« Αν ζούσαμε μαζί »

1 2

Αν ζούσαμε μαζί θα ζούσαμε μάλλον σε κάποιο ετοιμόρροπο σπίτι στην παλιά πόλη. Θα σε περίμενα το βράδυ και θα άκουγα πριν ανοίξει η πόρτα το πάτημα σου στα ξύλινα σκαλοπάτια. Θα έμπαινες και θα με φιλούσες.

 

Αν ζούσαμε μαζί θα σου φόρτωνα να κατεβάζεις τα σκουπίδια. Θα ανέβαζα πάντοτε τα λουλούδια και τη γατοτροφή. Γιατί το ξέρεις, αν ζούσαμε μαζί θα ζούσαμε μαζί με τις γάτες μας.

Αν ζούσαμε μαζί κάποιες φορές θα μου έφερνες τον καφέ στο κρεβάτι. Κι εγώ θα σου σιδέρωνα τα πουκάμισα κι ας μου φέρνει το σίδερο δάκρυα.

Αν ζούσαμε μαζί θα περνούσαμε τις Κυριακές διαβάζοντας. Και στα ενδιάμεσα μπορεί και ν’ αγαπιόμαστε.

 

 

Αν ζούσαμε μαζί μπορεί να θέλαμε να ζήσουμε στην κορφή ενός βουνού. Να ζωγραφίζουμε το ηλιοβασίλεμα σαν μικρά παιδιά στο νηπιαγωγείο που ανακαλύπτουν τους μαρκαδόρους. Να μου χαράζεις έναν ήλιο στην παλάμη. Να πίνουμε κρασί και να πέφτει η νύχτα.

 

Αν ζούσαμε μαζί μπορεί να τσακωνόμαστε άγρια. Να αλλάζαμε λόγια πικρά. Να κοιμόμαστε χώρια. Να μη θέλει να βλέπει ο ένας τον άλλο. Κι έξω, στο δρόμο, να λέει ο κόσμος : τι ταιριαστό ζευγάρι, ενώ από μέσα μας θα σχεδιάζαμε χίλια σχέδια απόδρασης από την κάποτε αγάπη μας.

 

Αλλά εμείς δεν ζούμε μαζί. Κι έτσι ποτέ δε θα μάθουμε το τέλος αυτής της ιστορίας.

 

Τατούμ Ο' Νηλ

 

www.mykerkyra.com

Σχόλια

Similar Articles