Marilia Makri

Υπέρμαχος της έκφρασης μέσα απο ποικίλες μορφές τέχνης. Αγαπώ τη σύνταξη άρθρων πανω σε θέματα που μου τραβούν το ενδιαφέρον και το editing σε άρθρα σ...

Νέος χρόνος «νέοι εμείς» και άλλοι μύθοι!

1 1

 

Και σαν φθάσει αυτή η πολυπόθητη και χιλιοστολισμένη αλλαγή του χρόνου, εκτός της μεγάλης αναδρομής που κάνουμε στην χρονιά που πέρασε, έχουμε και ως κύριο στόχο μας την αλλαγή και την καλυτέρευση στο νέο έτος.

Όλα αυτά που είχαμε υποσχεθεί στον εαυτό μας και τα αθετούσαμε, τους στόχους μας που πήγαιναν από μέρα σε μέρα, μήνα σε μήνα και τελικά έτος σε έτος.

Νέα δεκαετία και «νέοι εμείς».....

Θυμάστε την μεγάλη θεωρία για το 2000 ότι έφτανε το τέλος; θυμάστε όλες εκείνες τις ανόητες ειδήσεις στα ΜΜΕ για κάποιους που έλεγαν πως χρονιές όπως το 2017 -2019 κτλπ θα είναι καταστροφικές, θα είναι το τέλος του κόσμου.

Ε λοιπόν εδώ θα προσθέσω μουσικά και ένα κομμάτι που εκφράζει το κλείσιμο άλλης μιας χρονιάς.

« Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί!....»

για να σατιρίσουμε και κάπως τις καταστάσεις..

Μα φυσικά και ναι! Υπήρξαν καταστροφές και για να είμαστε ρεαλιστές όντως υπήρξαν σε πολλά επίπεδα, αλλά υπήρξαν και αλλαγές!

Υπήρξαν κακές στιγμές, μα και υπέροχες καλές αναμνήσεις που ζέσταναν τις καρδιές μας.

Υπήρξαν άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τις ζωές μας.. και εν τέλει πολύ καλά έκαναν!

..γιατί μας δημιούργησαν χώρο για να έρθουν στην ζωή μας άνθρωποι σωστοί που θα μας ταιριάζουν περισσότερο,

άνθρωποι πιο ειλικρινείς, πιο ξεκάθαροι και με καλύτερες προθέσεις από ανθρώπους που μπορεί να λειτούργησαν βλαβερά προς εμάς.

 

 

Το «Όλα για κάποιο λόγο γίνονται» είναι χρυσός κανόνας .

Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές με θλίψη η αγανάκτηση, μα δεν έχουμε μια πλήρη καθαρή εικόνα την δεδομένη στιγμή, στο τι καλό μπορεί να μας φέρνει αυτή η αλλαγή.

Κάποιες άλλες φορές επίσης εμποδίζουμε εμείς την αλλαγή πιστεύοντας ότι ξέρουμε πιο είναι το σωστό για εμάς και έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια του γνώριμου.  

Νέος χρόνος «νέοι εμείς» και άλλοι μύθοι!

Είναι δυνατό ένα νέο έτος να φέρει τις αλλαγές που θέλαμε; Να μας βελτιώσει.. Να μας εξελίξει.. Να φέρει στις ζωές μας χαρά, αγάπη, επιτυχίες, χαμόγελα..

Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλά, λιτά, ωμά ΟΧΙ!

Ένα νέο έτος δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό στις ζωές μας εάν εμείς δεν κινήσουμε τα νήματα ώστε να πλησιάσουμε τους στόχους μας και να κάνουμε τις συνθήκες πιο ευνοϊκές, σίγουρα υπάρχει και ο παράγοντας τύχη, όμως και η τύχη από μόνη της δεν αρκεί αν δεν δώσουμε εμείς την κατεύθυνση, εάν δεν κάνουμε τους εσωτερικούς μας διαλόγους και δεν ενεργήσουμε ισορροπημένα και μεθοδικά για να οργανώσουμε τις ζωές μας ώστε να μας χαρίζουν τα συναισθήματα που επιθυμούμε να έχουμε.

Κάθε μέρα μπορεί να είναι μια μικρή αλλαγή!  

Και καθώς όλοι θα αναμένουν την καλή τους νεράιδα από το νέο έτος, γιατί εσείς να μην γίνετε η δική σας νεραΐδα και να μην σας καθοδηγήσετε εσείς σε αυτά που οι ίδιοι ξέρετε καλά για τον εαυτό σας ότι επιθυμείτε!

 

 

Και πάμε σε μια σύντομη, γενική και βοηθητική προς όλες τις κατευθύνσεις λίστα..

 • Κάντε τον εσωτερικό διάλογο και βρείτε τις πραγματικές επιθυμίες σας
 • Καταγράψτε αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους!
 • Οργανώστε σε ένα δικό σας τετράδιο τους στόχους σας ένα προς ένα!
 • Μέσα στους στόχους σας προσθέστε και ένα νέο χόμπι ή μια δεξιότητα!
 • Περιορίστε η βγάλτε από την ζωή σας άτομα που σας προκαλούν διαρκώς δυσάρεστα συναισθήματα (τους λεγόμενους τοξικούς ανθρώπους)
 • Φροντίστε να μην είστε οι ίδιοι τοξικοί! Σκεφτείτε εάν, πότε και ποιους δυσαρεστήσατε -αδικήσατε την χρονιά που μας πέρασε και πώς θα μπορούσατε να μην το επαναλάβετε!
 • Απεγκλωβιστείτε από την συνήθεια να μιλάτε για προβλήματα, να γκρινιάζετε και να μεμψιμοιρείτε. (Λίγη παραπάνω θετικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν )
 • Αποδεχθείτε τον εαυτό σας.. με τα καλά και τα κακά του. Προσπαθήστε να είστε αντικειμενικοί στην διαδικασία αυτή
 • Βελτιώστε τον εαυτό σας! (Το διάβασμα, η καλή φυσική κατάσταση, η ηρεμία, η επικοινωνία, η υγιής σχέσεις, τα μεθοδικά βήματα προς τους στόχους σας.. δεν είναι απλά τίτλοι άρθρου είναι πράγματα που μπορούν και είναι εφικτά να πραγματοποιηθούν.. εάν εσείς το θελήσετε! 
 • Δεν είσαι μόνος,δεν είσαι μόνη! Όλοι έχουμε ανθρώπους που μας αγαπούν και μας στηρίζουν (και αν είναι ένα δύο άτομα είναι υπεραρκετοί). Αλλά και οι άνθρωποι που μπαίνουν στις ζωές μας μπορεί να έχουν καλύτερες προθέσεις από τα άτομα που ήδη υπάρχουν στις ζωές μας και αυτό το ξεκαθαρίζει πάντα ο χρόνος. 
 • Να είσαι ευγνώμων για όλα τα καλά που έχεις στη ζωή σου. (όσο μα όσο και αν όλοι πασχίζουν για το "τέλειο" ξέρουμε καλά όλοι μας ότι αυτό και υποκειμενικό είναι και ουσιαστικά ανέφικτο, οπότε η χαρά μας, δεν είναι μια κατάσταση που θα έρθει σε ιδανικές συνθήκες! Η χαρά μας θα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις διαδικασίες μας και κάθε μας προσπάθεια!
 • Κανενός η ζωή δεν ήρθε με οδηγίες.. εφοδιαστείτε  με αγάπη, καλοσύνη, ειλικρίνεια, θέληση και πείσμα και θα βρείτε τις δικές σας ισορροπίες σιγά σιγά.. όλα είναι στο χέρι σας να τα διαμορφώσετε θετικά η (όπως λέει και μια καλή φίλη.. ) Όλα είναι στο χέρι σας να τα φτιάξετε και στο πόδι σας να τα διώξετε! 

 

 Your choices your life!   

Happy new wonderful 2020 everyone!! 

 

Μαρίλια Μακρή για το mykerkyra.com

www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles