Η ιστορία του Τζιάκομο Καζανόβα!

1 3

Το όνομα του συνώνυμο τον απανταχού ερωτύλων!!

Το «Καζανόβα» που χρησιμοποιούμε και στις μέρες μας συνήθως αντιπροσωπεύει κάποιον άνδρα, που έχει ερωτικές σχέσεις με παραπάνω από μια γυναίκα!

Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός όμως πήρε υπόσταση από τον γυναικοκατακτητή και τυχοδιώχτη Τζιάκομο Καζανόβα.

Ο εν λόγω κύριος κατάφερε να μαγνητίσει με την γοητεία του 122 γυναίκες.

 

Ο Βενετός καρδιοκατακτητής προκάλεσε ερωτικό σκάνδαλο στην Κέρκυρα με μια παντρεμένη Ιταλίδα και κατέληξε στη φυλακή. Στη ζωή του είχε σχέσεις με εκατό γυναίκες, αλλά πέθανε μόνος...

O μεγαλύτερος γυναικοκατακτητής της ιστορίας, ο Ιταλός Τζιάκομο Καζανόβα, στη διάρκεια της ζωής του είχε ερωτικές σχέσεις με περισσότερες από εκατό γυναίκες.

Λόγω των επιτυχιών του στο γυναικείο φύλο, το όνομα του έγινε συνώνυμο του άντρα που γοητεύει, αλλά δεν μένει σταθερός σε μια γυναίκα. Μεγάλωσε στη Βενετία και αφού σπούδασε νομικά ξεκίνησε να εργάζεται ως κληρικός.

 Τα επόμενα χρόνια έκανε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Εργάστηκε ως μάγος, βιβλιοθηκάριος και γραμματέας. Όταν μυήθηκε στον αποκρυφισμό, ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με την καλή κοινωνία.

Τζιάκομο Καζανόβα Οι γνώσεις του για το κόσμο και το εκλεπτυσμένο του παρουσιαστικό γοήτευαν τον γυναικείο πληθυσμό.

Όπως είχε δηλώσει αρκούσε να είναι περιποιητικός και να τις φροντίζει για να τις ρίξει στο κρεβάτι του. Όταν δεν ασχολούνταν με το φλερτ, έγραφε τα απομνημονεύματά του και έκανε ταξίδια στην Ευρώπη.

Έρωτας στην Κέρκυρα με μια παντρεμένη Ιταλίδα

Σε ένα από τα ταξίδια του βρέθηκε στην Ελλάδα και επισκέφτηκε το νησί της Κέρκυρας.

Η βενετσιάνικη ατμόσφαιρα του νησιού, τον έκανε να επιστρέψει άλλες δύο φορές. Το 1745, ενώ βρισκόταν στη Κέρκυρα, συνάντησε την 17χρονη Ιταλίδα,την Αντριάνα Φασκαρίνι.

 

Ο Καζανόβα ερωτεύτηκε την όμορφη κοπέλα και άρχισε να βρίσκει ευφάνταστους τρόπους για να τη προσεγγίσει. Το γεγονός ότι η Φασκαρίνι ήταν παντρεμένη με τον sopracomito Βιντσέντζο Φασκαρίνι δεν πτόησε τον ερωτύλο Καζανόβα.

 

Το φλερτ του για τη νεαρή Ιταλίδα όμως, άρχισε να ενοχλεί τον κύκλο των Ιταλών με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τον γενικό προβλεπτή Ντάνιελ Ντόλφιν. 

Ο Καζανόβα τον αποκάλεσε ψευτοπρίγκηπα και αυτός με τη σειρά του τον επικήρυξε. Ο Καζανόβα δεν ήταν πλέον ευπρόσδεκτος στη πόλη της Κέρκυρας και γι’αυτό βρήκε καταφύγιο σε ένα απομακρυσμένο χωριό, την Κασσιώπη.

Όσο καιρό κρυβόταν, βρήκε χρόνο να προσθέσει στο βιβλίο του, «Οι ιστορίες της ζωής μου», το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Κέρκυρα και τις περιπέτειες στις οποίες περιήλθε εξαιτίας του έρωτά του.

 

Η απομόνωση στην Κασσιώπη έκανε τον Καζανόβα να ασφυκτιά και έτσι ξεκίνησε να κυκλοφορεί ξανά στο νησί.

Τότε εντοπίστηκε από τον Ντάλιελ Ντόλφιν και φυλακίστηκε.

Μετά από λίγο καιρό ελευθερώθηκε και έφυγε από το νησί.

Στη διάρκεια της ζωής του ερωτεύτηκε και άλλες γυναίκες, αλλά τελικά πέθανε μόνος σε ηλικία 73 ετών, το 1798....

Πηγές:  mixanitouxronou.gr maxmag.gr

Φωτογραφίες απο την ταινία Casanova του (2005)

Σχόλια

Similar Articles