Γνωρίσαμε τον ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα ο οποίος απάντησε σε 10 ενδιαφέρουσες και “δύσκολες” ερωτήσεις μας!

Διαβάστε αποκλειστικά την συνέντευξη στο www.mykerkyra.com

Ευγενικός, άμεσος και χειμαρρώδης σε εκφράσεις και εμπειρίες μέσα από τις τόσες δουλειές και συνεργασίες του, έλυσε όλες μας τις απορίες!

Ποιος είναι ο Κώστας Κρομμύδας με πέντε λέξεις;

Αισιόδοξος,καταστροφολόγος,ονειροπόλος,δίκαιος,ειλικρινής.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε άλλες χίλιες λέξεις. Θεωρώ πως ότι έχω καταφέρει έχει συμβεί διότι μπορώ να είμαι πολλά πράγματα μαζί!

Τι ονειρευόσουν ως παιδί για την πορεία της ζωής σου; Είσαι θα έλεγες κοντά στις τότε σκέψεις σου;

Ότι θα γίνω ένας υπέροχος αεροπόρος και θα ταξιδεύω στους υπέροχους αιθέρες.
Δε θα έλεγα ότι είμαι κοντά στις τότε σκέψεις μου, έχω περάσει πολλές καταστάσεις από τότε που με άλλαξαν, με εξέλιξαν και με προχώρησαν.

Ξεκινώντας το 2012 με το πρώτο σου βιβλίο «Μπαμπά μεγάλωσε με» μέχρι και την τελευταία συγγραφική σου δουλειά “Μία νύχτα ακόμη”, αισθάνεσαι ότι εξελίσσεται ως συγγραφέας; Τι συναισθήματα παίρνεις μέσα από αυτή την συγγραφική σου διαδρομή;

Είναι στόχος μου να εξελίσσομαι ως συγγραφέας και πραγματικά νιώθω πως από βιβλίο σε βιβλίο γίνομαι καλύτερος. Το να γράφω μου δίνει δύναμη, με εκφράζει! Εμπνέομαι ιδιαίτερα και μέσα από τα ταξίδια που κάνω. Οι άνθρωποι που γνωρίζω μου δίνουν απίστευτο υλικό για τις ιστορίες μου και πάντα είμαι ανοικτός, κοιτάζοντας γύρω μου και παρατηρώντας ότι συμβαίνει.

Το νησί μας το έχεις επισκεφθεί και για τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς The Durrells, ποια η έμπειρα σου από τον ρόλο σου στη σειρά;

Η συμμετοχή μου στη σειρά The Durrells ήταν ίσως η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου ως ηθοποιός.
Έζησα ουσιαστικά δύο μήνες στην Κέρκυρα με αφορμή τα γυρίσματα και πραγματικά νιώθω υπερήφανος που συμμετείχα σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή.
Η εμπειρία να παίζεις σε μια διεθνή παράγωγή είναι εντελώς διαφορετική και πρωτόγνωρη. Κι αισθάνομαι ευλογημένος γι’ αυτό.

Η συμμετοχή μου στη σειρά The Durrells ήταν ίσως η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου ως ηθοποιός.

Κέρκυρα μέσα από τα μάτια του Κώστα Κρομμύδα σημαίνει..;

Σημαίνει υπέροχες βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια. Σημαίνει έμπνευση!
Θεωρώ ότι Κέρκυρα είναι μία από τις πιο ερωτεύσιμες περιοχές του κόσμου.
Είναι ένα νησί στο οποίο θα μπορούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή!

Παραδίδεις μαθήματα υποκριτικής, πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως δάσκαλο;

Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους που έχω απέναντί μου και χωρίς να της καταστρέψω το όνειρο που έχουν να τους φέρω αντιμέτωπους με την πραγματικότητα.
Ο δάσκαλος δε νομίζω ότι είναι απλά κάποιος που διδάσκει κάτι συγκεκριμένο, αλλά εκείνος που ανοίγει ορίζοντες και δρόμους σε αυτόν που έχει απέναντί του.

Σε μια εποχή όπου θριαμβεύει το διαδίκτυο και η τεχνολογία, πως βρίσκει την θέση του το βιβλίο στις ζωές μας κατά την άποψη σου;

Οι άνθρωποι διαβάζουν και θα συνεχίσουν να διαβάζουν ότι κι αν γίνει. Είτε κρατώντας ένα βιβλίο από χαρτί είτε κρατώντας μια συσκευή που θα διαβάζουν ηλεκτρονικά κάποιο βιβλίο.
Έρχονται πολλά νέα πράγματα με την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια τα οποία από την μια είναι τρομακτικά αλλά από την άλλη θα μας αναγκάσουν να μπούμε σε μια νέα εποχή και να ακολουθήσουμε αυτές τις νέες επιταγές.

Τι θα διαβάσουμε στο “Μια νύχτα ακόμη”;

Το “Μια νύχτα ακόμη” είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας.

Μια ιστορία για τη ζωή, για το τι σημαίνει να θέλεις να ζήσεις.

Αποκάλυψε μας λίγα στοιχεία για τους χαρακτήρες του βιβλίου;

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου μου είναι Ισμήνη, μια γυναίκα που ουσιαστικά την ημέρα του γάμου της μαθαίνει πως της απομένει λίγος χρόνος για να ζήσει.
Από κει και μετά όμως ξεκινάει ένα ταξίδι όπου πραγματώνει πράγματα που πιθανόν δεν θα ζούσε σε όλη της τη ζωή. Το βιβλίο ουσιαστικά πραγματεύεται και αναλύει την δίψα των ανθρώπων για να ζήσουν πραγματικά και όχι στο περιθώριο. Την ευλογία και την ικανοποίηση του να πραγματοποιεί κανείς, όλα όσα έχει ονειρευτεί!

Ποιοι οι επόμενοι στόχοι σου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο; Υπάρχει κάτι που λαχταράς;

Θέλω να συνεχίσω να γράφω και να αγαπιούνται τα βιβλία μου όπως και τα προηγούμενα. Θα ήθελα επίσης κάποια στιγμή να έβλεπα κάποιο από τα βιβλία μου στην μεγάλη που οθόνη, κατά προτίμηση σε μια μεγάλη ξένη παραγωγή. Όσο για αυτά που λαχταράω…

Λαχταράω απλά πράγματα!! Γιατι όλη ομορφιά της ζωής βρίσκεται στα πολύ απλά! Σε αυτά που πολλές φορές είναι δίπλα μας και δεν τολμάμε να τα αγγίξουμε αναζητώντας και ψάχνοντας το ανέφικτο! Το ανέφικτο είναι η μεγαλύτερη παγίδα του να ζεις δυστυχισμένος στη ζωή σου.

[ και κάπου εδώ “κλέψαμε” στο νούμερο και προσθέσαμε μια ενδέκατη ερώτηση για εσάς!! ]

Πες μας μια συνεργασία που θα μας εκπλήξει και θέλεις να μας την αποκαλύψεις;

Την μετάφραση των πέντε βιβλίου μου στα αγγλικά πιθανόν τα επόμενα χρόνια να φέρει μια πολύ μεγάλη συνεργασία. Αυτό όμως δεν μπορώ να το πω ακόμη αλλά ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν νέα!

Ευχόμαστε και επί της οθόνης… γιατί όχι!!

Ευχαριστούμε τον Κώστα Κρομμύδα για την συνέντευξη και για τον χρόνο που μας διέθεσε στο δύσκολο πρόγραμμα του.

Επιπρόσθετες ευχαριστίες στην Έλενα Αγάθου για την προσωπική επικοινωνία και σύσταση και στον κύριο Διονύση Γραμμένο Διευθυντή του καταστήματος Public για την επικοινωνία και την στήριξη της συνέντευξης πριν την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.  Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο καφέ Sette Vendi της Κέρκυρας.  Ευχαριστούμε για την ευγένεια και την εξυπηρέτηση.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: www.kostaskrommydas.gr
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe