Φιλαρμονικές

Λιτανεία Αγίας Θεοδώρας

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Αγία Θεοδώρα Λιτανεία Αγίας Θεοδώρας Κυριακή της Ορθοδοξίας Κέρκυρα Agia Theodora Corfu litany mykerkyra.com

5

Μαρ 2023

Εώς

5 Μαρ 2023
Ώρα
11:00 π.μ.
Τοποθεσία
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, Αγίου Βλασίου και Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης Κέρκυρα Δείτε στο Χάρτη

Κυριακή της Ορθοδοξίας

Την Α΄ Κυριακή των νηστειών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία εορτάζει με κάθε λαμπρότητα την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία σήμανε τη λήξη μιας εκατονταετούς φοβερής διαμάχης στο Βυζάντιο (726-842).

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάζεται λοιπόν κάθε χρόνο στην Κέρκυρα η Κυριακή της Ορθοδοξίας, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

Η λιτανεία του ιερού σκηνώματός της Αγίας Θεοδώρας, που καθιερώθηκε το 1985 από τον μητροπολίτη Τιμόθεο, ξεκινά στις 11:30 το πρωί από το Μητροπολιτικό Ναό και ακολουθεί πορεία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, στα μεγάλα καντούνια της παλαιάς πόλης και στην πλατεία Σπιανάδα, στο Λιστόν, με συνοδεία των φιλαρμονικών της πόλης, κλήρου και αρχών και λαού που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα για την Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα εδώ: https://mykerkyra.com/agia-theodora-augousta-aftharto-leipsano-xeimoniko/

Share

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe
Διαφήμιση

Σχόλια

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή