Δωρεάν Μαθήματα Ρωσικών στην Κέρκυρα!

1 2

Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει κάθε

Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 17:00 – 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 2) μαθήματα Ρωσικών για Αρχάριους.


Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 22/10.

Πληροφορίες: 2661039912, 6977681339.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. 

 

 

"Η Ρωσική γλώσσα καταλαμβάνει την 4η θέση παγκοσμίως, μετά την κινεζική, την αγγλική και την ισπανική, αφού είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και των κρατών που προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης παράλληλα με τις εθνικές τους γλώσσες.

Τη Ρωσική γνωρίζει επίσης πλήθος ανθρώπων στην Ανατολική Ευρώπη και σε άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου διδασκόταν στα σχολεία ως ξένη γλώσσα.

Τέλος, πολυπληθείς ρωσικές παροικίες, από τις μεγάλες μεταναστεύσεις του 1917 και της δεκαετίας του 1990, έχουν μεταφέρει τη Ρωσική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τής γης.

Η Ρωσική ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών.

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το κυριλλικό αλφάβητο, που βασίζεται στο ελληνικό και διαδόθηκε στη Ρωσία μέσω της Βουλγαρίας, όπου είχαν καταφύγει οι μαθητές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Σήμερα αποτελείται από 33 χαρακτήρες.

 

Ακολουθώντας την ιστορική πορεία της Ρωσίας, η γλώσσα δέχθηκε επιρροές από Ανατολή και Δύση. Ο εκχριστιανισμός από το Βυζάντιο, η ταταρο-μογγολική υποδούλωση και η πίεση Σουηδών και Πολωνών, η ίδρυση της Αγίας Πετρούπολης, οι ναπολεόντειοι και οι τουρκικοί πόλεμοι και τελικά ο 20ός αιώνας με τα γεγονότα που καθόρισαν την παγκόσμια ιστορία, αποτελούν σταθμούς αυτής της πορείας. Από τις σπηλιές των ασκητών, τα φωταγωγημένα ανάκτορα των τσάρων, τα υπόγεια των συγγραφέων, τις καλύβες των χωρικών και τις γιάφκες των επαναστατών αναδείχτηκε ένας μοναδικός πολιτισμός που επένδυσε τα αριστουργήματά του με τη Ρωσική γλώσσα.

 

 

Για τον Έλληνα η εκμάθησή της αποτελεί ένα ευχάριστο ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις.

Το αλφάβητο, η συνάφεια της γραμματικής με αυτήν της αρχαίας ελληνικής, το πλήθος των λεξιλογικών δανείων από την ελληνική, η ευκολία στην προφορά, καθιστούν τους Έλληνες προνομιακούς χρήστες της Ρωσικής.

 

 

www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles