Ένα γραφικό χωριό στο νότιο μέρος του νησιού με περισσότερους από 500 κάτοικους, παραδοσιακά σπίτια, καφενεία και παντοπωλεία που θυμίζουν άλλη εποχή.

Οι Βιταλάδες, ανήκουν στον Δήμο Κερκυραίων και απέχουν 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα αγαπητή για τους ελαιώνες και τα υπέροχα κυπαρίσσια αλλά και για την κοντινή παραλία του συνοικισμού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρο υπό την ονομασία Παραλία Γαρδένος.

Η ονομασία του χωριού

Όπως συχνά συναντά κανείς στις ονομασίες των χωριών, μια οικογένεια αποτέλεσε την αφορμη της ονομασία και αυτού του όμορφου χωριού του νότιου τμήματος της Κέρκυρας.

Ένας Βενετός Φεουδάρχης με το επώνυμο Βίταλης που έζησε κατά τον 15ο αιώνα χάρισε το όνομα με το οποίο είναι γνωστό το χωρίο Βιταλάδες.

Άξια αναφοράς

Ένα ακόμη σημείο που θα σταθείτε στο χωρίο Βιταλάδες είναι και η βρύση του παλιού υδραγωγείου του αλλά και το πηγάδι του.

Το εντυπωσιακό πράσινο της ελιάς στην διαδρομή για το χωριό θα σας κάνει να θελήσετε να εξερευνήσετε και τους δρόμους που οδηγούν προς το βουνό, εκεί θα συναντήσετε ένα εκκλησάκι αρχικά, την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Σάββα, μια ήσυχη παραλία με άμμο μέσα από ένα πιο δύσβατο για τους οδηγούς δρομάκι.

Συνεργάτες
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Φωτογραφικό Υλικό: Θωμάς Κατσαρός
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe