Χρήστος Γεωργοπέτρης : Γεννημένος σε μία θάλασσα μουσικής!!

3 1

Γεννημένος σε μία θάλασσα μουσικής, στο νησί της Κέρκυρας

Ήρθε σε επαφή με τη μουσική χάρις τη μητέρα του με την οποία πήγαιναν σε σπουδαίες συναυλίες στο παλαιό μας φρούριο.

 

Οι γονείς του θυμούνται χαρακτηριστικά τις αντιδράσεις του όταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τον ανέβασε στη σκηνή σε ηλικία 3 ετών! Ο ενθουσιασμός του ήταν τεράστιος, τόσο που τους έκανε να αντιληφθούν νωρίς τη κλίση του προς τη μουσική.

 

Κάποια χρόνια αργότερα, ο ίδιος θέλησε να συμμετάσχει σε μια σχολική γιορτή, το οποίο αποτέλεσε και την έναρξη των  live εμφανίσεων του σε μαγαζιά.

 

Το 2004 φεύγει με αποσκευές την κιθάρα του και το στιχουργικό και μουσικό του ταλέντο και ξεκινά εμφανίσεις και παραγωγή τραγουδιών στη Δράμα που επέλεξε να ζήσει για 8 χρόνια αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

 

Παράλληλα κατάφερε να ξεχωρίσει για το ταλέντο του στα μάτια κάποιων πελατών ενός μαγαζιού, οι οποίοι πήραν τη πρωτοβουλία να κανονίσουν εκ μέρους του μια εμφάνιση του στο Άμστερνταμ.

 

Η επιτυχημένη του πορεία συνεχίστηκε σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ σ’ όλη την Ελλάδα στη Κύπρο, στο Άμστερνταμ, Δουβλίνο στη Σερβία και στη Πράγα.

 

Έχει τραγουδήσει με μεγάλα ονόματα όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δυτικές Συνοικίες,Μπλε,Διονύση Τσακνή,Νίκο Ζιώγαλα,Λακη Παπαδοπουλο,Αντώνη Μιτζέλο,Γιώργο Αετόπουλο,Μιχάλη Κακέπη 1550, Εκείνος και Εκείνος….

 

 

Ο ίδιος δηλώνει πώς

«Ένα από τα όνειρα μου είναι να φέρω και άλλα μουσικά ερεθίσματα στο νησί μας, με καλλιτέχνες και συγκροτήματα που εκτιμώ και συνεργάζομαι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μουσικό-θεατρικές παραστάσεις που αξίζουν να υπάρχουν σε ένα τέτοιο νησί με τέτοια μουσική παράδοση.»

 

« Θα ήθελα οι ιδέες μου να αποτελέσουν κίνητρο για ένα έναυσμα συνεργασιών που θα αγκαλιάσει τους λάτρεις της μουσικής και θα κάνει τη Κέρκυρα πόλο έλξης επισκεπτών «τέχνης» χειμώνα καλοκαίρι για τον καλύτερο λόγο, τη μουσική!»

 

 

Στις ζωντανές του εμφανίσεις, το πρόγραμμα του κυμαίνεται από Ελληνικές ροκ διασκευές όπως; Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Τρύπες, Σιδηρόπουλο! Ενώ, περιλαμβάνει και έντεχνα ακούσματα όπως: Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χαρούλη, Σωκράτη Μάλαμα και άλλα.

Στην ερώτηση μας για την εμπειρία του στο εξωτερικό και τα συναισθήματα που αποκόμισε, η απάντηση ήταν συγκινητική....

Ήταν τότε στη Κύπρο, μας λέει όπου ένιωσα μια τεράστια νοσταλγία για την Κέρκυρα,  που με έκανε να γράψω το πρώτο μου τραγούδι για την ιστορία της και την απέραντη αγάπη που νιώθω.

«Όσο πιο μακριά ταξιδεύω,
τόσο πιο πολύ με εμπνέει ο τόπος μου»

 

Ρωτήσαμε και μάθαμε και  τα άμεσα σχέδια του, μέσα σε αυτά μας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τη πορεία του τραγουδιού του «Κέρκυρα μου» το οποίο σημείωσε έως τώρα 28 χιλιάδες views!!

Το τραγούδι ζητήθηκε και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς από τον ίδιο, σε Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ και Αγγλία!!

«Ο λόγος που επέλεξα να δώσω το τραγούδι-βίντεο κλιπ, που δημιουργήθηκε με προσωπικά μου έξοδα και 8 μήνες πολύωρα γυρίσματα, είναι γιατί λαχταρούσα να δείξω στο κόσμο τις ομορφιές του νησιού μου σε όλες τις εποχές του χρόνου»

 

Απολαύστε το και εσεις!

Είναι σίγουρο πως θα πάρετε μια γεύση του  νησιού μας και σίγουρα θα καταφέρει να σας φτιάξει τη διάθεση!!

 

To Video Clip του σημείωσε 29.059 προβολές!!

 

|About Χρήστος!! 

> Βασικά ερεθίσματα για την ενασχόληση του με τη μουσική, αποτέλεσε η παράδοση της Κέρκυρας και όλη η ροκ/έντεχνη σκηνή!

Επικοινωνιακός και χαρισματικός με τα κοινό του, μετατρέπει την κάθε του εμφάνιση σε κάτι το μοναδικό!

>Η μοναδική χροιά της φωνής του και η ιδιαιτερότητα του, τον καθιστούν ξεχωριστό στο χώρο της ελληνικής μουσικής.

>Μεταδίδει την αγάπη του για τη Κέρκυρα όπου σταθεί και οπου βρεθεί

>Εχει διαβάσει και ασχοληθεί προσωπικά με πολλά κομμάτια της ανακάλυψης της ιστορίας του νησιού και αγαπά τις παραδόσεις

>Διατηρεί συλλεκτικά βιβλία για την ιστορία της Κέρκυρας 

>Στους στίχους του έχει προσθέσει κομμάτια ιστορικά και λέξεις Κερκυραικές με σκοπό να μη χαθούν ποτέ!

 

Εμεις θα ευχηθούμε πολλές πολλές ακόμα επιτυχίες και γνώσεις ωστε να μεταφέρονται και στη μουσική μας!

Έχουμε ανάγκη σαν νησί και σαν χώρα ανθρώπους με ευαισθησίες και αγάπη για το τόπο μας!

Πόσο μάλλον, όταν αυτό περνά και στη δημιουργία και γίνεται αποτύπωμα στο χρόνο πλαισιωμένο με κόπο και προσπάθεια για ενα σωστό αποτέλεσμα που θα αγγίξει τον κόσμο!!

 

Marilia Makri για το mykerkyra.com

 

* Βρείτε τον στη σελίδα του στο Facebook  : Χρήστος Γεωργοπέτρης

και στο κανάλι του στο Youtube : Christos Georgopetris

 

 

** Σύντομα θα σας έχουμε και το βίντεο της αποκλειστικής συνέντευξης που μας παραχώρησε!

 

Σχόλια

Similar Articles