Στην άκρη μιας καταπράσινης χερσονήσου στην περιοχή της Κασσιόπης κρύβεται μία από τις πιο εξωτικές παραλίες της βόρειας Κέρκυρας, η παραλία Κανόνι.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τα μεγάλα λεία βράχια που βουτάνε στα καταγάλανα νερά και δημιουργούν ένα άγριο αλλά μαγευτικό σκηνικό.

Άγριο βότσαλο, μια χρυσή λωρίδα άμμου και πράσινο που αντανακλά στα ολοκάθαρα νερά της θάλασσας, συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις βουτιές, για τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για κατάδυση ή snorkelling, καθώς τα βράχια της προσφέρουν υπέροχη υποθαλάσσια θέα.

Η θέα όμως δεν περιορίζεται μόνο στο βυθό. Απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, στο απέραντο γαλάζιο και «βλέπει» τις ακτές της Αλβανίας.

Μπορείτε να φτάσετε, είτε από μονοπάτι από την γειτονική Μπαταριά, είτε από τα βραχάκια στα αριστερά της ίδιας παραλίας.

Στην περιοχή της Κασσιόπης, οι παραλίες ξεχωρίζουν και προσελκύουν πλήθος λουόμενων. Εκείνοι όμως που αναζητούν ησυχία και απομόνωση, θα επιλέξουν σίγουρα το Κανόνι.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Άντα Κυριαζή
Φωτογραφικό Υλικό: Shutterstock
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe