Φεστιβάλ

15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

12 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2022

Δια ζώσης Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών τον Μάιο στην Κέρκυρα

15ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών 12 Μαίου έως 5 Ιουνίου Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρα 15th Audiovisual Arts Festival Ionian University Corfu mykerkyra.com

12

Μαΐ 2022

Εώς

5 Ιούν 2022
Τοποθεσία
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας Δείτε στο Χάρτη

12 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2022

Δια ζώσης Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών τον Μάιο στην Κέρκυρα

Μετά από δύο χρόνια, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών επιστρέφει δια ζώσης στην πόλη της Κέρκυρας, από τις 12 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου του 2022. Το ετήσιο φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2006 από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων με επίκεντρο την καλλιτεχνική δημιουργία των φοιτητών και φοιτητριών των δύο Τμημάτων.

Το φετινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 12 Μαΐου με τα εγκαίνια του φεστιβάλ και της έκθεσης του Δημήτρη Ζουρούδη στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας. Από τις 23 Μαΐου οι εκδηλώσεις πυκνώνουν με προβολές, εκθέσεις, παραστάσεις και συναυλίες. Προσκεκλημένοι είναι οι καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί Κλίτσα Αντωνίου, Γιάννης Χρηστίδης, Νίκος Συννός και Αντώνης Βολανάκης καθώς και η εικαστικός Γιώτα Ανδριάκαινα. Από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ειδική σειρά σεμιναρίων και συναυλιών ηλεκτροακουστικής μουσικής με έργα φοιτητών, διδασκόντων και προσκεκλημένων διεθνών καλλιτεχνών. Στο πλαίσιο των δορυφορικών εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης οι Ιάπωνες συνθέτες Haruka Hirayama και Hideaki Isobe µε τον χορευτή Τάσο Παππά-Πετρίδη και τη χορογράφο και χορεύτρια Μαίρη Ράντου. Ξεχωρίζουν επίσης οι συνεργασίες με το Athens Digital Arts Festival, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών και το European Art-Science-Technology Network for Digital Creativity (EASTN-DC).

Στις 13 και 14 Μαΐου διεξάγεται το 4o διεθνές συνέδριο Digital Cultures and AudioVisual Challenges με παρουσιάσεις ερευνητικού και εφαρμοσμένου έργου στους τομείς της ψηφιακής τέχνης και τεχνολογίας. Προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος καθηγητής Αλέξανδρος Ιωσηφίδης του Πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας, ειδικός στη μηχανική μάθηση. Ακολουθεί ο 8ος ανοιχτός κύκλος σεμιναρίων και εργαστηρίων του AV-School (15-20 Μαΐου) όπου εκτός από τα μέλη του πανεπιστημίου συμμετέχουν και ο θεωρητικός του κινηματογράφου Μάριος Ψαράς, οι μικρομηκάδες Θανάσης Νεοφώτιστος και Σπύρος Σκάνδαλος, η σκηνοθέτρια του θεάτρου Βαρβάρα Δούκα, ο γνωστός σεναριογράφος Παναγιώτης Ιωσηφέλης, ο ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Χάρης Μπόσινας, καθώς και οι καλλιτέχνιδες της περφόρμανς Barbara Bridger, Sarahleigh Castelyn, Noèlia Diaz-Vicedo και Γεωργία Καλογεροπούλου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι δωρεάν.

Εκτός από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Κερκυραίων, η Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το ξενοδοχείο Kontokali Bay, το Πολύτεχνο και το Filmicon: Journal of Greek Film Studies. Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ είναι εφικτή λόγω του ενθουσιασμού και της ανεκτίμητης συμβολής των εθελοντών του.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμες στους επίσημους ιστότοπους:

Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (https://avarts.ionio.gr/festival/)

Συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges (https://avarts.ionio.gr/dcac/)

AV-School (https://avarts.ionio.gr/school/).

Share

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe
Διαφήμιση

Σχετικά Events

Σχόλια

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή