Προστατεύστε τα μαλλιά σας μετά το καλοκαίρι

1 3

Ο καυτός ήλιος, η θάλασσα, το χλώριο της πισίνας είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να φθείρουν τα μαλλιά μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.   

 

Πιο συγκεκριμένα: 

Ο ήλιος 
Διασπά τους δεσμούς που καθιστούν ισχυρή την κερατίνη της τρίχας και οδηγεί σε αδύναμα μαλλιά και στο ξεθώριασμα του χρώματος. 

Το θαλασσινό νερό 
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι απομακρύνοντας έτσι το νερό από τα μαλλιά με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται τραχιά και θαμπή.  Έτσι παρατηρούνται εύθραυστες άκρες και τα μαλλιά πλέον είναι δύσκολο να χτενιστούν και να ξεμπερδευτούν. 

Το νερό της πισίνας 
Η σύντομη έκθεση σε χλωριωμένο νερό δεν θα βλάψει τα μαλλιά σας σε μεγάλο βαθμό, αλλά θα τα κάνει ξηρά τουλάχιστον για μία ημέρα. Η μεγάλη όμως παραμονή μέσα στην πισίνα μπορεί να καταστρέψει ή να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή στα μαλλιά με ανταύγειες.  Επιπλέον ο χαλκός που περιέχεται στο νερό της πισίνας δεσμεύει την πρωτεΐνη της τρίχας και αφήνει ένα πράσινο χρώμα στα μαλλιά. 

 

Ενυδάτωση ενυδάτωση ενυδάτωση 

Σγουρά  το κούρεμα παίζει σημαντικό ρόλο αλλά μετά το πέρας του καλοκαιριού, τα μαλλιά μας αφού έχουν ταλαιπωρηθεί πρέπει/επιβάλλεται να τα ενυδατώσουμε. 

Για την ενυδάτωση μπορούμε να απευθυνθούμε στον κομμωτήριο μας  και να μας συστήσει προϊόντα που θα βοηθήσουν ή και ακόμα να ψάξουμε και μόνοι μας , διότι ένα προϊόν που είναι καλό για τον κομμωτή μπορεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή στα δικά μας μαλλιά. 

 

Για αυτό τον λόγο που αναφέραμε παραπάνω σας παρουσιάζω τα κριτήρια που θα πρέπει να έχουμε για να επιλέξουμε το προϊόν που μας ταιριάζει καλύτερα. 

 

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν το οποίο πρέπει να ταιριάζει ακριβώς στα μαλλιά μας 

Να μην λαδώνει Να μην βαραίνει Να μη φεύγει 

και φυσικά

Να κάνει την δουλειά που θέλουμε 

 

 Το μυστικό : Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό μαλλιών σας καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς για προστασία της τρίχας από την uv ακτινοβολία η οποία παραμένει το ίδιο βλαβερή όλο το χρόνο. 

 

Επέλεξε και εσύ το προϊόν που σου ταιριάζει  

 

Συμβουλές προτάσεις :

Κομμωτήριο : Hair Industry

Κείμενο επιμέλεια : Nancy Papadatou για το mykerkyra.com

www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles