Από τα Ομηρικά χρόνια μέχρι την σημερινή του εικόνα, αυτός ο παραδοσιακός οικισμός εντυπωσιάζει με την ομορφιά του, τα παραδοσιακά παλιά του σπίτια και τη προνομιακή του θέση στο Βόρειο τμήμα του νησιού.
Το χωριό Κρήνη είναι χτισμένο σε υψόμετρο 310 μέτρων, στη πλαγιά του όρους Ιστώνη. Το στοιχείο της πέτρας επικρατεί στα παλιά κτίσματα του χωριού, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το παλιό κτήριο που αποτελούσε το σχολείο του χωριού κατά το παρελθόν.

Γραφικά καλντερίμια και δρομάκια που ενώνουν γειτονιές, με σπίτια παραδοσιακά που ταξιδεύουν τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο.

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, κατά το Μεσαίωνα, το χωριό κατοικήθηκε από Ακρίτες που φύλαγαν τα σύνορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η ονομασία Κρήνη προέρχεται από τη λέξη «κρουνός» που σημαίνει βρύση ή πηγή, καθώς το χωριό είχε πολλές βρύσες με νερό.

Διασχίζοντας το χωριό συναντά κανείς μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, η οποία χτίστηκε το 1827 και διαθέτει ένα ιδιαίτερο καμπαναριό με αναπαραστάσεις Αρχαγγέλων.
Στα πιο ψηλά σημεία του χωριού Κρήνη υπάρχουν παλιές πολεμίστρες, ενώ ένα κατηφορικό δρομάκι που οδηγεί προς τη περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν «παλιοεκκλησίες», υπάρχει η μαγευτική θέα στα Διαπόντια νησιά.

Από τον παραδοσιακό οικισμό Κρήνη ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στο ιστορικό μεσαιωνικό Αγγελόκαστρο, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού της Κέρκυρας.
Περιηγηθείτε στα παραδοσιακά δρομάκια και θαυμάστε την ξεχωριστή θέα από πολλά από τα σημεία του.

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: Steffi Strada Facendo
Συγγραφή Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Θωμάς Κατσαρός
Μετάφραση & Επιμέλεια: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe