Ο Κερκυραίος Παναγιώτης Λάμπουρας, πλάι στην Ελευθερία Αρβανιτάκη για την επερχόμενη εμφάνιση της στην Κέρκυρα !

1 2

 

Ο Κερκυραίος ερμηνευτής, βιολιστής αλλά και τραγουδοποιός Παναγιώτης Λάμπουρας, θα βρίσκεται πλάι στην Ελευθερία Αρβανιτάκη στην επερχόμενη εμφάνιση της στη Κέρκυρα.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής σε ηλικία 5, με καθηγήτρια βιολιού την Εύα Παππά, όπου και συνέχισε στην τάξη της μέχρι τα 18 του χρόνια στο Ιόνιο Ωδείο της Κέρκυρας.

 

Σε μιά συνέντευξη του στο ethnos.gr είχε μιλήσει για την Κέρκυρα και τα παιδικά του χρόνια στο νησί.

 

"Θυμάμαι πως μου άρεσαν πολύ τα καλοκαίρια στο νησί και πως περνούσα το χρόνο μου στη θάλασσα. Εκείνες τις στιγμές υπήρχε έντονα μια αίσθηση ελευθερίας και ξεγνοιασιάς. Σαν χαρακτήρας ήμουν αρκετά κοινωνικός, μιλούσα πολύ με τον κόσμο και μου άρεσε να ακούω τις ιστορίες των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων. Πάντα καθόμουν με τις ώρες και συζητούσα, έβρισκα ενδιαφέρον σε αυτά που είχαν ζήσει και σε όσα είχαν να μοιραστούν."

 

 

Το 2005 μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές και συνέχισε τα μαθήματα βιολιού στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Εκεί βρέθηκε στην τάξη της Ρωσίδας καθηγήτριας Νόνας Γιαλαμά μέχρι και το 2012 απ’ όπου και απέκτησε δίπλωμά Βιολιού με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.

 

Tο 2013 τα βήματα του τον οδήγησαν στην Ολλανδία για τις μουσικές του σπουδές και σε διάστημα δύο ετών παρακολούθησε μαθήματα στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης με την Elisabeth Perry (απόφοιτη του Menuhin School, Julliard School of Arts) και στο Codarts (Ρότερνταμ) με τους Goran Gibragevic και Misha Furman.

Οι ανοιχτοί ορίζοντες του εξωτερικού τον βοήθησαν να βρεθεί σε διάφορα μουσικά πεδία και να έρθει σε επαφή με σπουδαίους μουσικούς.

 

Έχει διακριθεί και στους «4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και δεν παύει να αναζητά τον προσωπικό του ήχο μέσα από τη σύνθεση και το βιολί.

 

Γράφει και ερμηνεύει τραγούδια, κάνει και επιτυχημένες διασκευές σε γνωστά κομμάτια.

Την χρονιά που μας πέρασε κυκλοφόρησε και τον πρώτο προσωπικό του δίσκο «Υδρόγειος» , μια πρωτότυπη «συνομιλία» φωνής και βιολιού, ένα «πειραματικό» γάμο διαφορετικών ειδών μουσικής σε έναν μυσταγωγικό χώρο. 

 

 

Ο Παναγιώτης Λάμπουρας συμμετείχε πέρυσι στις παραστάσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιάννη Κότσιρα στην Ακτή Πειραιώς αλλά και στις σόλο εμφανίσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη σε Ελλάδα και Λονδίνο.

 

Με τις σπουδαίες του συνεργασίες, το προσωπικό του άλμπουμ και την σημαντική του παρουσία σε προσωπικές παραστάσεις, δεν έχουμε παρα να περιμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενά του βήματα.

 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου μια μοναδική βραδιά
με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο ΕΠΤΑ Ώρα Έναρξης: 22.00
Τηλέφωνο κρατήσεων 6974064575 «ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος», Βιρός Κέρκυρας

 

Marilia Makri για το mykerkyra.com

www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles