Δημιουργεί τους πιο αισιόδοξους πίνακες με χρώματα ζωηρά και αισιόδοξα, ενώ δεν παραλείπει να μοιράζεται την λαχτάρα της για το αποτέλεσμα καθώς περνά με χάρη, από τον λευκό καμβά στο τελειοποιημένο έργο της.

Σε τι ηλικία ανακάλυψες το ταλέντο σου στην ζωγραφική;

Ζωγραφίζω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Μου αρέσει να κάνω πολλά, αλλά η ζωγραφική ήταν πάντα το νούμερο ένα. Γύρω στα 13 ανακάλυψα ότι μου αρέσουν πολύ οι προσωπογραφίες με μολύβι και για καιρό
ασχολούμουν μόνο με αυτές. Αρκετά αργότερα, όταν πήγα στη σχολή, άρχισα να ζωγραφίζω και άλλα θέματα με ακρυλικά χρώματα. Και όσο εξασκούμαι τόσο καλύτερη γίνομαι. Εξάλλου η καλύτερη σχολή, είναι η εξάσκηση.

Έχουμε δει κατά καιρούς υπέροχες αγιογραφίες, ποια τα συναισθήματα σου κατά την διάρκεια της δημιουργίας τους;

Αυτό που κάνω είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μπορεί να θέλω να κάνω μια συγκεκριμένη εικόνα, αλλά θα τη ζωγραφίσω με τον δικό μου τρόπο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία της αγιογραφίας.

Με τον ίδιο τρόπο που κάνω τα τοπία και τις προσωπογραφίες, με τον ίδιο κάνω και τις
αγιογραφίες. Είναι ζωγραφική με το δικό μου στυλ.

Πώς θα περιέγραφες την Κέρκυρα που σε εμπνέει, για την ζωγραφική σου, σε κάποιον που δεν την έχει επισκεφτεί ακόμη;

Η Κέρκυρα είναι μαγική (αν και οι περισσότεροι αυτό θα έλεγαν για τον τόπο τους, χαχα). Έχει τόσες φανερές όσες και κρυφές χάρες και ομορφιές. Μου αρέσει να κάνω εξερευνήσεις σε μέρη που δε ξέρει και πολύ ο κόσμος. Να ανακαλύπτω, να φωτογραφίζω και να ζωγραφίζω τα τοπία της. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να κάνω μια πλούσια συλλογή με πίνακες αφιερωμένους στη Κέρκυρα.

Θεωρείς ότι η τέχνη θα επιβιώσει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε;

Νομίζω πως κάθε εποχή ανά τους αιώνες είναι το ίδιο εύκολη όσο και δύσκολη για τη τέχνη
και κυρίως για τη ζωγραφική. Αν και στις μέρες μας πιστεύω, με τη τεχνολογία και τα social media, είναι πιο εύκολο να δείξουμε στο κόσμο τα έργα μας και να μας γνωρίσουν ως καλλιτέχνες.

Ένας μελλοντικός σου στόχος που θα ήθελες να επιτευχθεί.

Ένας, ε; Δύσκολο. Συνήθως έχω πολλά στο μυαλό μου, χαχα!
Ίσως όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα η κόρη μου και βρίσκω λίγο περισσότερο χρόνο, να κάνω
κάποιες εξορμήσεις στο νησί σε συνδυασμό με τη ζωγραφική. Θα ήθελα να κάνω ας πούμε κάποια σελίδα ή κάποιο προφίλ μέσα από το οποίο να μπορώ να δείξω στο κόσμο τη Κέρκυρα μέσα από τα δικά μου μάτια, αλλά και με τη ζωγραφική μου. Να μπορώ να πηγαίνω σε όλα αυτά τα μέρη και να ζωγραφίζω, το θεωρώ μαγεία και ευλογία αν το καταφέρω. Μου αρέσει να κυνηγάω τους στόχους μου, οπότε θα το καταφέρω.

Τι θα συμβούλευες όσους ξεκινούν τώρα την ενασχόληση τους με την ζωγραφική;

Να είναι πάνω από όλα ο εαυτός τους. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες και πολλά στυλ ζωγραφικής, που μερικές φορές, επειδή μας αρέσουν πολύ μπαίνουμε στο πειρασμό να τους αντιγράψουμε. Στην αρχή ειδικά. Το έκανα κι
εγώ παλιότερα. Πρέπει να βρει ο καθένας το δικό του στυλ. Αυτό που τον εκφράζει.

Το κλειδί είναι να ζωγραφίζουμε με την ψυχή και όχι τόσο με το μυαλό.

Στο σημείο αυτό θα σε ευχαριστήσουμε για όσα μοιράστηκες μαζί μας.

Ευχόμαστε από καρδιάς πολλές όμορφες δημιουργίες.

Είναι μια πραγματική ευλογία για τον τόπο μας να συναντά κανείς νέους, ταλαντούχους ανθρώπους που σκορπούν αισιοδοξία μέσα από μια τέχνη όπως η ζωγραφική που μπορεί να αποτυπώσει όλα τα χρώματα και τις εκφάνσεις της ομορφιάς της εικόνας  και να τα μεταφέρει προς το κοινό.

 

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: Nantia Doukaki Art
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe