Τα Δανίλια είναι ένα πανέμορφο χωριό που θαρρείς ότι έχει βρει τον τρόπο να παγώσει τον χρόνο. Βρίσκεται στο κέντρο της Κέρκυρας σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας. Το εκπληκτικής ομορφιάς παραδοσιακό χωριό Δανίλια, το 1953 είχε σχεδόν καταστραφεί από ένα σεισμό, όμως τη δεκαετία του ’70 με ιδιωτική πρωτοβουλία της οικογένειας Μπούα το χωριό ξαναχτίστηκε ως παραδοσιακό θεματικό πάρκο / μουσείο.

Σκαλινάδες, «μπότζοι» , βόλτα και βενετσιάνικη αρχιτεκτονική είναι μόλις λίγα στοιχεία που ξεχωρίζουν αυτό το Κερκυραϊκό χωριό, στολίδι.

Οι εικόνες του χωριού Δανίλια, έχουν κάνει το γύρω του κόσμου μέσα από γυρίσματα διάσημων ταινιών και σειρών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δημοφιλής σειρά The Durrells που κέρδισε κοινό και κριτικούς και έκανε χιλιάδες Βρετανούς να έρθουν στο νησί που τόσο έλαμψε μέσα από τις 3 τηλεοπτικές σεζόν των Durrells. Στο παρελθόν, επίσης άξιο αναφοράς είναι και τα γυρίσματα της ταινίας “For your eyes only”, του πιο γνωστού και αγαπημένου πράκτορα, James Bond.

Η επίσκεψη στο χωριό Δανίλια είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, οπού μέσα από το μουσείο του και το γραφικό σκηνικό του με τα μαγαζάκια και τις λεπτομέρειες της ζωής του τότε, κατορθώνεται η αναβίωση της Κερκυραϊκής Παράδοσης.

Θαυμάστε τα εργαλεία, τα σκεύη, τα έπιπλα και τα χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν σε όλες τις Κερκυραϊκές κατοικίες για περισσότερα από 300 χρόνια, μέσα από τη συλλογή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης.

Οι εικόνες του χωριού Δανίλια, έχουν κάνει το γύρω του κόσμου μέσα από γυρίσματα διάσημων ταινιών και σειρών.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα, ενώ κοντινοί προορισμοί με τουριστικές υποδομές είναι και η περιοχή Γουβιά, με την όμορφη Μαρίνα Γουβιών αλλά και η περιοχή Δασιά που μπορείτε να επισκεφθείτε και τους καλοκαιρινούς μήνες για τις βουτιές σας.

Πηγή

Φωτογραφικό υλικό : durrells_of_corfu

Συνεργάτες
Φωτογραφικό Υλικό: durrells_of_corfu
Επιμέλεια Κειμένου: Μαρίλια Μακρή
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe