Μεγάλο πάθος του Δρ. Καββαδία, ενός ορθοπεδικού που ζούσε στο νησί της Κέρκυρας ήταν να καλλιεργεί και να παράγει λάδι από τους ελαιώνες του. Είχε την πεποίθηση ότι με την κατάλληλη φροντίδα, τα δέντρα του θα παρήγαν καρπούς, το έλαιο των οποίων είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Έτσι συμπεριφέρονταν στα δέντρα του, με σεβασμό, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικούς τρόπους καλλιέργειας.

Dr Kavvadia, η Φάρμα σήμερα

Το έργο του Γιατρού συνεχίζεται σήμερα από τον εγγόνο του, Απόστολο, ο οποίος φροντίζει να μένει πιστός στις αξίες που έθεσε ο παππούς του. Αναπτύσσοντας ένα γεωργικό σύστημα το οποίο είναι βιώσιμο και αυτάρκες – κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως περμακολτούρα (permaculture) και βιώσιμη γεωργία και συνδυάζοντας σύγχρονες τεχνικές, που εξασφαλίζουν την υγεία των δέντρων και του οικοσυστήματος, παράγει υψηλής ποιότητας βραβευμένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, άρτιο οργανοληπτικά και με υπέροχη γεύση.

Το Ελαιόλαδο

Προερχόμενο από ελιές που ανήκουν στις ποικιλίες Λιανολιά (Lianolia) και Θιακό (Thiako) από την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά αντίστοιχα, το λάδι πέρα από υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά διαθέτει ιδιαίτερη γεύση, με την κάθε ποικιλία να προσδίδει στο ελαιόλαδο των ελιών της, ενδιαφέρουσες και μοναδικές επιγεύσεις, που δεν συναντιούνται σε συμβατικά ελαιόλαδα.

Πιο συγκεκριμένα από την ποικιλία Λιανολιά, η οποία ευδοκιμεί στο νησί της Κέρκυρας παράγει λάδι το οποίο είναι μεσαίας έντασης με έντονο πικρό και πικάντικο και σύνθετο φρουτώδες. Γεύσεις οι οποίες εμφανίζονται σε τέλεια ισορροπία και συνοδεύουν το πλούσιο αισθητηριακό προφίλ αμυγδάλου, βοτάνων, φρεσκοκομμένου γρασιδιού, αγκινάρας και κόκκινης πιπεριάς.

Η ποικιλία Θιακό με καταγωγή από την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, αποτελεί μια σπάνια ποικιλία, το λάδι της οποίας έχει έντονο φρουτώδες με ήπιες πικρές και πικάντικες νότες, οι οποίες συνοδεύουν το αισθητηριακό προφίλ χαμομηλιού, αμυγδάλου, πράσινου μήλου, φρεσκοκομμένου γρασιδιού και βοτάνων.

Το Αγρόκτημα

Στο αγρόκτημα του Dr Kavvadia λαμβάνοντας μέρος στην ξενάγηση και στη γευσιγνωσία ελαιόλαδου θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το λάδι το οποίο παράγεται από τον ελαιώνα. Πέραν από αυτό όμως σας δίνεται η ευκαιρία να μάθετε για τις αγροτικές δραστηριότητες του αγροκτήματος, που συνεισφέρουν στην δημιουργία και παραγωγή του μοναδικού αυτού λαδιού, ενώ παράλληλα εναρμονίζεστε με την φύση και γνωρίζετε παλιές παραδόσεις οι οποίες εφαρμόζονται έως και σήμερα, διασφαλίζοντας την υγεία του οικοσυστήματος.

Διαμονή

Αν επιθυμείτε απλά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση, η φάρμα του Dr Kavvadia σας δίνει και αυτή την δυνατότητα. Δύο κτίρια, που πριν μετατραπούν σε καταλύματα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της φάρμας, η Αποθήκη Ελιάς και ο Στάβλος της Δάφνης, χρησιμοποιούνται τώρα πια για την φιλοξενία των επισκεπτών όντας εκσυγχρονισμένα και πλήρως επιπλωμένα και φροντίζοντας να συνδυάσουν τον μοντέρνο μινιμαλισμό με την παράδοση που βρίσκεται στις ρίζες της φάρμας.

Η διαμονή σας στην Φάρμα του Dr Kavvadia σημαίνει ότι θα μπορείτε να απολαμβάνετε φρέσκο λάδι, φρέσκα λαχανικά από τον κήπο και φρέσκα αυγά κάθε μέρα. Φροντίστε όμως να μην περιοριστείτε στην κουζίνα των καταλυμάτων, καθώς έχετε την δυνατότητα να μαγειρέψετε στο εξωτερικό χώρο του BBQ, με ξυλόφουρνο και όλες τις ανέσεις μιας κουζίνας στην καρδιά του Αγροκτήματος.

Απολαύστε το φαγητό της επιλογής σας με τα καλύτερα υλικά από τον κήπο της φάρμας του Dr Kavvadia στο τραπέζι σας, μια Farm to Table εμπειρία.

Φροντίστε μόνο να δώσετε και ένα μεζεδάκι στα γατάκια της φάρμας, τα οποία θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη την διάρκεια της διαμονής σας!

Μένοντας στην φάρμα, επιλέγετε να μείνετε σε ένα πλήρως παραγωγικό χώρο, ο οποίος σφύζει από ζωή και θετική ενέργεια, από την ενεργή φύση, με την οποία έχετε την δυνατότητα να αλληλοεπιδράσετε ανά πάσα στιγμή. Ανακαλύψτε την σημασία της κομποστοποίησης, σε ένα ζωντανό, οικολογικό χώρο, όπου τίποτε δεν πάει χαμένο.

Σεμινάρια και Εκδηλώσεις

Στην φάρμα του Δρ. Καββαδία μπορείτε να συμμετάσχετε σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που οργανώνονται στον χώρο. Σεμινάρια γευσιγνωσίας όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά προϊόντα και να τα συνδυάσετε με μοναδικά υλικά, τα οποία θα μπορέσετε να απολαύσετε στον χώρο του μπάρμπεκιου, μαζί με άλλους επισκέπτες, επιτρέποντας σε μοναδικές γεύσεις και πλούσια αρώματα.

Το Πολυβραβευμένο Λάδι του Δρ. Καββαδία

Πριν φύγετε από την φάρμα, μην ξεχάσετε να περάσετε από τον χώρο του παλαιού ελαιοτριβείου, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το παγκοσμίως διακεκριμένο λάδι του Δρ. Καββαδία, το οποίο αποτελεί επίσης και επιλογή των καλύτερων εστιατορίων της Κέρκυρας, όπως το Pomo D’ Oro και το Etruscο.

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία της δημιουργίας του λαδιού, στην Φάρμα του Δρ. Καββαδία.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστότοπος: https://www.drkavvadia.com/

Τηλ.: 694 468 3599

Instagram: https://www.instagram.com/drkavvadia/

Συνεργάτες
Συγγραφή Κειμένου: Γιάννης Γιασλακιώτης
Share this Post

Newsletter

Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του mykerkyra.

Subscribe