μια διήγηση που ακούω σε ένα χωριό μπορεί να γεννήσει ιστορίες.

[Tο πηγάδι της Κρεμαστής από την φωτογράφο Μαρία Χρουσάκη]

 

 • Πολλές φορές σας απασχόλησαν θέματα της επικαιρότητας, εκεί παραμερήσατε για λίγο τις όμορφες εικόνες και μιλήσατε με τον δικό σας αληθινό τρόπο, ενω περάσατε και τους προβληματισμούς σας. Ποιες οι αντιδράσεις του κοινού σας;

 

 • Ομολογώ ότι αυτό δεν το περίμενα. Βλέπω όμως ότι σιγά σιγά έχω αποκτήσει αναγνώστες που ανταποκρίνονται σε όλες τις ιστορίες που ανεβάζω.

 

«... Το γυναικομάνι ακολούθησε ένας μυστακιοφόρος ανθυπολοχαγός που είχε ερωτευθεί σφοδρά μια απρόσιτη κοντεσίνα. Και από αυτό το ζευγάρι ήρθαν κουφέτα στην κουζίνα του αρχοντικού. ...»

 

 • Υπάρχει κόσμος που ακολουθεί τα συγγραφικά σας βήματα, και είστε μια από τις περιπτώσεις που αυτό το έχετε κερδίσει επάξια σε κάθε κείμενο, για την μοναδικότητα του και τα διαφορετικά συναισθήματα που δημιουργόυν.  Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνετε;

 

 • Συνήθως ζητούν να με γνωρίσουν απο κοντά.

 

 • Εκτός αυτού που βλέπουμε, έχετε ασχοληθεί ξανά με κάτι παρόμοιο;

 

 • Όχι. Λόγω δουλειάς ασχολούμαι με το γράψιμο, αλλά είναι ένα γράψιμο διαφορετικού τύπου. Η Τατούμ με ξεκουράζει από το γράψιμο της δουλειάς, είναι η δική μου εκτόνωση.

 

«... Έντεκα Αυγούστου από τα χαράματα κατέβαιναν τα χωριά· οικογένειες ολόκληρες, παππούδες, νόνες, μανάδες και πατεράδες και τέκνα διαφόρων ηλικιών. Κορίτσια της παντρειάς και μιτσά, πολλά στα χέρια. Ντυμένοι όλοι με τα καλά τους, υπέροχες χωριάτικες φορεσιές και τα κοκκινωπά κερκυραϊκά χρυσαφικά οι γυναίκες. Πουκάμισα λευκά οι άντρες και ει δυνατόν και τα μιτσά (ει δυνατόν γιατί σύντομα το λευκό έχανε τη λάμψη του από τις ζαβολιές). 

Αργότερα κατέβαιναν κι οι κάτοικοι τση χώρας : αυτοί είχαν την άνεση να ξυπνήσουν λίγο πιο αργά, να νιφτούν, να βάλουν τις τελευταίες μόδες και να παρασταθούν σε τούτο το καλοκαιρινό Πάσχα. ...»

 

5 Quick Questions with Τατούμ Ο' Νήλ :

 • Μια κύρια πηγή έμπνευσης σου! – Η παιδική ηλικία, η αληθινή μας πατρίδα.
 • Κατάγεσαι-Διαμένεις;  - Είμαι από την Κέρκυρας και μένω στην Κέρκυρα.
 • Αγαπημένο σημείο της Κέρκυρας! – Παντού! Η Κέρκυρα δεν σταματάει να με εκπλήσσει …
 • Ηλικία; - Έχω κλείσει αισίως μισό αιώνα.
 • Αγαπημένη χρονική περίοδος που θα ήθελες να ζήσεις! – Το τώρα μου αρκεί.

 

 • Διατηρώντας την ανωνυμία σας ο κόσμος αγκάλιασε τα κείμενα σας, όπως και εμείς αναγνωρίσαμε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο σας.Ποιοι οι στόχοι και ποια τα επόμενα βήματα σας;

 

 • Kάνω απλώς το κέφι μου. Ίσως να τυπώσω και σε χαρτί κάποιες ιστορίες.

 

 Σε ενα παλιό της κείμενο είχε δηλώσει.. 

<< Ξεκίνησα να γράφω με αφορμή τις μνήμες μου, την Κέρκυρα των παιδικών μου χρόνων αλλά και την πιο παλιά όπως την έμαθα από διηγήσεις κι από τα βιβλία, αλλά και για τη σημερινή Κέρκυρα. Μέσα από το γράψιμο όμως ξέφυγα από την απλή αναπαραγωγή μιας μνήμης ή ένα αμιγώς αυτοβιογραφικό ή αληθινό περιστατικό. Για μένα ο τόπος μου δεν είναι απλώς ένα σκηνικό, όπως είναι π.χ. για έναν επισκέπτη, αλλά καταλύτης για σκέψεις και συναισθήματα. Καταλήγοντας, οι τόποι ή οι ονομασίες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί τη δικιά μου ιστορία να πυροδότησε ένας συγκεκριμένος τόπος αλλά η ουσία της κάθε ιστορίας είναι τι προκαλεί στον κάθε αναγνώστη και αν αναγνωρίζει τελικά έναν δικό του τόπο, μια δική του μνήμη. Αφήστε τις ιστορίες να μιλήσουν. Και πάλι ευχαριστώ.>>

 

Βρείτε λοιπόν και εσεις τον δικό σας "τόπο" σε κάθε λέξη κάθε ανάγνωση.

 

Σας εύχομαστε ενα υπέροχο καλοκαίρι

γεμάτο δημιουργίες με αληθινά συναισθήματα,

χρώματα και αρώματα νοσταλγίας 

μιας εποχής πιο ρομαντικής και ιδιαίτερης..

 

Ευχαριστούμε 

Τατούμ Ο' Νηλ

 

Διαβάστε κείμενα της Tατούμ Ο΄Νηλ

και στους παρακάτω συνδέσμους 

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟΥ>https://mykerkyra.com/article/agriolouloudo-tatoum

Στο Χωριό! >https://mykerkyra.com/article/sto-xwrio

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ…>https://mykerkyra.com/article/tatoum-dethelonadouleueis

 

 

Marilia Makri για το mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles