Ιστοσελίδες που προσφέρουν Δωρεάν online μαθήματα!!

1 4

Ελληνικές ιστοσελίδες

Mathesis

Το Mathesis είναι ένας ελληνικός εκπαιδευτικός ιστότοπος που έχει σκοπό να προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Τα μαθήματα διδάσκονται από εξαίρετους καθηγητές, από πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις γνώσεις τους κυρίως σε θέματα Φυσικής και Ιστορίας και να λάβουν δωρεάν Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης συγκεντρώνοντας βαθμολογία μεγαλύτερη του 50%.

 

Coursity

Το Coursity είναι μία καινοτόμα πλατφόρμα, που φιλοξενεί διαδικτυακά σεμινάρια με τη μορφή βιντεοσκοπημένων μαθημάτων. Τα διαδικτυακά σεμινάρια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων και γνωστικών αντικειμένων και έχουν διάρκεια 4-8 εβδομάδες. Οι επιστημονικά υπευθύνοι και οι διδάσκοντες είναι αναγνωρισμένοι καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων, και η επιτυχής παρακολούθηση των σεμιναρίων οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Ελληνικών Πανεπιστημίων.

 

Open Courses

Το Open Courses παρέχει δωρεάν υλικό από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Τα μαθήματα που διαθέτονται καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες και τα ιδρύματα που συμμετέχουν ξεπερνούν τα 25, μερικά από τα οποία είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΤΕΙ Αθήνας και άλλα.

 

Αποθετήριο «Κάλλιπος»

Το αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι μια δωρεάν συλλογή ελληνικών συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων. Η συλλογή καλύπτει όλο το φάσμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χωρίζεται σε 5 ευρείες Θεματικές Περιοχές: Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες - Επιστήμες Τεχνών και Γραμμάτων, Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες - Επιστήμες της Ζωής και Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνικές, Γεωπονικές Επιστήμες.

 

blod.gr

Ο ιστότοπος blod.gr είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που συγκεντρώνει, καταγράφει και προβάλλει αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής μας ζωής, και εμπλουτίζεται διαρκώς με την πολύτιμη συνδρομή όσων εργάζονται για τη διάχυση της γνώσης. Φιλοδοξεί έτσι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και να εξελιχθεί σε έναν πραγματικό "κόμβο" διεπιστημονικού και πνευματικού διαλόγου, ανοιχτό σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες.  

 

Γλώσσες

 

BBC Languages 

Στην ιστοσελίδα του BBC υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Συγκεκριμένα, διαθέτει 40 διαφορετικές γλώσσες και προσφέρει μαθήματα σε μορφή βίντεο, ήχου και κειμένου σε συνδυασμό με ασκήσεις, quiz και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Η ιστοσελίδα διαθέτει επίσης διαφορετικά διαμορφωμένα μαθήματα ειδικά για παιδιά.

 

Duolingo 

Το Duolingo κάνει τη μάθηση παιχνίδι, προσφέροντας μαθήματα ξένων γλωσσών με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει προκλήσεις ομιλίας, ακρόασης και μετάφρασης και για κάθε λανθασμένη απάντηση οι χρήστες αφαιρούνται μια ζωή. Όταν χαθούν όλες οι ζωές, οι χρήστες είναι αναγκασμένοι να ξεκινήσουν την πρόκληση από την αρχή, κάνοντας έτσι την μάθηση πιο διασκεαστική αλλά και πιο εθιστική. 

 

Babbel 

Το Babbel είναι μια ιστοσελίδα εκμάθησης ξένων γλωσσών με διεθνή επιτυχία. Χρησιμοποιεί μια εμπειρικά αποδεδειγμένη μέθοδο που ενισχύει την εκμάθηση γλωσσών και προσφέρει μαθήματα για 14 διαφορετικές γλώσσες. Το πρώτο μάθημα για κάθε γλώσσα προσφέρεται δωρεάν.

 

Drops 

Το Drops είναι μια εφαρμογή, διαθέσιμη σε συσκευές της Apple, που θα σε βοηθήσει να εξελίξεις το λεξιλόγιο σου σε 19 γλώσσες. Συνδυάζει τη μάθηση με τη ψυχαγωγία, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να μάθουν αποτελεσματικά, σε μορφή παιχνιδιού, μια νέα γλώσσα.

 

Busuu 

Το busuu αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο για εκμάθηση ξένων γλωσσών, παρέχοντας μαθήματα για 12 διαφορετικές γλώσσες σε περισσότερους από 70 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα από εκπαιδευτικούς εμπειρογνώμονες και καλύπτουν τις τέσσερις βασικές γλωσσικές δεξιότητες: ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία. Εκτός από τα μαθήματα υψηλής ποιότητας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις γνώσεις τους συνομιλώντας με άλλους χρήστες τους οποίους είναι η μητρική τους γλώσσα.

 

CoffeeStrap 

Η ιστοσελίδα CoffeeStrap χρησιμοποιεί μία καινούρια τεχνολογία για αποτελεσματική εκμάθηση διαφόρων γλωσσών. Συνδέει χρήστες που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν, γραπτώς ή προφορικώς, σε οποιαδήποτε γλώσσα. Οι αλγόριθμοι του CoffeeStrap εντοπίζουν σε ποια γλώσσα γίνεται η συνομιλία και καταγράφουν το επίπεδο και την πρόοδο του κάθε χρήστη.

 

Lingvist 

Το Lingvist είναι ακόμη μία πρωτοποριακή πλατφόρμα για εκμάθηση ξένων γλωσσών και συγκεκριμένα για Γαλλικά, Ρωσσικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, το Lingvist παρακολουθεί την πρόοδο του κάθε χρήστη, εντοπίζει τα δυνατά του σημεία και τις αδυναμίες του, και προσαρμόζει τη μάθηση ανάλογα με τις ανάγκες του. Αυτό εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των μαθημάτων και βοηθά τους χρήστες να μάθουν τη γλώσσα που τους ενδιαφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. 

 

Επιχειρηματικότητα

 

My Own Business Institute   

Το My Own Business Institute (MOBI) είναι μια πρωτοβουλία του πανεπιστημίου Santa Clara (ΗΠΑ) για να βοηθήσει επιχειρηματίες να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Μέσω βίντεο, ήχου και κειμένων, τα μαθήματα καθοδηγούν τους επιχειρηματίες στο πώς να επιλέξουν μια επιχειρηματική ιδέα, πώς να τη χρηματοδοτήσουν, πώς να αποκτήσουν πελατεία και πώς να φτιάξουν μια επιτυχημένη ομάδα.

 

Kutztown University SBDC 

Το κέντρο ανάπτυξης μικρών επιχειρήσεων (Small Business Development Center) του πανεπιστημίου Kutztown προσφέρει 25 δωρεάν διαδυκτιακά μαθήματα επιχειρηματικής κατάρτισης. Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως σε επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και start-ups και καλύπτουν θέματα λογιστικής, χρηματοοικονομικών, στρατηγικού σχεδιασμού, μάρκετινγκ και άλλα. 

 

How to Start a Startup

Το How to Start a Startup είναι μια σελίδα από τον επιχειρηματία Sam Altman που περιέχει όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για το πώς να ξεκινήσει το δικό του start-up. Το υλικό προσφέρεται δωρεάν σε μορφή βίντεο, από διαλέξεις ειδικών στον τομέα.

 

Τέχνες

 

Drawspace

Το Drawspace είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές ιστοσελίδες για μαθήματα σχεδίου. Υπάρχουν μαθήματα για όλα τα επίπεδα και για διάφορες κατηγορίες, όπως Τεχνικές Σκίασης και Σχέδιο Περιγράμματος. Από αυτά, περίπου το 15% προσφέρεται δωρεάν στο κοινό. 

 

JustinGuitar.com   

Το JustinGuitar.com προσφέρει δωρεάν πάνω από 1000 μαθήματα κιθάρας για διαφορετικά επίπεδα και είδη μουσικής. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν επίσης άλλα σχετικά μαθήματα, όπως μαθήματα Γιουκαλίλι, θεωρίας της μουσικής, σύνθεσης και άλλα. 

 

Layers Magazine 

Το Layers Magazine απευθύνεται σε φωτογράφους, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές και άλλους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν για το πώς χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία σήμερα διάφορες καινούριες δημιουργικές τεχνικές και εργαλεία. Εκτός από σχετικά άρθρα και νέα για το χώρο της δημιουργίας, το Layers Magazine προσφέρει επίσης και δωρεάν tutorials για Photoshop, Lightroom, Illustrator και InDesign.

 

Πηγές : Pexels eduguide.gr

www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles