Η Κέρκυρα το Πάσχα by Adelia Cook

3 1

Ανακαλύψτε το πιο ιερό μέρος του νησιού, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρακολουθήστε την πομπή των Φιλαρμονικών του νησιού, καθώς περνά η λιτανεία του Aγίου κατά μήκος του Λιστόν και μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

Αυτο συμβαίνει μόνο τέσσερις φορές κάθε χρόνο το Πάσχα την Κυριακή των Βαϊων (φέτος 28 Απριλίου) και το Μεγάλο Σάββατο (20 Απριλίου 2019), την 11η Αυγούστου, στο εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα και την 1η Κυριακή του Νοεμβρίου .

Το Πάσχα είναι μακράν το ιερότερο των ελληνικών διακοπών, και το πιο χαρούμενο καθώς είναι η γιορτή της άφιξης της άνοιξης.

Η Κέρκυρα στο Πάσχα είναι ιδανική αφού το νησί φιλοξενεί τους πιο μελωδικούς εορτασμούς στην Ελλάδα με τις φιλαρμονικές μπάντες της πόλης που οδηγούν στο Λιστόν και στους δρόμους της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Σε αντίθεση με το Πάσχα αλλού, είναι μια κινητή γιορτή στην Ελλάδα καθώς η γιορτή της πέφτει την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη ανοιξιάτικη πανσέληνο.

 

Στο πρωί του «Μεγάλου Σαββάτου» χιλιάδες Ελληνορθόδοξοι και τουρίστες συγκεντρώνονται για να δουν την πτώση των κεραμικών δοχείων, τα οποία είναι γεμάτα με νερό και ρίχνονται από τα παράθυρα των διαμερισμάτων πάνω στους πλακόστρωτους δρόμους.

Οι θεαματικές μπάντες που κυκλοφορούν ξανά περνούν στους δρόμους το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή των Βαϊων.

 

Φωτογραφίες : Eυγενική προσφορά της Carolyn Pember

 

Adelia Cook για το mykerkyra.com

Comments

Similar Articles