Εκθέσεις & Δρώμενα

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη: Ομαδική Έκθεση «Νέα Τάση Πραγμάτων»

Παρουσιάζεται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19.00, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Νέα Τάση Πραγμάτων».

16

Σεπ 2020

Εώς

31 Οκτ 2020
Ώρα
19:00:00
Τοποθεσία
Κερκυραϊκή Πινακοθήκη Δείτε στο Χάρτη

Στη δίνη της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, τα ερωτήματα, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί που ανακύπτουν είναι πολλοί και πολυσήμαντοι. Το καθεστώς φόβου απέναντι στον μη ορατό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, θα αφήσει πίσω του ένα μόνιμο αποτύπωμα. Η τέχνη όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Εξακολουθεί παρόλα αυτά να δρα ως κοινωνός της ενότητας και της ελπίδας. Ειδικά σε περιόδους κρίσης η τέχνη φαίνεται πως κατορθώνει να μιλά στις ψυχές όλων, αναδεικνύοντας έτσι τη σπουδαιότητά της.
Τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης με γνώμονα την πεποίθηση πως η τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους και δύσκολους καιρούς, δημιούργησαν έργα στα οποία αποτυπώνουν τα συναισθήματα, τους φόβους και τους προβληματισμούς τους για τη νέα πραγματικότητα, τη «Νέα Τάση Πραγμάτων».
Στην έκθεση που θα παρουσιαστεί ο κάθε καλλιτέχνης με τον δικό του ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο έκφρασης και τεχνικής αποτυπώνει και αποδίδει στο υλικό της επιλογής του, την προσωπική του σκέψη επί του θέματος και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.
Η «Νέα τάση πραγμάτων» αποτελεί μια πρωτότυπη εκθεσιακή πρόταση προσαρμοσμένη στους κανόνες της σύγχρονης εποχής. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα εισέρχεται στον χώρο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων και θα τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και τα στελέχη της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης:
Πηνελόπη Βολτέρρα (εικαστικός), Νέλλη Βραδή (αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Κώστας Γραμμένος (ζωγράφος), Βασίλης Δουκάκης (φωτογράφος), Σοφιάνα Δραγανίγου (αρχαιoλόγος), Κορίνα Κομπολίτη (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων), Νικολέτα Κουλούρη (φωτογράφος-βιντεογράφος), Ps Mavro/Stavriotis (ζωγράφος), Ελβίρα Μεταλληνού (γραφίστρια-εκδότρια), Κάρλα Μπέλλου (ζωγράφος-γλύπτρια), Παναγιώτης Σαραντίδης (μουσειολόγος).

Share

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe
Διαφήμιση

Σχόλια