Χίλιες και δυο προσπάθειες και αν έγιναν να τραβηχτεί η κατάλληλη φωτογραφία στον απαστράπτοντα ουρανό,
όσο και αν η τεχνολογία επιστρατεύτηκε στις μικρές οθόνες των κινητών μας, καμία λήψη δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει τέτοια ομορφιά!

Η πανσέληνος τραβούσε πάντα τα βλέμματα των ανθρώπων, από τους ανθρώπους των σπηλαίων μέχρι και τις σύγχρονες κοινωνίες μας.

Μπορεί τα φώτα μας να έγιναν πιο έντονα, μπορεί ο ζήλος μας για την μίμηση των δημιουργιών της φύσης να παραμένει πάντα ζωντανός, αλλά κανένα ανθρώπινο χέρι δεν θα μπορέσει ποτέ να κεντήσει τόσο περίτεχνα αυτή την εκπληκτική ομορφιά του ουρανού.

Σύμφωνα με το wikepedia

Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η Σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος. Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό. Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Αυτό αποδεικνύει πως η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης απ’ ό,τι ο Ήλιος, και όταν τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό. Στην αστρονομική «γλώσσα» λέμε ότι ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε συζυγία και πιο συγκεκριμένα σε αντίθεση. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως φαίνεται από τους παρατηρητές πάνω στη Γη, το ημισφαίριο του φεγγαριού που βλέπει τη Γη φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο και εμφανίζεται στρογγυλό. Κατά τη φάση της πανσελήνου, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, που δεν είναι ποτέ ορατή από τη Γη, είναι τελείως σκοτεινή (έχει νύχτα).

Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι!

Η πανσέληνος μπορεί να είναι μαγευτική σε όλα τα μέρη του κόσμου, μα τριγύρω από την πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν σημεία που σε καλούν να σταθείς και να την απολαύσεις.

Ίσως τα μυστήρια και η αίγλη της παλαιάς πόλης λουσμένα από το φως της πανσελήνου να ξυπνούν συναισθήματα σας κρυμμένα, κάπως πιο ρομαντικά, από τις τόσες εικόνες, τις ορδές ποιημάτων και τα ποικίλα δημιουργήματα των καλλιτεχνών που αγάπησαν και εμπνεύστηκαν από την Κέρκυρα.

Πηγή

Πανσέληνος  https://el.wikipedia.org/wiki

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: Αλέξανδρος Μελίδης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe