Ο Κερκυραίος Παντελής Κοντός θα μας ευχηθεί ξανά «Στην Υγειά μας ρε παιδιά»

1 1

 

Ο καταξιωμένος βαρύτονος Κερκυραίος Παντελής Κοντός θα βρεθεί ξανά σε γνωστά του πλέον λημέρια, στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας ρε παιδιά».

 

Η εκπομπή αναμένεται να προβληθεί κατά τη διάρκεια των Αποκριών περίπου σε δυο εβδομάδες, όπου και θα ανακοινωθεί, με τον Παντελή να τιμάει την Κέρκυρα με το καλό ελληνικό τραγούδι και η Κέρκυρα να είναι υπερήφανη για τον δικό της Παντελή Κοντό! 

 

Ο Παντελής Κοντός στο πλαίσιο της εκπομπής ανέφερε πως ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι επίτιμος δημότης Κερκυραίων όποτε ο δικός μας Παντελης ένιωθε σαν στο σπίτι του με τον συντοπίτη του Σπύρο !

Ας μην ξεχνάμε πως μαζί με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο και καταξιωμένους ηθοποιούς έμειναν για μήνες στο νησί όταν γυριζόταν η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Περί ανέμων και υδάτων».

 

 

 

 

Ο βαρύτονος Παντελής Κοντός έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Κέρκυρα. Εκεί στο νησί παρακολούθησε μαθήματα βιολιού στο Ωδείο καθώς και τρομπόνι στη Φιλαρμονική Εταιρεία.

 

Το 1985 παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στο Πειραματικό Ωδείο Παλαιού Ψυχικού με τον διακεκριμένο Έλληνα μονωδό Ελευθέριο Σπίνουλα.

Το 1989 με καθηγήτρια την μονωδό Βαρβάρα Γκαβάκου-Ψαροπούλου ολοκληρώνει τις σπουδές του στη μονωδία με υποτροφία της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας.

Το καλοκαίρι του 1992 έλαβε το δίπλωμά του με “Άριστα” παμψηφεί καθώς και Α βραβείο.

Τον Απρίλιο του 1993 συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στον διαγωνισμό Βραβείων “Μαρία Κάλλας”.

Τραγούδησε «Οροβέζο» στην όπερα «Νόρμα», “Tristano” στην όπερα “Μartis” του Κερκυραίου Συνθέτη Σπύρου Σαμάρα, “Germont” στην όπερα “La Traviata”, – 24 –
“Don Grepuscolo” του Κερκυραίου Συνθέτη Νικόλαου Χ. Μάντζαρου καθώς και στην όπερα “Barbiere di Siviglia” στην Κέρκυρα σε παραγωγή της Χορωδίας Κέρκυρας και
στον «Βαπτιστικό» στα πλαίσια του φεστιβάλ Κέρκυρας. Συμμετείχε στην ηχογράφηση της άγνωστης μέχρι τότε όπερας “Mademoiselle de Belle Isle” του Σπύρου Σαμάρα που έγινε στο Pasardjik στην Βουλγαρία με την ομώνυμη ορχήστρα και σολίστ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έδωσε ρεσιτάλ στην Ιταλία με άριες από τις όπερες Rea, Martis, Flora Mirabilis του Σπύρου Σαμάρα.

Συμμετείχε και τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση συνθέσεις του Βlake σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου συνοδευόμενος από την Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου York του Λονδίνου.

Τραγούδησε το έργο “Ελεύθεροι πολιορκημένοι” στο Μεσολόγγι υπό την διεύθυνση του Συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ενίσχυση του σωματείου M.D.A
HELLAS καθώς και για την ενίσχυση των συλλόγων “Φλόγα”, “Μέλισσα”, Εθελοντών Αιμοδοτών και δωρεάς οργάνων σώματος.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με φωνητικά και ορχηστικά συγκροτήματα και με διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερκή. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Καμεράτα, Την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κλπ.

Το Καλοκαίρι του 2017 τραγούδησε στο Καλλιμάρμαρο ως Σολιστ στην Τιμητική βραδυά για τον Μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη!

Τον ίδιο χρόνο πρωταγωνίστησε στην αναβίωση της πρώτης Ελληνικής Όπερας«Ο Υποψήφιος Βουλευτής» στο ρόλλο του Γερο Γιάγκου, που βασίστηκε σε Ελληνικό Λιμπρέτο σε παραγωγή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και στην όπερα “Serva Padrona“του Giovanni Battista Pergolesi.

 

Ρεπορταζ: Χριστίνα Χονδρογιαννη kerkyrasimera.gr happytv.gr

Eπιμέλεια : Marilia Makri για το www.mykerkyra.com 

Σχόλια

Similar Articles