"Τα τραγούδια της Κέρκυρας" ταξιδεύουν στην Αθήνα η μεγάλη επερχόμενη παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Πουλημένου στο Polis Art!

1 2

Τα τραγούδια της Κέρκυρας μέσα από τα λαϊκά δρώμενα και τις παραδόσεις της θα παρουσιαστούν και στο κοινό της Αθήνας στο POLIS ART (Αίθριο Στοάς Βιβλίου) το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00 το μεσημέρι.

Μετά την τεράστια επιτυχία του βιβλίου, των εκδόσεων της Corfupress, μέσα από τα αντίτυπα που έχουν ήδη διατεθεί αλλά και τις επιτυχημένες παρουσιάσεις και ομιλίες που έχουν γίνει στο νησί της Κέρκυρας, σειρά έχει η Αθήνα!

Ο Στέφανος Πουλημένος συγγραφέας του βιβλίου δήλωσε με ενθουσιασμό πως "Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι Κερκυραίοι της Αθήνας και όχι μόνο" καλώντας έτσι όλους τους κερκυραίους αλλα και τους λάτρεις του νησιού και των παραδόσεών μας να βρεθούν να βρεθούν στην επερχόμενη αυτή σημαντική παρουσίαση του βιβλίου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ  κ. Λάμπρος Λιάβας. 

 

Αναλυτικότερα: 

 

Στον πολυχώρο POLIS ART, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η επόμενη, έκτη κατά σειρά, παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Πουλημένου, «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, μέσα από τα λαϊκά δρώμενα και τις παραδόσεις της».
Κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση θα είναι ο κ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ, καθηγητής εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και παραγωγός της δημοφιλούς εκπομπής της ΕΡΤ1 «Το αλάτι της γης», ενώ για την πολύχρονη ερευνητική του εργασία θα μιλήσει και ο συγγραφέας του βιβλίου.
Πριν την παρουσίαση θα προβληθεί εξάλεπτο βίντεο, με μικρά αποσπάσματα από πολλά κερκυραϊκά τραγούδια, αντιπροσωπευτικά ολόκληρου του νησιού, για να μπει το κοινό στο κλίμα των ακουσμάτων της λαϊκής μουσικής παράδοσης της Κέρκυρας.

Η όλη εκδήλωση οργανώνεται από την «Φαιάκων Ένωση – Ιόνιος Πολιτισμός – Τέχνες – Γράμματα» και τις Εκδόσεις CorfuPress, του Θωμά Κατσαρού.
Ενωρίτερα, στις 11 το πρωί, η Φαιάκων Ένωση θα κόψει, στον ίδιο χώρο, την πίτα της για το νέο έτος, ενώ η Χορωδία «Φαιάκων ΩΔΗ» της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής, θ' αποδώσει κερκυραϊκά τραγούδια, σε διεύθυνση Γιάννη Θεοδωρόπουλου.

Την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καλούνται να στηρίξουν και να παρακολουθήσουν οι διοικήσεις και τα μέλη όλων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων των αποδήμων Κερκυραίων, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.


Χορηγοί επικοινωνίας είναι το mykerkyra.com και το τηλεοπτικό κανάλι CorfuTV.

 

 

POLIS ART

 

Με την υποστήριξη του www.mykerkyra.com 

 

Διαβάστε ακόμα : 

Τα τραγούδια της Κέρκυρας, του Στέφανου Πουλημένου

 

 

Marilia Makri για το mykerkyra.com

www.mykerkyra.com 

Σχόλια

Similar Articles