Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού στην πλαγιά του όρους Παντοκράτορα βρίσκεται ένα χωριό με ένα πολύ παράξενο όνομα, 39 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.
Ρου, τι σημαίνει αυτό το μοναδικό όνομα
Εάν το ψάξουμε ετυμολογικά ίσως προκύπτει από το «ρους» που σημαίνει ροή νερών ή ποταμού ή αλλιώς η κατεύθυνση της εξέλιξης γεγονότων οπότε ίσως και λόγω θέσης κάποιο ρυάκι ή ύδατα έρρεαν από εκεί. Ρου επίσης ονομάζουμε μια ουσία που χρησιμοποιείται στην μαγειρική για το δέσιμο σαλτσών. Όπως και να ‘χει, η εξέλιξη των γεγονότων (ρους) έφερε το «ρου» για να δέσει με κάποιο τρόπο Κέρκυρα και Αγγλία με αυτό το χωριό.
Ουσιαστικά, μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν αποτελούσε τίποτε άλλο πέρα από έναν σχεδόν εγκαταλελειμμένο οικισμό. Σήμερα αποτελεί συνοικία Άγγλων, οι οποίοι ανακάλυψαν εκεί παλιά πέτρινα σπίτια ηλικίας άνω των 200 ετών τα οποία αγόρασαν και ανακαίνισαν και είτε μένουν εκεί μόνιμα είτε εποχιακά (θερινούς μήνες) είτε τα νοικιάζουν σε τουρίστες.
Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν την απομόνωση, την ηρεμία και την απέραντη θέα στη θάλασσα και την άγρια φύση. Είναι όμως και μία ωραία ιδέα για περίπατο για τουρίστες αλλά και ντόπιους, καθώς πρόκειται για μια διαδρομή σε μια κατάφυτη περιοχή με απέραντη θέα στο πράσινο και στο γαλάζιο με στοιχεία γειτονιάς και με τα αναδιαμορφωμένα, περιποιημένα οικήματα να ξεπροβάλουν δεξιά και αριστερά. Παρόλη την ανακαίνιση τα σπίτια διατηρούν τον κερκυραϊκό χαρακτήρα και το έντονο στοιχείο της πέτρας.
Ανηφορίζοντας συναντάμε τους οικισμούς Αιξέρια, Σάντα, Μέγκουλας, Τσίκουρος, Τσιτσάτικα. Επίσης, υπάρχει δρόμος που βγαίνει από εκεί στο Νησάκι μέσω του χωριού Κατάβολος (6 χιλιόμετρα από τον Νησάκι). Ο δρόμος είναι μέχρι σε ένα σημείο χωματόδρομος.
Σχόλια