Οι Κυπριανάδες είναι ένα μικρό χωριό με λίγους κατοίκους, χτισμένο όμως σε ένα καταπράσινο περιβάλλον καθώς από το χωριό περνά παραπόταμος του Τυφλού ποταμού, που δημιουργεί ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Ένας από τους παραποτάμους του, το ποταμάκι της Κληματιάς, στην πορεία του προς το βόρειο Ιόνιο, σχηματίζει έναν μικρό αλλά θεαματικό καταρράκτη ύψους περίπου οχτώ μέτρων.

Καταρράκτης Κυπριανάδων, ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο

Στα νερά του παραποτάμου θα δείτε χέλια και χελωνάκια, αλλά και ποταμίσιες μαρίδες και κυπρίνους.

Ο οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων κοντά στην περιοχή των Νυμφών και απέχει 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Η πρόσβαση προς τον καταρράκτη είναι σχετικά εύκολη και γίνεται μέσω ενός μικρού και στενού μονοπατιού που ξεκινάει από την βρύση των Κυπριανάδων. Στον χώρο της βρύσης και του αντλιοστασίου υπάρχει διαμορφωμένος ένας χώρος κάτω από σκιερά πλατάνια και δίπλα σε τρεχούμενα νερά όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το τοπίο.

Ο Καταρράκτης Κυπριανάδων λόγω της απερίγραπτης ομορφιάς του φυσικού τοπίου τους προσελκύουν πολλούς φυσιολάτρες και περιπατητές, που συνδυάζουν το χωριό αυτό με την γειτονική Κληματιά και με την επίσκεψη τους στο σπήλαιο Ανθρωπόγραβα, που είναι ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα της Ελλάδας.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Σταμάτης Γκίνης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe