Η αγάπη του αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’ άφησε πολλά και υπέροχα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα και παρεμβάσεις που αποτελούν επισκέψιμους προορισμούς για τον επισκέπτη του νησιού.
Η ιστορία της Κέρκυρας έμελλε να εμπλουτιστεί με το όνομά του, μιας και θέλησε να γευτεί λίγο από το απέραντο κάλλος της φύσης και των τοπίων που μοιάζουν να είναι ευλογημένα και υπάρχουν διάσπαρτα παντού στο νησί.
Η δημιουργία και η ονομασία Γέφυρα του Κάιζερ
Ο Kaiser Wilhelm II αγαπούσε πάρα πολύ την Κέρκυρα και αγόρασε το παλάτι Αχίλλειο το 1907. Διορίζοντας τον Carl Ludwig Sprenger ως βοτανικό αρχιτέκτονα του ανακτόρου, τον οποίο και ως υπεύθυνο για την κατασκευή της γέφυρας που θα οδηγούσε στην αγαπημένη του παραλία.
Η γέφυρα ονομάστηκε και είναι ευρέος γνωστή μέχρι και τις μέρες μας ως “Γέφυρα του Κάιζερ“.
Ο σκοπός που θα εξυπηρετούσε
Η Γέφυρα του Κάιζερ χτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζει αψίδα πάνω από το δρόμο ως μια κατάφυτη διαδρομή από τους κήπου του Αχιλλείου προς την κοντινή παραλία.
Η δημιουργία της γέφυρας ήταν πρωτοποριακή και χρήσιμη, καθώς για να πραγματοποιηθεί η διαδρομή μέχρι και την συγκεκριμένη παραλία, έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδρομή μέσω του κύριου ενδιάμεσου δρόμου κάτι που τότε ήταν αρκετά χρονοβόρο.
Για κάποιους μπορεί να δεσπόζει και ως ένα παράδειγμα επίδειξης αυτοκρατορικής ματαιοδοξίας αλλά και κύρους κατά το παρελθόν που χάρισε πάραυτα στο νησί της Κέρκυρας μερικά ακόμη σημεία αναφοράς και τουριστικού ενδιαφέροντος .
Στο σήμερα είναι ένα ορόσημο για το νησί της Κέρκυρας με σπουδαία ιστορική αρχιτεκτονική σημασία παρόλο που δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε την μορφή που είχε τότε μιας και ανατινάχτηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των στρατιωτικών τους οχημάτων.
Έτσι πλέον μπορούμε να θαυμάσουμε μόνο ένα μέρος της και να διασχίσουμε το κομμάτι της που οδηγεί στην υπέροχη θέα της θάλασσας.
Σχόλια