Έκθεση με θέμα: «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» στο Κτήριο Ασκληπιός Ιονίου Πανεπιστημίου

Φιλοξενείται από MyKerkyra
11 Οκτ 2019 - 7:00 π.μ.13 Οκτ 2019 - 7:39 π.μ. (Europe/Athens)
1 Μου αρέσει
0 Σχόλια
132 Προβολές
1 Αγαπημένο
1 Επισκέπτης
Event Expired.
Login to give your RSVP
 • Θα παρευρεθώ
  MyKerkyra

Πότε & Που

Πληροφορίες

Βασικές Πληροφορίες
 • Δημιουργήθηκε από MyKerkyra
 • Διοργανώνεται απο MyKerkyra
 • Δημιουργήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019
 • Στατιστικά 1 Μου Αρέσει, 0 Σχόλια, 132 Views, 1 Αγαπημένο
Πότε & Που
Λεπτομέρειες
 • Το Ίδρυμα Friedrich – Ebert - Stiftung στην Αθήνα, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής
  Ιστορίας (ΑΣΚΙ), και το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19.00 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κτήριο «Ασκληπιός», Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη, Κέρκυρα.

  50 χρόνια και πλέον από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η έκθεση επικεντρώνεται στον ξεχασμένο εν πολλοίς αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα. Παράλληλα αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις: γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης στάθηκαν αλληλέγγυα και στήριξαν έμπρακτα τον αντιδικτατορικό αγώνα, συμβάλλοντας στον διεθνή αποκλεισμό της χούντας. Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα - στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης - σε μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.

  Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κύριος Νίκος Παπαδημητρίου, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, ο κύριος Herbert Swoboda, Πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Δικτύου Νεολαίας «Wilde Rose», ο κύριος Ulrich Storck, Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich – Ebert - Stiftung στην Αθήνα καθώς και ο κύριος Μίλτος Βασιλείου, Μάρτυρας του Αντιστασιακού Αγώνα. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

  Χαιρετισμοί:
  Νίκος Παπαδημητρίου, Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  Herbert Swoboda, Πρόεδρος του Διαπολιτισμικό Δίκτυο Νεολαίας «Wilde Rose»
  Ulrich Storck, Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich – Ebert – Stiftung στην Αθήνα,
  Μίλτος Βασιλείου, Μάρτυρας του Αντιστασιακού Αγώνα (tbc)
  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας: 10.00 π.μ. – 19.00 μ.μ.
  Η έκθεση χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

  Για περισσότερες πληροφορίες: Ίδρυμα Friedrich – Ebert – Stiftung Αθήνα, κα. Μόνικα Μπέργκ, τηλ. 210 722 44 670, monika@fes-athens.org, www.fes-athens.org

  ΠΗΓΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Άλλες Πληροφορίες