Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει το νησί της Κέρκυρας στον επισκέπτη είναι ότι πρόκειται για έναν προικισμένο τόπο που συνδυάζει πέρα από τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός νησιού – ακτές, απέραντο γαλάζιο και ηλιοβασιλέματα- και μυστικά καλά κρυμμένα όπως φυσικά τοπία και πράσινο, σπήλαια, αρχαιολογικούς τόπους, υδροβιότοπους ακόμη και καταρράκτες.

Η σωστά χαρακτηρισμένη αρχόντισσα του Ιονίου λοιπόν, αποκαλύπτει τα πολύτιμα κοσμήματα της, σε ανυποψίαστους περιπατητές των ορεινών της χωριών, που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από τη θάλασσα. Νεράιδες, τρεχούμενα νερά, μαγευτικοί καταρράκτες και μυθολογικά μυστικά, κρύβονται στις πλούσιες από βλάστηση βουνοπλαγιές του όρους Παντοκράτορα.

Κάπου εκεί βρίσκονται και οι Καταρράκτες Νυμφών λίγο πιο έξω από το πανέμορφο ομώνυμο χωριό Νυμφές, μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή με δρύες και πουρνάρια.

Το χωριό Νυμφές, ή Νεραϊδοχώρι, όπως λεγόταν κατά την αρχαιότητα, πήρε το όνομά του από τις κόρες-νύμφες του Ωκεανού και είναι κρυμμένο στις ορεινές πλαγιές του Παντοκράτορα.

Είναι γνωστό από τους θεαματικούς καταρράκτες του που η ιστορία τους ξεδιπλώνεται στα βάθη της μυθολογίας.

Αυτή η περιοχή του βουνού κάποτε έσφυζε από ζωή καθώς οι Κερκυραίοι θέλοντας να αποφύγουν τους πειρατές, εγκατέλειπαν τις παραθαλάσσιες περιοχές και μετοίκιζαν στα απόμακρα, ορεινά χωριά, νιώθοντας προστασία σύμφωνα με τη μυθολογία, κάτω από τη σκέπη των ημίθεων νεράιδων. Οι Νύμφες που χάρισαν στο χωριό και το όνομά του, λούζονται στα σμαραγδένια νερά του πανύψηλου, δεκαπεντάμετρου καταρράκτη και κρύβονται από τα μάτια των θνητών, χάρη στην πλούσια βλάστηση που υπάρχει τριγύρω.

Για να φτάσετε στους Καταρράκτες Νυμφών θα πρέπει να διασχίσετε το χωριό, να περάσετε έξω από το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου και να ακολουθήσετε τον αγροτικό χωματόδρομο για ενάμισι περίπου χιλιόμετρο. Το σκηνικό στους Καταρράκτες Νυμφών είναι μαγικό. Ορμητικά νερά πέφτουν από ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων μέσα σε μια καταπράσινη χαράδρα. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται και άλλοι δύο, μικρότεροι καταρράκτες  και καθότι στο νησί κατά το χειμώνα υπάρχουν αρκετές βροχές οι καταρράκτες δεν στερεύουν το καλοκαίρι.

 

Πηγή

news.gr (2017). “Ο χορός των Νυμφών στους μαγευτικούς καταρράκτες της Κέρκυρας“, https://www.news.gr/travel/taxidia/article/587463/o-choros-ton-nimfon-stous-mageftikous-katarraktes-tis-kerkiras.html

 

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Σταμάτης Γκίνης
Φωτογραφικό Υλικό: Αλεξάνδρα Βούλγαρη
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe