Η Εταιρία

Ας γνωριστουμε!

Τι είναι το mykerkyra.com?

Το mykerkyra.com είναι ένας αυθεντικός σύγχρονος online ταξιδιωτικός οδηγός για την Κέρκυρα, τα Διαπόντια νησιά τους Παξούς και τους Αντίπαξους.

Ο σκοπός μας είναι πολύ συγκεκριμένος, να δώσουμε στον ταξιδιώτη αλλά και στον ντόπιο που θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο μας έγκυρες πληροφορίες, μέσα από ένα σωστά δομημένο μενού που μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα όχι μόνο από τον υπολογιστή και το tablet αλλά από το κινητό του καθώς το 90% των χρηστών ψάχνουν πλέον από αυτό.

“ Στο mykerkyra.com ο χρήστης θα βρει για όλους τους προορισμούς που μπορεί να επισκεφτεί, πληροφορίες τόσο για την ιστορία όσο και για τη σύγχρονη κουλτούρα, τον τρόπο ζωής, σημεία ενδιαφέροντος (μουσεία, κάστρα, εκκλησίες κ.λπ.) επιλογές διασκέδασης και δραστηριοτήτων, παραλίες και προτάσεις μαγαζιών κοντά στο μέρος που ψάχνει κάθε φορά.”

Μέρα με τη μέρα το site θα εμπλουτίζεται συνεχεία με καινούριες πληροφορίες ώσπου να γίνει η εγκυρότερη πηγή σε ό,τι αφορά τις επιλογές εξόδου, γαστριμαργικών αναζητήσεων, ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων σε κάθε προορισμό του νησιού.
Το mykerkyra.com θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε επισκέπτη του νησιού αλλά και για τους Κερκυραίους που θέλουν να βρουν τι επιλογές έχουν κοντά σε προορισμούς που επισκέπτονται.

Έχοντας σαν όραμα αυτός ο Ταξιδιωτικός Οδηγός για την Κέρκυρα να απευθύνεται σε όλους, ξεκινάμε με δυο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά με πλάνο το mykerkyra.com να μεταφραστεί σε ακόμη περισσότερες γλώσσες στο μέλλον όπως Γερμανικά, Ιταλικά, Ρώσικα και Γαλλικά.

 

Ποιοί είμαστε

To MyKerkyra.com τελεί υπό την αιγίδα της εταιρείας CorfuPress.

Η εταιρεία CorfuPress ασχολείται με την διαφήμιση, τις εκδόσεις αλλά και τις κινηματογραφικές παραγωγές και έχει χαράξει ήδη μια πορεία 13 ετών, με βάση το νησί της Κέρκυρας, κατέχοντας στο βιογραφικό της εκδόσεις βιβλίων, έντυπων, και περιοδικών καθώς και παραγωγές εκπομπών σε συνεργασία με το τοπικό κανάλι CorfuTv.

Λίγο νωρίτερα από το 2006 την περιοδικού γεννήθηκε η ιδέα του περιοδικού My Kerkyra, οπού και κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει γνωστό στο Κερκυραϊκό κοινό αλλά και σε χιλιάδες επισκέπτες που το αγκάλιασαν παίρνοντας το κατά την επιστροφή στη χώρα τους ως ενθύμιο από την επίσκεψη τους στο νησί.

Τα περιοδικά μας «My Kerkyra» (Ελληνική και Αγγλική έκδοση) και «Mor AΜΦΟΡΑ» (Ρωσική έκδοση) φιλοξένησαν χιλιάδες σπουδαία άρθρα για χρόνια στις σελίδες τους και συνεχίζουν να τυπώνονται ετησίως και να διανέμονται εντός και εκτός Ελλάδας.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις λοιπόν με το mykerkyra.com από την έντυπη περνάμε στην ηλεκτρονική μορφή του περιοδικού μας παρέχοντας ταυτόχρονα έναν πλήρη οδηγό που περιλαμβάνει όλα όσα ψάχνει και μπορεί να δει όποιος επισκέπτεται το πανέμορφο νησί μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν όπως πάντα να προσφέρουμε υπηρεσίες έντυπης αλλά και ηλεκτρονικής διαφήμισης με πολλαπλές επιλογές και εργαλεία για την προώθηση της εκάστοτε επιχείρησης καθώς συνεχίζουμε και το εκδοτικό έργο της εταιρείας που έχει ξεκινήσει από το 2006.

 

Η ομάδα του My Kerkyra

Editor in Chief

Θωμάς Κατσαρός

Αυτή η δουλειά για μένα είναι ένα δυνατό κομμάτι της ζωής μου που λατρεύω. Άρχισα να ασχολούμαι πριν δεκαοκτώ χρόνια με τις εκτυπώσεις και τις διαφημίσεις σε συνεργασία με μεγάλη διαφημιστική εταιρία. Το 2006 δημιουργήθηκε η Εκδοτική Διαφημιστική CorfuPress με σκοπό να προβάλουμε στο εξωτερικό τις ομορφιές και την κουλτούρα της Κέρκυρας που ένας επισκέπτης δεν μπορεί να δει στις λίγες μέρες που βρίσκεται στο νησί μας.

Έτσι λοιπόν το Νοέμβρη του 2006 και με τη συνεργασία της δημοσιογράφου κας Ειρήνης Βλάχου  τυπώθηκε το πρώτο Αγγλικό περιοδικό «My Kerkyra» όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα . Παράλληλα την ίδια χρονιά με επιμέλεια και παρουσίαση της κας Βλάχου ξεκίνησε η επιτυχημένη μέχρι σήμερα εκπομπή MY KERKYRA LIVE στο CORFU TV.

Δύο χρόνια αργότερα το 2008 τυπώσαμε το Ελληνικό περιοδικό ΜΥ ΚΕΡΚΥΡΑ και τον ίδιο χρόνο  με την βοήθεια και συμμετοχή φίλων Ρώσων δημοσιογράφων το Ρωσικό περιοδικό Mor AMFOPA.

Όλα αυτά τα χρόνια τα περιοδικά έχουν παρουσία σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, διανέμονται από Πρακτορεία Διανομής τύπου σε ξενοδοχεία και περίπτερα. Μοιράζονται επίσης δωρεάν σε σταντ του Δήμου μας στα πλοία Κέρκυρας Ηγουμενίτσας, Παξών, στο Υπεραστικό Κτελ και σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Με την βιντεοκάμερα στο χέρι και πολύ κόπο και ιδρώτα μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να φτιάξουμε για την Κέρκυρα ένα  DVD με τον τίτλο «Κερκυρα – Παράδεισος στον κόσμο» Η δουλειά μας αυτή με τον τίτλο “Corfu – Heaven on Earth“ και αγγλικούς υπότιτλους κυκλοφόρησε στο εξωτερικό και μοιράστηκε σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις. Αντίστοιχα έγινε ένα ακόμα DVD με ρωσικούς υπότιτλους για την μεγάλη τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας .

Ακόμη ετοιμάσαμε και κυκλοφορήσαμε για την Βορειοανατολική Κέρκυρα μία κινηματογραφική δουλειά με Αγγλικούς και Ρωσικούς υπότιτλους με τίτλο: ”Northeastern Corfu“.

Μια ακόμη τηλεοπτική δουλειά που ετοιμάσαμε και κυκλοφορήσαμε είναι το DVD με τίτλο «ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ» οπου καταγράφει και παρουσιάζει όλη τη μεγαλοπρέπεια της  Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στο νησί μας. Το DVD αυτό μοιράστηκε δωρεάν παραμονές του Πάσχα το 2010 στη Θεσσαλονίκη μαζί με περιοδικά μας .

Στον τομέα των εκδόσεων βιβλίων από το 2010 έχουμε εκδώσει πολλά επιτυχημένα και μοναδικά σε περιεχόμενο βιβλία τα οποία υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όπως τα “Τραγούδια της Κέρκυρας”του κ. Στέφανου Πουλημένου.

Στο τηλεοπτικό πεδίο ετοιμάσαμε μία ακόμα εκπομπή με τίτλο MyTV. Η επιμέλεια και παρουσίαση είναι από την Άντα Κυριαζή και την Μαρίλια Μακρή.

Kαι συνεχίζουμε δυναμικά με καινούργιες εκτυπώσεις βιβλίων, των περιοδικών μας για το 2019 και την οργάνωση της παρουσίας μας  σε μεγάλες τουριστικές και όχι μόνο εκθέσεις.

Και τέλος ακολουθώντας όπως πάντα τις εξελίξεις, από την έντυπη περνάμε στην ηλεκτρονική μορφή του περιοδικού μας παρέχοντας ταυτόχρονα έναν πλήρη οδηγό που περιλαμβάνει όλα όσα ψάχνει και μπορεί να δει όποιος επισκέπτεται το πανέμορφο νησί μας.

Executive Manager

Άντα Κυριαζή

Γεννήθηκα στα Τρίκαλα – ναι, τα γνωστά σε όλους Τρίκαλα Θεσσαλίας – και τελείωσα το 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Το μηχανογραφικό μου δελτίο με έστειλε στο αγαπημένο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αφού αποφοίτησα συνέχισα την ακαδημαϊκή μου καριέρα με την κατάκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο πρόγραμμα «Επιστήμη της Πληροφορίας» με κατεύθυνση «Υπηρεσίες Πληροφόρησης σε Ψηφιακό Περιβάλλον». Επίσης, λόγω της αγάπης μου για την Παλαιογραφία έχω συμμετάσχει σε σεμινάρια «Ελληνικής και Λατινικής Παλαιογραφίας» στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τέλος, διαθέτω πιστοποίηση «Ειδικού Ψηφιακής Αφήγησης στα Νέα Μέσα Επικοινωνίας» από τον Σύνδεσμο Ηλεκτρονικών Περιοδικών & Εφημερίδων (ΣΗΠΕ).

Έχω εργαστεί ως συμβασιούχος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στην βιβλιοθήκη του τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας ως προπτυχιακή και μεταπτυχιακή φοιτήτρια μέσω του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ  με έργο την «Καταλογογράφηση περιοδικών και βιβλίων της βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου». Έπειτα, συμμετείχα στο έργο της Αναγνωστικής Εταιρίας «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης και e-Διάθεσης Ιστορικού Υλικού για τα Ιόνια Νησιά». Επίσης, έχω διατελέσει ως βιβλιοθηκονόμος, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Ως λάτρης των βιβλίων αισθάνομαι τυχερή που εργάζομαι σε μια εταιρεία που αποτελεί παράλληλα εκδοτικό οίκο ο οποίος διατηρεί ενεργό ρόλο στις εκδόσεις του νησιού και όχι μόνο, παρόλο που η εποχή μεταστρέφει μαζικά το κοινό στα ψηφιακά μέσα. Παράλληλα, έχω αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής MyTV, την επιμέλεια του έντυπου υλικού του MyKerkyra και τέλος αρθρογραφώ και για την ηλεκτρονική έκδοση.

Ασχολούμαι επίσης ερασιτεχνικά με το μοντάζ, την φωτογραφία και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Website Content Manager & Social Media Manager

Μαρίλια Μακρή

Υπέρμαχος της έκφρασης μέσα από ποικίλες μορφές τέχνης βρισκόμουν πάντα σε μια αναζήτηση του μέσου που θα κατόρθωνε να με εκφράσει καλύτερα.

Το ραδιόφωνο αποτέλεσε σταθμό σε αυτό, με καθημερινές εκπομπές επι έξι ολόκληρα χρόνια. Παράλληλα η συγγραφή κειμένων ήταν μέχρι τότε ένα κρυφό χόμπι, ενώ ως ανήσυχο πνεύμα επιζητούσα την εξέλιξη και την διερεύνηση των γνώσεων μου, με εκκίνηση την αισθητική τέχνη και ύστερα τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τα σεμινάρια σχετικά με τα social media έως και τον τελικό σταθμό, την δημοσιογραφία με καθηγητή τον Κύριο Λαζαρόπουλο.

Το μικρόβιο της δημοσιογραφίας μας πάει πίσω στο 2012, στην Αθήνα, με το πρώτο ρεπορτάζ να σχετίζεται με τα αδέσποτα, ενώ το 2018 ξεκίνησε η εκπομπή My Tv στο Corfu Channel με την Άντα Κυριαζή για λογαριασμό του mykerkyra.com και την Εκδοτική Διαφημιστική CorfuPress.

Η αγάπη μου για το νησί μου, την Κέρκυρα, μου δίνει πάντα ώθηση στο να επιθυμώ να δημιουργήσω και να αναδείξω τις ομορφιές του τόπου μου μέσα από την δουλειά μου.

Το 2018 στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το mykerkyra.com και έχοντας αναλάβει πλήρως την διαχείριση του περιεχομένου του, θέλησα να δώσω σε ταλαντούχους ανθρώπους που κατοικούν στην Κέρκυρα, την δυνατότητα να γράψουν για εμάς, με την δημιουργία της στήλης των Bloggers και την υποστήριξη των ιδεών τους και των δυνατοτήτων τους. Το τεύχος My Kerkyra της ίδιας αλλά και της επόμενης χρονιάς εμπεριείχε μερικές από τις ιδέες που παρουσιάστηκαν, τις επιτυχημένες εκδηλώσεις και τα άρθρα που αγαπήθηκαν περισσότερο από τον κόσμο.

Στο σήμερα εξελίσσουμε και εξελισσόμαστε όπως προτάσσει η κάθε στιγμή και η κάθε εποχή με γνώμονα πάντα τις αξίες μας, όλα όσα αγαπάμε και μας γεμίζουν με την απαραίτητη αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίζουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Translator - Writer

Adelia Cook

I, Adelia Cook, was born in Johannesburg, South Africa where I obtained a Diploma in Education, specializing in Art and majoring in English. I married in 1989, moved to Auckland in 1996, then to Australia in 1999, where I pursued my love of writing and drawing. I now reside on Corfu where I enjoy both the climate and the cuisine.

I have written and self-illustrated four humorous gift books, namely “The Dog Lover’s Survival Guide”, “The Cat Lover’s Survival Guide”, “The Survival Guide to Houseguests” and “The Survival Guide to Travelling Light and Smart”.

My other hobbies and interests include travelling, reading, cooking, painting, antique furniture restoration and photography.

Art Director

Μαρία Λαγγαδίτη

Σ ‘αυτό το όμορφο το γλυκό νησί -που λέει και το τραγούδι μας- την Κέρκυρα, γεννήθηκα, μεγάλωσα και μεγαλώνω. Χαρούμενη για την συνεργασία μου με το My Kerkyra  και την δυνατότητα  που μου έδωσε η εταιρεία να επενδύσω  περισσότερο στο έντυπο κομμάτι της δουλειάς μου συνεχίζω να  στηρίζω τις επιλογές  της ομάδας του My Kerkyra.

Επηρεασμένη από την καλλιτεχνική ιστορία του τόπου σπούδασα Εφαρμοσμένες Τέχνες στην Αθήνα στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο «ΑΚΤΟ» και αποφοίτησα  με άριστα από τον τομέα της  γραφιστικής  το 2005. Στην διάρκεια των σπουδών μου παρακολούθησα σεμινάρια οπτικής επικοινωνίας,  δημιουργίας κυκλωμάτων και νέων τεχνολογιών, ενώ  βραβεύτηκα από γνωστή εταιρεία Βιομηχανίας  Αναψυκτικών για την  συμμετοχή μου στην πραγματοποίηση διαφημιστικής καμπάνιας .

Εργάστηκα στην Αθήνα για τρία χρόνια έως και  το 2008, εμπειρίες  πολύτιμες , συνεργασίες  χρήσιμες … Η νοσταλγία  μου όμως και η αγάπη για το νησί  των τεχνών  με οδήγησε πίσω στους  Κορφούς.  Έως και το 2013 εργάστηκα στο διαφημιστικό τμήμα τοπικού καναλιού. Η χρονιά αυτή υπήρξε σταθμός σε επαγγελματικό -και σε προσωπικό επίπεδο- γνώρισα ανθρώπους  που λατρεύουν τον τόπου τους  και εργάζονται στο δύσκολο τομέα της διαφήμισης με επιμονή και αποφασιστικότητα, αυτό υπήρξε και η αφορμή  για αυτή τη νέα συνεργασία  με την Εκδοτική Διαφημιστική CorfuPress.

Βέβαια το πινέλο και ο καμβάς  πάντοτε θα αποτελεί  πρόκληση  για τις σκέψεις  μου!

Bloggers

Η ιδέα

Η ιδέα των Bloggers δημιουργήθηκε το 2018 μέσα από την συνεργασία της εταιρείας με την Μαρίλια Μακρή. Η ιδέα σχετίζεται με ένα υπέροχο σκοπό, το να δοθεί η δυνατότητα σε νέους, ταλαντούχους ανθρώπους που αγαπούν την Κέρκυρα και έχουν μια ενασχόληση δημιουργική ως χόμπι, να εκφραστούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση του mykerkyra.com

Με γνώμονα την αξία του να είσαι διαφορετικός οι bloggers απαρτίζονται από άτομα που ξεχωρίζουν στον τομέα τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, μέσα από ένα σύστημα υποστήριξης τους στην εταιρεία, ώστε να επιτυγχάνεται η ανάπτυξη των ιδεών τους και η προώθηση αυτών, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα

mykerkyra-magazine-cover MY-KERKYRA-COVERS-IS28-1 R

Our Magazine

Latest issue

#mykerkyramagazine €3.90

Highlights

  • Οι “Τροβαδούροι” τση Κέρκυρας
  • Meteora
  •  TEDx Ionian University
Αγοράστε το