Πλησιάζει η πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου και δειλά δειλά κάποιοι σκεφτόμαστε τον στολισμό του δέντρου αλλά του υπόλοιπου σπιτιού μας (ίσως κάποιοι να έχουμε στολίσει και ήδη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Οι ειδικοί άλλωστε έχουν αποφανθεί ότι όποιος στολίζει νωρίτερα για τα Χριστούγεννα είναι πιο ευτυχισμένος και χαρούμενος!

Πέραν του αστείου, το να στολίζουμε για αυτή τη γιορτή σίγουρα αλλάζει την ψυχολογία μας καθώς φέρνει στο χώρο μας μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και ανανεώνει το χώρο μας.

Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν μερικές ιδέες στολισμού όχι μόνο του δέντρου αλλά και υπόλοιπων σημείων στο σπίτι μας.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΑΣ

Καταρχάς υποστηρίζουμε τα τεχνητά δέντρα. Ας αφήσουμε και κανένα δέντρο άκοπο.

Τα πυκνά φουντωτά δέντρα είναι πανέμορφα αλλά συνήθως ακριβά. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι αν έχετε το κλασικό απέριττο δέντρο που έχει και κάποια κενά ανάμεσα στα κλαδιά,  τυλίξτε κορδέλες φαρδιές γύρω γύρω από τον κορμό και γεμίστε το με τεχνητά κλαδιά ή φύλλα ή λουλούδια.

Επίσης, παίξτε με τις υφές και τα υλικά, δηλαδή χρησιμοποιήστε διαφορετικών υφών κορδέλες, μεταλλικά στολίδια αλλά και ξύλινα ή υφασμάτινα και αν δεν είστε του κλασικού χριστουγεννιάτικου άσπρου-κόκκινου, εμπνευστείτε από χρώματα που μπορεί να υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας.

Μεγάλη ποικιλία υπάρχει επίσης πλέον και στα λαμπάκια.

Η επιλογή είναι δική σας.

VINTAGE ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Κάποια στιγμή η μόδα μας έφερε τις γυαλιστερές ή ματ ή με στρας μπάλες που σαφώς έχουν τη χάρη τους και αντιστοιχούν σε πολλά γούστα. Αλλά τα στολίδια της γιαγιάς με τις παραστάσεις και τις ζωγραφιές είναι πίσω. Το vintage έχει επιστρέψει για τα καλά στην διακόσμηση γενικότερα αλλά και στην χριστουγεννιάτικη επίσης.

ΞΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Ξύλινα στολίδια, γυάλινα στολίδια, όμορφες φιγούρες, πουλάκια, άγγελοι…

Μπορείτε ακόμη να βρείτε στο διαδίκτυο ξύλινα διακοσμητικά κενά, ακόμη και κενά και να χειροτεχνήσετε με διάφορους τρόπους, βάψιμο, ζωγραφική ή ακόμη και decoupage για μία ακόμη προσωπική πινελιά, όπως επίσης και γυάλινες μπάλες που μπορείτε να γεμίσετε ή να κολλήσετε στρας ή να γεμίσετε με διακοσμητικό της επιλογής σας.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Πέρα από το να ράψετε, κολλήσετε, χειροτεχνήσετε, μπορείτε ακόμη και να ψήσετε στολίδια. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Μπορείτε να βρείτε συνταγές για στολίδια από ζύμη στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης αν είστε γονείς να βάλετε και τα μικρά σας αγγελούδια να συμμετέχουν στη διαδικασία φτιάχνοντας τα δικά τους στολίδια!!!

ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Αυτοκινητάκια, λουλούδια, πούπουλα, ότι μπορείτε να βγάλετε από την φαντασία σας. Γιατί όχι;

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ

Εάν είστε βιβλιοφάγος, αναδείξτε αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα σας στολίζοντας τι άλλο; Ένα λιτό δέντρο από βιβλία!

Εάν πάλι διαθέτετε γλάστρες, ένα δύο λαμπάκια και έτοιμη η μικρή πινελιά γιορτινής ατμόσφαιρας.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Εκτός από την φάτνη, μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό και αν διαθέτετε παιδιά δανειστείτε τους την πίστα με το τρενάκι!!!

ΤΖΑΚΙ

Εάν συγκαταλέγεστε στους τυχερούς και διαθέτετε τζάκι, φυσικά δεν μπορεί να μείνει αστόλιστο και οι ιδέες είναι άπειρες.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ, ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ & ΦΙΓΟΥΡΕΣ

Εάν είστε από εκείνους που δεν μένετε μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά θέλετε χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα σε όλο το σπίτι, αξιοποιήστε ότι δίσκο έχετε σπίτι και φτιάξτε συνθέσεις… Κεριά, κουκουνάρια, γιρλάντες, αποξηραμένα λουλούδια. Ακόμη και στολίδια που σας περισσεύουν από το δέντρο!!!

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε γωνιές στο σπίτι με διακοσμητικά φαναράκια που μπορεί ήδη να διαθέτετε!

Μπορείτε επίσης να βρείτε παντού φιγούρες, όχι μόνο του Άγιου Βασίλη… Φιγούρες από παιδικά παραμύθια όπως αυτή του Μολυβένιου Στρατιώτη!!!

ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Τι ωραίες οι στολισμένες αυλές και οι κήποι! Αλλά αν δεν διαθέτετε, μπορείτε τουλάχιστον να διακοσμήσετε τα παράθυρα! Και επειδή τα πολλά λαμπάκια ως γνωστόν καίνε και ρεύμα μπορείτε να παίξετε με αυτοκόλλητα ή να κρεμάστε διακοσμητικά από τις κουρτίνες!!!

Σκοπός δεν είναι μόνο να στολίσουμε επειδή πρέπει. Μέσα από την δημιουργία σχεδόν πάντα φτιάχνει και η ψυχολογία μας. Αν βάλουμε λοιπόν την φαντασία μας και το προσωπικό μας γούστο να δουλέψει σίγουρα το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει! Και αν υπάρχει δημιουργικότητα σίγουρα δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε και πολλά χρήματα για διακόσμηση, ίσως και καθόλου.

Άλλωστε δεν είναι αυτή η ουσία των Χριστουγέννων!

Με ένα κλαδί που θα μαζέψουμε έξω από το δρόμο και δυο τρία ταπεινά διακοσμητικά και μια ιδέα φαντασίας και μια στάλα δημιουργικότητας φτιάχνουμε θαύματα. Τα χρήματα ας τα διαθέσουμε σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη!!!

 

Καλές γιορτές να έρθουν και καλές γιορτές να έχουμε!!!

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Pexels, Unsplash
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe