Δραστηριότητες

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Corfu Mountain Trail

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Corfu Mountain Trail

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Corfu Mountain Trail

29

Ιαν 2023

Εώς

29 Ιαν 2023
Ώρα
09:00
Τοποθεσία
Πλατεία Σκριπερού Δείτε στο Χάρτη

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Corfu Mountain Trail

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα Corfu Mountain Trail

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η ομάδα του Corfu Mountain Trail θα κόψει την πίτα της στην πλατεία του Σκριπερού στις 12:30 μμ.
Καλεσμένοι είναι ολοι οι δρομείς και οι περιπατητές καθώς όπως συνηθίζεται θα υπάρχουν δύο κυκλικές διαδρομές που, με εκκίνηση στην πλατεία και ώρα 9:00πμ, θα μπορέσουν να απολαύσουν.
Οι διαδρομές θα είναι 7χλμ https://www.plotaroute.com/route/2123385
και 18 χλμ https://www.plotaroute.com/route/2107252
. Και οι δύο θα ακολουθήσουν το παλιό μονοπάτι που ένωνε το Σκριπερο με το Σωκράκι και ανοίχτηκε ξανά πρόσφατα . Η μικρή διαδρομή θα συνέχισει μέχρι την πλατεία του Σωκρακίου και θα επιστρέψει ομοίως στο Σκριπερό ενώ η μεγάλη, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, θα βρει το μονοπάτι που οδηγεί στην Πιλίδα και ακολουθώντας την καινούρια εντυπωσιακή διαδρομή του CMT Ultra 103km θα διασχίσει την κορυφογραμμή από Τρουμπέτα προς Αγία Άννα και από εκεί, μέσω χωματόδρομων και παραδοσιακών μονοπατιών, θα καταλήξει πάλι στο πανέμορφο Σκριπερό, περνώντας από το μοναστήρι του Αγίου Συμεών και τους Δουκάδες.
Οι πορείες που θα ακολουθήσουμε είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ομάδας μας με την ομάδα του Corfu Trail όπου με χαρά αναβιώσαμε, ανοίξαμε και φέραμε τα μονοπάτια σε κατάσταση ασφαλούς και απολαυστικής διάσχισης. Προσφέρουν εντυπωσιακή θέα προς όλο το νησί και αποτελούν μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί περιπατητικά η κορυφογραμμή της Κεντρικής Κέρκυρας.
Κατόπιν θα κοπεί η πίτα μας όπου θα υπάρχουν κεράσματα για τους δρομείς και τους επισκέπτες.
Καλή χρονιά σε όλους μας.

Share

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe
Διαφήμιση

Σχόλια

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή