Το Γιμάρι, με τις παραλίες, τη θέα και τη φυσική ομορφιά συγκαταλέγεται μέσα στις ομορφότερες περιοχές του νησιού. Για αυτό το λόγο άλλωστε αποτελεί, εδώ και δεκαετίες, πόλο έλξης σημαντικού αριθμού τουριστών και επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Το παραδοσιακό χωριό είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη πόλη της Κέρκυρας με την περιοχή της Κασσιόπης. Γεωγραφικά, η περιοχή του Γιμαρίου ξεκινάει αμέσως μετά στο χωριό Νησάκι και τελειώνει αμέσως μετά το Κιόσκι (σημείο παρατήρησης της περιοχής και του θαλάσσιου στενού), οπότε και ξεκινά η περιοχή των Σινιών.

Εκεί, στο στενότερο σημείο του θαλάσσιου καναλιού μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική πανοραμική θέα προς τις πανέμορφες βοτσαλωτές παραλίες της περιοχής αλλά και προς τα παράλια της γειτονικής Αλβανίας και τη λίμνη του Βουθρωτού.

Γιμάρι, οι παραλίες

Κάτω από το Γιμάρι σας περιμένουν το φημισμένο Καλάμι, η μοναδική Κουλούρα, το Χουχουλιό με την εξωτική παραλία του και το πέτρινο παραθαλάσσιο ξωκκλήσι του Αγίου Αρσενίου.

Επίσης, στον οικισμό Λουστρί βρίσκεται ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης όπου και διοργανώνονται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πλαισιώνουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια του ναού.

Στο Γιμάρι υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και ελληνικές παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε τοπικά παραδοσιακά κερκυραϊκά πιάτα με θέα στον καταπράσινο κόλπο του Καλαμιού.

Πηγή

Πολιτιστικός Σύλλογος Γιμαρίουhttp://www.gimari.gr/index.php/el/

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Επιμέλεια Κειμένου: Θωμάς Κατσαρός
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe