Μακριά από την τουριστική ανάπτυξη, υπάρχει ένα χωριουδάκι χτισμένο στους πρόποδες των λόφων σε κοντινή απόσταση από το Λιβάδι του Ρόπα που κερδίζει κάθε επισκέπτη για τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν γραφικό. Καλντερίμια, παλιά κτήρια με στοιχεία από την ιδιαίτερη Ενετική αρχιτεκτονική και περιποιημένοι κήποι είναι μερικά από θα ξεχωρίσετε και εσείς σαν το επισκεφθείτε.

Το χωριό Μάρμαρο πήρε το όνομα του από την ασχολία των κατοίκων με το μάρμαρο κατά το παρελθόν.

Η περιοχή παρήγαγε Κερκυραϊκό μάρμαρο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά κτήρια, συμπεριλαμβανομένου και του τέμπλου της εκκλησιάς του χωριού που είναι χτισμένη στο κέντρο του και είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα. Αξιοσημείωτο είναι και το ελαιουργείο της εκκλησίας που υπάρχει στο χωριό το οποίο είναι επισκέψιμο στο σήμερα ως Μουσείο Ελιάς.

Στη περιοχή υπήρξε για χρόνια η παραγωγή Κερκυραϊκού μάρμαρου με το οποίο είναι φτιαγμένο και το τέμπλο της εκκλησίας Αγία Μαρίνα που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Η φύση χάρισε στο χωριουδάκι Μάρμαρο κάτι μοναδικό, ένα ποτάμι περνά από τη μέση του χωριού, ενώ η παραδοσιακή του εικόνα ενισχύεται με το πέτρινο γεφύρι που έχει χτιστεί για να συνδέει τις δυο πλευρές που σχηματίζονται.

Η ιστορία του χωριού, μας γυρνά πίσω στον ενδέκατο με δωδέκατο αιώνα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα κτίσματα που υπάρχουν στο Μάρμαρο.

Το Μάρμαρο δεν έχει τουριστικές υποδομές και οι λιγοστοί κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία και στο γειτονικό Λιβάδι του Ρόπα.

Σαν βρεθείτε στη περιοχή σαν προτείνουμε να περιηγηθείτε στα γειτονικά χωριά Γιαννάδες και Κανακάδες, ενώ η παραλία στους Έρμονες απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα.

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: H.-Gerd Brunnert
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe